Planuri pentru centrul Devei, pe fonduri de la Uniunea Europeană

Zona dintre Piaţa Victoriei şi Poşta Veche, precum şi Parcul I. C. Brătianu vor fi reabilitate în cadrul unui proiect pentru care Primăria Deva speră să obţină finanţare de la Uniunea Europeană, prin Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile a municipiilor reşedinţe de judeţ. Investiţia va include crearea unei noi zone pietonale şi modernizarea infrastructurii existente.

Municipalitatea a atribuit cu 90.000 de lei serviciile de elaborare a documentaţiilor DALI, care cuprind: studii de teren, DTAC, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, calculul emisiilor de noxe.

Conform Strategiei integrate de dezvoltare a municipiului Deva 2014 – 2020, în care proiectul „Reorganizarea spaţiului urban din zona Poşta Veche – Piaţa Victoriei – Parc I.C. Bratianu şi transformarea lui în zona pietonală / semipietonală” era la stadiul de „idee”, investiţia era estimată la trei milioane de euro.

Piaţa Victoriei din Deva a mai fost inclusă într-un proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, derulat până în anul 2012. Au fost cheltuiţi aproape 2,5 milioane de euro pentru reamenajarea zonei şi realizarea unei fântâni arteziene ,dotată cu peste 200 de pompe şi duze, cu numeroase leduri, şi un sistem de redare a unor melodii, după un program prestabilit.

În 2013, şi Parcul I. C. Brătianu a fost inclus într-un proiect european, pentru care primăria a obţinut o finanţare de peste şapte milioane de euro, dar care nu s-a mai derulat, fondurile UE fiind redistribuite municipiului pentru alte investiţii. Proiectul UE prevedea transformarea parcului şi a zonei adiacente într-o „agora”, cu o suprafaţă pietonală de 3.500 metri pătraţi, reabilitarea zonelor verzi pe 6.500 metri pătraţi construirea unui pasaj subteran pe Bulevardul Decebal, în lungime de aproape 300 de metri şi crearea unei parcări subterane cu 180 de locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești