Pe urmele tatălui. Închisoare cu suspendare pentru fiul lui Miron Cozma

După ce a refuzat să se supună recoltării probelor bilogice pentru stabilirea alcoolemiei, fiul lui Miron Cozma, Dan (32 de ani) a fost condamnat la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare de judecătorii de la Petroşani.

dan.cozmaMagistraţii de la Petroşani  au pronunţat sentinţa în procesul în care Dan Cozma, fiul „Luceafărului huilei” a fost judecat pentru „infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice”. Potrivit sentinţei judecătorilor, acesta a primit 1 an şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Executarea pedepsie a fost suspendată condiţionat, dar s-a stabilit un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni, timp în care Dan Cozma trebuie să se comporte exemplar. De asemenea, acesta a fost obligat la plata sumei de 200 lei (150 de lei aferente urmăririi penale şi 50 lei aferente judecăţii în primă instanţă) cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.  Sentinţa poate fi atacată cu recurs. Reamintim că, în luna iunie, Dan Cozma s-a ales cu un dosar de cercetare penală pe numele lui pentru că ar fi condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. La aparatul alcoolscop a reieşit o alcoolemie peste limita admisă, respectiv 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, drept pentru care a fost condus la Spitalul de Urgenţă Petroşani, pentru a i se lua sânge, însă acesta a refuzat. Ca urmare a refuzului, pe numele lui Dan Cozma s-a întocmit dosar penal, care a fost trimis spre judecare la instanţa din Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 5 =

ACTUALITATE
Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat         Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni