STRĂMUTARE. Al doilea proces dintre Moloț și ANI, la Timișoara

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de strămutare a procesului dintre Mircea Ioan Moloț și Agenția Națională de Integritate. Președintele Consiliului Județean Hunedoara a dat în judecată Agenția Națională de Integritate, după ce această instituție l-a declarat incompatibil, în septembrie 2013.

Potrivit comunicatului emis atunci  de ANI, Mircea Ioan Moloţ „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a participat la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care a fost încheiat un Acord de asociere între Consiliul Judeţean şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara -, unde acesta a deţinut calitatea de Preşedinte în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012. Crucea Roșie – Filiala Hunedoara – a primit de la Consiliul Judeţean, în baza acordului de asociere, suma totală de 194.500 lei”.

Procesul a început la Curtea de Apel Alba Iulia, la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, în februarie 2014. Mircea Ioan Moloț s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție cerând ca dosarul să fie strămutat la o altă instanță având în vedere că judecătorii de la CA Alba Iulia s-au mai pronunțat într-un dosar al său având ca obiect tot un raport al Agenței Naționale de Integritate. Instanța Supremă a hotărât ca dosarul să fie strămutat și să se judece de către Curtea de Apel Timișoara.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “STRĂMUTARE. Al doilea proces dintre Moloț și ANI, la Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + nouă =

ACTUALITATE
Accident grav pe calea ferată         Agresiune în spital: o femeie a căzut victimă unui recidivist         Trei adolescenți au fost reținuți de polițiști, pentru mai multe tâlhării         Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour