Planuri pentru centrul Devei, pe fonduri de la Uniunea Europeană

Zona dintre Piaţa Victoriei şi Poşta Veche, precum şi Parcul I. C. Brătianu vor fi reabilitate în cadrul unui proiect pentru care Primăria Deva speră să obţină finanţare de la Uniunea Europeană, prin Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile a municipiilor reşedinţe de judeţ. Investiţia va include crearea unei noi zone pietonale şi modernizarea infrastructurii existente.

Municipalitatea a atribuit cu 90.000 de lei serviciile de elaborare a documentaţiilor DALI, care cuprind: studii de teren, DTAC, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, calculul emisiilor de noxe.

Conform Strategiei integrate de dezvoltare a municipiului Deva 2014 – 2020, în care proiectul „Reorganizarea spaţiului urban din zona Poşta Veche – Piaţa Victoriei – Parc I.C. Bratianu şi transformarea lui în zona pietonală / semipietonală” era la stadiul de „idee”, investiţia era estimată la trei milioane de euro.

Piaţa Victoriei din Deva a mai fost inclusă într-un proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, derulat până în anul 2012. Au fost cheltuiţi aproape 2,5 milioane de euro pentru reamenajarea zonei şi realizarea unei fântâni arteziene ,dotată cu peste 200 de pompe şi duze, cu numeroase leduri, şi un sistem de redare a unor melodii, după un program prestabilit.

În 2013, şi Parcul I. C. Brătianu a fost inclus într-un proiect european, pentru care primăria a obţinut o finanţare de peste şapte milioane de euro, dar care nu s-a mai derulat, fondurile UE fiind redistribuite municipiului pentru alte investiţii. Proiectul UE prevedea transformarea parcului şi a zonei adiacente într-o „agora”, cu o suprafaţă pietonală de 3.500 metri pătraţi, reabilitarea zonelor verzi pe 6.500 metri pătraţi construirea unui pasaj subteran pe Bulevardul Decebal, în lungime de aproape 300 de metri şi crearea unei parcări subterane cu 180 de locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani         Turnicheții de la Castelul Corvinilor au fost mutați         Școli închise de vremea rea         Trenuri blocate din cauza copacilor căzuți pe liniile ferate         „Iarna nu-i ca vara”: Se circulă extrem de greu pe drumurile județene         Codul portocaliu de ninsori creează probleme pe drumurile din Hunedoara         Alertă în Hunedoara: Cod portocaliu de vreme rea         Mii de daruri au fost donate de hunedoreni pentru copiii și vârstnicii sărmani