11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Pe cine au aruncat magistraţii în spatele gratiilor/ Monica Iacob – Ridzi a dus pe picioare 13 afecţiuni medicale!

Afecţiunile de care suferă şi stresul ultimei perioade au dărâmat-o pe Monica iacob – Ridzi, care abia se mai ţine pe picioare şi din acest motiv a fost necesară transferarea ei la Spitalul Penitenciar Jilava. Suferă de 13 afecţiuni care îi macină trupul.

Iacob_Ridzi_Monica_2-1Sunt boli care s-au agravat şi care îi pun viaţa în pericol, după cum o demonstrează actele medicale, afecţiuni de care Monica Iacob – Ridzi s-a ferit să facă vorbire şi doar al finalul procesului în care a fost condamnată la 5 ani de închisoare a mărturisit lumii problemele grave de sănătate cu care se confruntă. Avocatul fostului ministru este singurul dintre apropiaţii ei care a povestit despre situaţia cumplită pe care o traversează Monica Iacob – Ridzi, cea care cu demnitate îşi duce boala pe picioare şi speră să-şi mai vadă copiii crescând. Iar închisoarea unde a fost trimisă de implacabila sentinţă pronunţată de magistraţi, condiţiile de detenţie o macină zi după zi, fără să poată beneficia cu adevărat de tratamentul de care are atâta nevoie pentrua rămâne în viaţă. “Se simte rău, nu este absolut niciun fel de exagerare, este o situaţie dificilă, este zguduitor şi pentru mine ca avocat, dincolo de faptul că sunt avocat, sunt şi prieten de familie. (…) Sistemul penitenciar este la pământ, oamenii de aici fac tot ce pot să facă în limita legii, de a asigura, nu Monicăi Iacob Ridzi, ci celor din penitenciarele româneşti, condiţii decente”, a spus avocatul Alexandru Chiciu. A atras de nenumărate ori atenţia că Monica Iacob Ridzi este într-o situaţie deplorabilă şi „abia se ţine pe picioare”. Chiciu a dezvăluit că Monica Ridzi suferă de nu mai puţin de 13 boli, care îi macină trupul. Şi din acest motiv a fost transferată la Spitalul Penitebnciar Jilava, însă este posibil ca apărătorii săi să ceară întreruperea pedepsei pe motive medicale. Are nevoie de tratament de specialitate ca de aer pe care nu se ştie dacă îl poate primi în spatele gratiilor.

S-a ferit să vorbească despre boli şi suferinţă

Monica iacob – Ridzi este o persoană discretă în viaţa provată şi s-a ferit mult timp să vorbească despre boli sau suferinţă. A făcut-o doar cu puţin timp înainte de aflarea sentinţei definitive într-o postare pe blogul ei, acolo udner şi-a reiterat nevinovăţia. Ridzi spune că anii de anchete şi procese şi-au pus puternic amprenta asupra ei, dar şia supra familiei, iar afecţiunile de care suferă s-au agravat. “Sunt în acest moment epuizată după aproape 6 ani de atacuri profunde și nedrepte la adresă mea și a familiei mele, de momente în care am crezut că nimic nu mai are rost și am fost pe punctul de a claca. Familia m-a ajutat să nu cedez. Soțul meu m-a sprijinit. Cei 2 copii au fost tot timpul lângă mine, copiii din păcate sunt și ei afectați, sunt bolnavi   Din păcate acești ultimi 6 ani din viață și-au pus amprenta definitiv asupra vieții și familiei mele. Sunt 6 ani în care bolile pe care le aveam s-au agravat și au apărut și altele noi. Sunt 6 ani în care am alergat între spitale, avocați, experți, instanță și iar spitale. Copiii mei au nevoie de mamă, acasă. (…) Numai Dumnezeu știe câte zile mai am de trăit, dar mă rog Lui că acele zile să le trăiesc lângă copiii mei, acasă”, scria Monica Iacob – Ridzi.

A cerut regim semideschis

Din cauza afecţiunilor de care suferă, fostul ministru al Tineretului, deputatul Monica Iacob Ridzi, a solicitat Penitenciarului Gherla stabilirea unui regim semideschis de executare a pedepsei.
În cererea adresată Comisiei de stabilire a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penintenciarului Gherla a motiovat că suferă de mai multe afecţiuni, printre care şi trombofilie, care poate provoca coagularea sângelui mai ales în venele profunde ale membrelor inferioare. „Solicit stabilirea regimului semideschis pentru executarea pedepsei privative de libertate având în vedere faptul că situaţia mea medicală este foarte gravă, fiind diagnosticată de către medicii specialişti din ţară şi străinătate cu 13 afecţiuni, precum leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă. Trombofilia de care sufăr poate provoca coagularea sângelui mai ales în venele profunde ale membrelor inferioare, cu formare de cheaguri, care pot migra în artera pulmonară ducând la deces prin trombembolie pulmonară”, a arătat Ridzi în cererea înaintată comisiei.

Tratamentul trombofiliei se poate face prin administrarea de medicamente antiagregante, însă în cazul acesteia sunt însă interzise din cauza bolii von Willenbrand, care se manifestă prin hemoragii severe. „Singura modalitate prin care pot evita formarea de cheaguri în venele profunde ale membrelor inferioare este să mă plimb cel mult la două ore, aspect imposibil într-un regim închis de executare a pedepsei”, a explicat fostul ministru.
regimul închis stabilit îi pune viaţa în pericol tocmai datorită problemelor grave de sănătate menţionate, a subliniat fostul ministru.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/