Pe urmele tatălui. Închisoare cu suspendare pentru fiul lui Miron Cozma

După ce a refuzat să se supună recoltării probelor bilogice pentru stabilirea alcoolemiei, fiul lui Miron Cozma, Dan (32 de ani) a fost condamnat la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare de judecătorii de la Petroşani.

dan.cozmaMagistraţii de la Petroşani  au pronunţat sentinţa în procesul în care Dan Cozma, fiul „Luceafărului huilei” a fost judecat pentru „infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice”. Potrivit sentinţei judecătorilor, acesta a primit 1 an şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Executarea pedepsie a fost suspendată condiţionat, dar s-a stabilit un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni, timp în care Dan Cozma trebuie să se comporte exemplar. De asemenea, acesta a fost obligat la plata sumei de 200 lei (150 de lei aferente urmăririi penale şi 50 lei aferente judecăţii în primă instanţă) cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.  Sentinţa poate fi atacată cu recurs. Reamintim că, în luna iunie, Dan Cozma s-a ales cu un dosar de cercetare penală pe numele lui pentru că ar fi condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. La aparatul alcoolscop a reieşit o alcoolemie peste limita admisă, respectiv 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, drept pentru care a fost condus la Spitalul de Urgenţă Petroşani, pentru a i se lua sânge, însă acesta a refuzat. Ca urmare a refuzului, pe numele lui Dan Cozma s-a întocmit dosar penal, care a fost trimis spre judecare la instanţa din Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

ACTUALITATE
Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori