Petroșani/ Centenarul Marii Uniri, cu fasole, cârnați și o masă rotundă. De 30.000 de lei

Împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 va fi marcată și la Petroșani. Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul primarului Tiberiu Iacob – Ridzi care vizează alocarea sumei de 30.000 de lei pentru evenimentele dedicate Centenarului. Nu lipsește nici în acest an ”tradiționala” fasole cu cârnați, care va fi distribuită gratuit celor ce vor fi prezenți de Ziua Națională a României în Parcul Central ”Carol Schreter”.Anul acesta, la 1 Decembrie se împlinesc fix 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României, importantul moment istoric care a pus bazele statului modern român. Ziua Națională a Româiei va fi marcată și la Petroșani, unde autoritățile locale invită oamenii la sărbătoarea României. O sărbătoare a Centenarului celebrată cu fasole și cârnați, porții de mâncare ce vor fi distribuite gratuit în Parcul ”Carol Schreter” din localitate, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace. De asemenea, va fi organizată și o masă rotundă ce va avea ca temă ”Valea Jiului și Unirea”.
Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, și aprobat de aleșii locali, programul manifestărilor mai cuprinde onorul la Drapelul României, ce va fi ridicat pe catargul din parc, precum și un moment artistic susținut de artiști locali. Totul pentru  suma de 30.000 de lei, alocată de la bugetul local în acest sens.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii