Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva

Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva au achiziționat un grup electrogen care va asigura în cazul unor întreruperi de curent, funcționarea Telecabinei care facilitează accesul în Cetatea Deva.

Marți, 21 august 2018, între orele 10:00-15:00, Telecabina va fi oprită pentru punerea în funcțiune a generatorului de curent și instruirea personalului desemnat din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva care va opera sursa de rezervă.

,,Ne-am confruntat de mai multe ori cu pene de curent datorate unor lucrări sau defecțiuni în rețeaua Enel, care au dus la oprirea temporară a Telecabinei, în timp ce aceasta urca sau cobora Dealul Cetății cu turiștii. De aceea, împreună cu administrația publică locală și cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-FlorinOancea, am considerat prioritară achiziționarea unui generator de curent. Așa nu vom mai depinde în situațiile de urgență de Enel, pentru repornirea monolinerului. Sursa de rezervă va intra în funcțiune automat, după oprirea curentului în rețeaua principală, diferența fiind de doar 10-12 secunde. Siguranța și confortul turiștilor care vizitează monumentul istoric sunt foarte importante pentru noi”, afirmă Cristian Răcășan, directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Rezervorul generatorului are o capacitate de 220 de litri de combustibil care asigură o autonomie de funcționare de 15 ore.
Grupul electrogen care va face posibilă utilizarea independentă în situații neprevăzute a Telecabinei, a costat 40.050 lei fără TVA, bani alocați de la bugetul local. Directorul Serviciul Public Administrare Cetate Deva declară că suma alocată pentru achiziția generatorului a fost mult mai mare, dar datorită unei bune cercetări a pieței s-au economisit peste 30.000 lei.

Cetatea Deva a fost vizitată de la începutul acestui an de peste 100.000 de turiști. Aceștia au la dispoziție Telecabina cu o capacitate de 16 locuri, dar și 3 trasee turistice, marcate corespunzător, pentru cei care doresc să viziteze la pas fortăreața medievală, simbol al orașului Deva.
Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara