ALDE HUNEDOARA ÎN VALEA JIULUI. Varujan Vosganian vrea să ducă la Bruxelles adevărul despre Justiţie

ALDE Hunedoara a organizat o întâlnire cu presa la Petroşani pe 1 Mai şi i-a avut ca invitaţi pe candidaţii la Parlamentul European Norica Nicolai și Varujan Vosganian

Alături de cei doi invitaţi de marcă de la centru, s-au aflat la prezidiu deputatul ALDE Hunedoara Gheorghe-Marius Surgent, Michael Melczer (preşedinte ALDE Petroşani), Luminița Sinerth (preşedintele organizaţiei de femei al filialei ALDE Petroşani) şi Ioan Emanuel Clej (preşedinte ALDE Deva).
Adevărul despre justiţie
Varujan Vosganian (fost ministru al Economiei și Comerțului, dar și al Finanțelor în Guvernul Tăriceanu) susţine că ar fi momentul ca Bruxelles-ul să afle adevărul (cu probe) despre justiţia din România. „Eu cred că parlamentarii europeni proveniţi din România au o mare datorie. Şi nu datoria de a îmbunătăţi imaginea României, că noi n-avem nevoie să ne îmbunătăţim, că nu suntem murdari… (…) Noi trebuie să prezentăm imaginea României aşa cum este. Nu avem încă un ministru al Justiţiei, dar eu chiar şi aşa o să fac o interpelare împreună cu colegul meu Daniel Zamfir care conduce grupul nostru de la Senat, către prim-ministru, din partea grupului ALDE. Noi vrem să ştim câteva lucruri pe care să le adunăm într-o carte şi pe care să o dăm tuturor parlamentarilor din Parlamentul European şi tuturor membrilor Comisiei Europene.Şi în care să apară: câte dosare de cercetare penală sunt mai vechi de 1 ianuarie 2016; să ştim câte dosare de cercetare penală au avut scoatere de sub urmărirea penală după 1 ianuarie 2016 şi după câtă perioadă; sigur că la fiecare să ştim şi câţi dintre aceştia sunt persoane publice, persoane care sunt pe funcţie publică sau asimilată cu aceasta; să ştim apoi la câte persoane la prima fază s-a dat nevinovat, începând cu 1 ianuarie 2016 – dar cu nume şi prenume; să ştim la câte persoane s-a dat soluţie definitivă de achitare – tot de la 1 ianuarie 2016; şi mai vrem să ştim ceva – câte din aceste persoane (din toate celelalte patru categorii) au fost încarcerate în baza unui mandat de arestare. Toate aceste lucruri trebuie adunate într-o carte şi trimise la Bruxelles, astfel încât discuţia să nu mai fie pe abstracţiuni. Ci să se vadă cu nume şi prenume câte persoane au avut de suferit din cauza modului în care Procuratura şi serviciile secrete au fost folosite ca armă politică împotriva integrităţii acestui popor”, a spus Vosganian.
Exodul populaţiei, o mare problemă
Euro-deputatul Norica Nicolai a arătat motivele pentru care Germania şi Marea Britanie au reuşit să salveze fostele lor zone miniere. „În locul marilor centre de minerit şi în locul marilor combinate siderurgice au apărut mici bussinesuri care au ţinut comunitatea de-acolo pe loc. Părerea mea că cea mai mare problemă în această zonă este exodul populaţiei. Pe care nu-l poţi opri, nu-l poţi stopa dacă tu nu oferi absolut nimic (…). Există soluţii şi din Parlamentul European, dar pentru asta trebuie o viziune foarte clară pe care să o furnizăm prin Guvernul României şi de aceea trebuie să avem o viziune integrată de finanţare”, a spus candidatul ALDE Norica Nicolai.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Răspuns la “ALDE HUNEDOARA ÎN VALEA JIULUI. Varujan Vosganian vrea să ducă la Bruxelles adevărul despre Justiţie

  1. Valea Jiului

    ALDE este la guvernare , de ce nu se fac investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan ??? Ministrul Energiei este de la ALDE !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare