Peste 20 de oameni au murit pe şoselele Hunedoarei. Numărul tragediilor, mai mic ca anul trecut

accident mortal (3)Numărul accidentelor rutiere grave şi al victimelor lor este într-o continuă scădere, potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Deschiderea autostrăzii Deva – Sibiu va aduce mai multă siguranţă traficului rutier, susţin poliţiştii.

Situaţie îmbucurătoare: de patru ani, numărul accidentelor grave petrecute pe şoselele din judeţul Hunedoara a fost într-o scădere continuă. Totuşi, tragediile rutiere nu au ocolit judeţul. De la începutul acestui an, peste 20 de oameni au murit în accidente. Statisticile arată că în aceeaşi perioadă a anului trecut, ianuarie – septembrie, numărul deceselor în accidente rutiere a fost aproape dublu.

O posibilă explicaţie este şi deschiderea tronsonului de autostradă Orăştie – Deva. În luna decembrie a anului 2012 a fost inaugurată porţiunea A1 Deva (Şoimuş) – Simeria Veche, iar în luna mai a fost dat în folosinţă şi tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie (Gelmar). O mare parte a traficului greu înregistrat pe Drumul naţional 7, cea mai aglomerată şosea din judeţ, a fost preluat de autostradă. Valorile de trafic rutier s-au menţinut ridicate totuşi pe drumul naţional 7, pe porţiunea Deva – până la limita cu judeţui Arad, care nu este „dublată” de autostradă.

Poliţiştii, mobilizaţi în zonele de risc

Poliţiştii au avut un rol important în reducerea cifrei tragediilor rutiere de pe şoselele Hunedoarei, spune comisarul şef Dan Micu, comandantul Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Echipajele rutiere au fost mobilizate în special în zonele unde riscul producerii accidentelor este mai ridicat, iar prezenţa lor i-a responsabilizat mai mult pe şoferi. Potrivit comisarului şef Dan Micu, şoseaua pe care poliţiştii au acţionat în special a fost DN7, cea mai circulată din judeţ. De la începutul anului viitor, după ce va fi dat în folosinţă tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, o parte din problemele cauzate de traficul rutier intens de pe DN7 vor fi rezolvate, susţin reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Cauzele accidentelor

Potrivit Serviciului Rutier Hunedoara, peste 120 de accidente grave au fost înregistrate în primele nouă luni ale acestui an pe drumurile din Hunedoara. Viteza excesivă sau neadaptarea ei la condiţiile de drum a fost cea mai des întâlnită împrejurare în care s-au produs accidentele. Pietonii care au traversat neregulamentar au ajuns victime în 14 accidente rutiere, iar pe locul al treilea în ce priveşte cauzele accidentelor grave a fost neacordarea de prioritate, de către şoferi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!