Patru statui noi în Hunedoara

Noua statuie a lui Michael Klein (1959 – 1993), fost fotbalist al echipei Corvinul Hunedoara și al Naționalei României, va fi inaugurată în 2 februarie. Monumentul care îl înfățișează pe sportiv în acțiune a fost amplasat în centrul civic al municipiului, în fața bazei sportive care îi poartă numele. Va fi dezvelit în 2 februarie, când acesta va fi comemorat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea sa.
Alte trei statui sunt plănuite în Hunedoara, potrivit primarului Dan Bobouțanu. Una dintre ele, a fostului primar George Dănilă, este inclusă în buget. George Dănilă (1839 – 1912) a fost primar al Hunedoarei între 1870 şi 1912, o perioadă prosperă a oraşului. În vremea sa au luat fiinţă Uzinele de Fier ale Hunedoarei, iar Castelul Corvinilor a intrat în cel mai amplu proiect de restaurare din istoria lui. În perioada interbelică, o stradă a purtat numele primarului legendar.
Iancu de Hunedoara va avea un nou monument în Hunedoara, alături bustul din fața Palatului administrativ și de statuia de bronz în care voievodul Transilvaniei medievale este înfățișat în picioare. „Ioan de Hunedoara va avea o statuie ecvestră”, spune primarul Dan Bobouțanu. Și regele Ferdinand I al României va fi omagiat, printr-un monument, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, printr-o statuie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani