ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică

Un proiect de lege care își propune reglementarea activităților de lobby, astfel încât cei care doresc să promoveze interesele unei comunități sau ale unor investitori privați să o poată face într-un cadru legal, a fost depus săptămâna trecută în Parlament de către reprezentanții ALDE.

Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Legea își propune reglementarea activității de lobby

“ Împreună cu colegii noştri şi cu sprijinul unor specialişti în drept acest proiect a fost definitivat. Drept urmare săptămâna trecută  a fost depus în Parlament. Legea își propune reglementarea activității de lobby, după liberele practici din lumea democratică, astfel încât să nu mai existe posibilitatea ca cei care desfășoară astfel de activităţi să fie acuzaţi de trafic de influenţă” a precizat deputatul Marius Surgent.

Activitățile de lobby vor putea fi desfășurate într-un cadru legal

“ Vrem să reglementăm aceste activităţi, să le dăm un cadru legal astfel încât interesele publice sau cele private să poată să fie promovate în mod civilizat prin dezbatere, prin discuţii, fără să existe suspiciuni care să ducă la ideea unor acte de corupţie” , a precizat deputatul Marius Surgent.

Proiectul de lege definește lobby-ul ca fiind acţiunea unor persoane sau grupuri de persoane, având interese variate, specifice și bine definite, prin care se urmărește influenţarea deciziilor luate la nivel politic. Activitatea de lobby poate interveni fie înainte de luarea unei decizii, fie în timpul procesului decizional, fie ulterior luării deciziei, în etapa implementării. „Sigur, această lege nu-și propune să dezincrimineze traficul de influenţă. Ne dorim să reglementăm aceste activităţi, să generăm un cadru legal în care acestea să se poată desfăşura, astfel încât interesele publice și private să poată fi promovate prin dezbateri în mod legal și transparent ”, a concluzionat deputatul Marius Surgent.

Legea nu se aplică partidelor politice, cultelor recunoscute potrivit legii, structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, instituțiilor publice din domeniul asigurărilor sociale, precum și grupurilor de interese care nu încadrează personal în calitate de reprezentanți ai intereselor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață