ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică

Un proiect de lege care își propune reglementarea activităților de lobby, astfel încât cei care doresc să promoveze interesele unei comunități sau ale unor investitori privați să o poată face într-un cadru legal, a fost depus săptămâna trecută în Parlament de către reprezentanții ALDE.

Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Legea își propune reglementarea activității de lobby

“ Împreună cu colegii noştri şi cu sprijinul unor specialişti în drept acest proiect a fost definitivat. Drept urmare săptămâna trecută  a fost depus în Parlament. Legea își propune reglementarea activității de lobby, după liberele practici din lumea democratică, astfel încât să nu mai existe posibilitatea ca cei care desfășoară astfel de activităţi să fie acuzaţi de trafic de influenţă” a precizat deputatul Marius Surgent.

Activitățile de lobby vor putea fi desfășurate într-un cadru legal

“ Vrem să reglementăm aceste activităţi, să le dăm un cadru legal astfel încât interesele publice sau cele private să poată să fie promovate în mod civilizat prin dezbatere, prin discuţii, fără să existe suspiciuni care să ducă la ideea unor acte de corupţie” , a precizat deputatul Marius Surgent.

Proiectul de lege definește lobby-ul ca fiind acţiunea unor persoane sau grupuri de persoane, având interese variate, specifice și bine definite, prin care se urmărește influenţarea deciziilor luate la nivel politic. Activitatea de lobby poate interveni fie înainte de luarea unei decizii, fie în timpul procesului decizional, fie ulterior luării deciziei, în etapa implementării. „Sigur, această lege nu-și propune să dezincrimineze traficul de influenţă. Ne dorim să reglementăm aceste activităţi, să generăm un cadru legal în care acestea să se poată desfăşura, astfel încât interesele publice și private să poată fi promovate prin dezbateri în mod legal și transparent ”, a concluzionat deputatul Marius Surgent.

Legea nu se aplică partidelor politice, cultelor recunoscute potrivit legii, structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, instituțiilor publice din domeniul asigurărilor sociale, precum și grupurilor de interese care nu încadrează personal în calitate de reprezentanți ai intereselor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste