Planuri pentru centrul Devei, pe fonduri de la Uniunea Europeană

Zona dintre Piaţa Victoriei şi Poşta Veche, precum şi Parcul I. C. Brătianu vor fi reabilitate în cadrul unui proiect pentru care Primăria Deva speră să obţină finanţare de la Uniunea Europeană, prin Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile a municipiilor reşedinţe de judeţ. Investiţia va include crearea unei noi zone pietonale şi modernizarea infrastructurii existente.

Municipalitatea a atribuit cu 90.000 de lei serviciile de elaborare a documentaţiilor DALI, care cuprind: studii de teren, DTAC, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, calculul emisiilor de noxe.

Conform Strategiei integrate de dezvoltare a municipiului Deva 2014 – 2020, în care proiectul „Reorganizarea spaţiului urban din zona Poşta Veche – Piaţa Victoriei – Parc I.C. Bratianu şi transformarea lui în zona pietonală / semipietonală” era la stadiul de „idee”, investiţia era estimată la trei milioane de euro.

Piaţa Victoriei din Deva a mai fost inclusă într-un proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, derulat până în anul 2012. Au fost cheltuiţi aproape 2,5 milioane de euro pentru reamenajarea zonei şi realizarea unei fântâni arteziene ,dotată cu peste 200 de pompe şi duze, cu numeroase leduri, şi un sistem de redare a unor melodii, după un program prestabilit.

În 2013, şi Parcul I. C. Brătianu a fost inclus într-un proiect european, pentru care primăria a obţinut o finanţare de peste şapte milioane de euro, dar care nu s-a mai derulat, fondurile UE fiind redistribuite municipiului pentru alte investiţii. Proiectul UE prevedea transformarea parcului şi a zonei adiacente într-o „agora”, cu o suprafaţă pietonală de 3.500 metri pătraţi, reabilitarea zonelor verzi pe 6.500 metri pătraţi construirea unui pasaj subteran pe Bulevardul Decebal, în lungime de aproape 300 de metri şi crearea unei parcări subterane cu 180 de locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Un șofer a dat în judecată CNAIR după ce și-a stricat mașina pe autostradă         A tăiat ilegal 86 de salcâmi         RAPORTUL CURŢII DE CONTURI. Anul în care finanţele publice au fost jefuite cu sume record         Castelul Nopcea își schimbă soarta. Cum și-au bătut joc localnicii de „perla” Țării Hațegului         Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Deva         Noi fonduri europene atrase pentru modernizarea Devei!         Un motociclist a fugit de Poliție         Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un șofer teribilist în Hunedoara         Câini uciși cu cruzime la Petroșani. Polițiștii îi caută pe autorii măcelului, care riscă până la un an de închisoare!         PRIMĂRIA HUNEDOARA. Ultimele zile de reduceri la plata taxelor         Băile termale vestite din Antichitate sunt ruinate de turiști         Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar