Patru statui noi în Hunedoara

Noua statuie a lui Michael Klein (1959 – 1993), fost fotbalist al echipei Corvinul Hunedoara și al Naționalei României, va fi inaugurată în 2 februarie. Monumentul care îl înfățișează pe sportiv în acțiune a fost amplasat în centrul civic al municipiului, în fața bazei sportive care îi poartă numele. Va fi dezvelit în 2 februarie, când acesta va fi comemorat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea sa.
Alte trei statui sunt plănuite în Hunedoara, potrivit primarului Dan Bobouțanu. Una dintre ele, a fostului primar George Dănilă, este inclusă în buget. George Dănilă (1839 – 1912) a fost primar al Hunedoarei între 1870 şi 1912, o perioadă prosperă a oraşului. În vremea sa au luat fiinţă Uzinele de Fier ale Hunedoarei, iar Castelul Corvinilor a intrat în cel mai amplu proiect de restaurare din istoria lui. În perioada interbelică, o stradă a purtat numele primarului legendar.
Iancu de Hunedoara va avea un nou monument în Hunedoara, alături bustul din fața Palatului administrativ și de statuia de bronz în care voievodul Transilvaniei medievale este înfățișat în picioare. „Ioan de Hunedoara va avea o statuie ecvestră”, spune primarul Dan Bobouțanu. Și regele Ferdinand I al României va fi omagiat, printr-un monument, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, printr-o statuie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − trei =

ACTUALITATE
Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu         Trofeul Micului Cititor         Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne         Zeci de oameni au căutat un bătrân dispărut în munți