Petroșani/ Centenarul Marii Uniri, cu fasole, cârnați și o masă rotundă. De 30.000 de lei

Împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 va fi marcată și la Petroșani. Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul primarului Tiberiu Iacob – Ridzi care vizează alocarea sumei de 30.000 de lei pentru evenimentele dedicate Centenarului. Nu lipsește nici în acest an ”tradiționala” fasole cu cârnați, care va fi distribuită gratuit celor ce vor fi prezenți de Ziua Națională a României în Parcul Central ”Carol Schreter”.Anul acesta, la 1 Decembrie se împlinesc fix 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României, importantul moment istoric care a pus bazele statului modern român. Ziua Națională a Româiei va fi marcată și la Petroșani, unde autoritățile locale invită oamenii la sărbătoarea României. O sărbătoare a Centenarului celebrată cu fasole și cârnați, porții de mâncare ce vor fi distribuite gratuit în Parcul ”Carol Schreter” din localitate, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace. De asemenea, va fi organizată și o masă rotundă ce va avea ca temă ”Valea Jiului și Unirea”.
Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, și aprobat de aleșii locali, programul manifestărilor mai cuprinde onorul la Drapelul României, ce va fi ridicat pe catargul din parc, precum și un moment artistic susținut de artiști locali. Totul pentru  suma de 30.000 de lei, alocată de la bugetul local în acest sens.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noi fonduri europene atrase pentru modernizarea Devei!         Un motociclist a fugit de Poliție         Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un șofer teribilist în Hunedoara         Câini uciși cu cruzime la Petroșani. Polițiștii îi caută pe autorii măcelului, care riscă până la un an de închisoare!         PRIMĂRIA HUNEDOARA. Ultimele zile de reduceri la plata taxelor         Băile termale vestite din Antichitate sunt ruinate de turiști         Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public