Peste 20 de oameni au murit pe şoselele Hunedoarei. Numărul tragediilor, mai mic ca anul trecut

accident mortal (3)Numărul accidentelor rutiere grave şi al victimelor lor este într-o continuă scădere, potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Deschiderea autostrăzii Deva – Sibiu va aduce mai multă siguranţă traficului rutier, susţin poliţiştii.

Situaţie îmbucurătoare: de patru ani, numărul accidentelor grave petrecute pe şoselele din judeţul Hunedoara a fost într-o scădere continuă. Totuşi, tragediile rutiere nu au ocolit judeţul. De la începutul acestui an, peste 20 de oameni au murit în accidente. Statisticile arată că în aceeaşi perioadă a anului trecut, ianuarie – septembrie, numărul deceselor în accidente rutiere a fost aproape dublu.

O posibilă explicaţie este şi deschiderea tronsonului de autostradă Orăştie – Deva. În luna decembrie a anului 2012 a fost inaugurată porţiunea A1 Deva (Şoimuş) – Simeria Veche, iar în luna mai a fost dat în folosinţă şi tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie (Gelmar). O mare parte a traficului greu înregistrat pe Drumul naţional 7, cea mai aglomerată şosea din judeţ, a fost preluat de autostradă. Valorile de trafic rutier s-au menţinut ridicate totuşi pe drumul naţional 7, pe porţiunea Deva – până la limita cu judeţui Arad, care nu este „dublată” de autostradă.

Poliţiştii, mobilizaţi în zonele de risc

Poliţiştii au avut un rol important în reducerea cifrei tragediilor rutiere de pe şoselele Hunedoarei, spune comisarul şef Dan Micu, comandantul Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Echipajele rutiere au fost mobilizate în special în zonele unde riscul producerii accidentelor este mai ridicat, iar prezenţa lor i-a responsabilizat mai mult pe şoferi. Potrivit comisarului şef Dan Micu, şoseaua pe care poliţiştii au acţionat în special a fost DN7, cea mai circulată din judeţ. De la începutul anului viitor, după ce va fi dat în folosinţă tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, o parte din problemele cauzate de traficul rutier intens de pe DN7 vor fi rezolvate, susţin reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Cauzele accidentelor

Potrivit Serviciului Rutier Hunedoara, peste 120 de accidente grave au fost înregistrate în primele nouă luni ale acestui an pe drumurile din Hunedoara. Viteza excesivă sau neadaptarea ei la condiţiile de drum a fost cea mai des întâlnită împrejurare în care s-au produs accidentele. Pietonii care au traversat neregulamentar au ajuns victime în 14 accidente rutiere, iar pe locul al treilea în ce priveşte cauzele accidentelor grave a fost neacordarea de prioritate, de către şoferi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită