Patru statui noi în Hunedoara

Noua statuie a lui Michael Klein (1959 – 1993), fost fotbalist al echipei Corvinul Hunedoara și al Naționalei României, va fi inaugurată în 2 februarie. Monumentul care îl înfățișează pe sportiv în acțiune a fost amplasat în centrul civic al municipiului, în fața bazei sportive care îi poartă numele. Va fi dezvelit în 2 februarie, când acesta va fi comemorat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea sa.
Alte trei statui sunt plănuite în Hunedoara, potrivit primarului Dan Bobouțanu. Una dintre ele, a fostului primar George Dănilă, este inclusă în buget. George Dănilă (1839 – 1912) a fost primar al Hunedoarei între 1870 şi 1912, o perioadă prosperă a oraşului. În vremea sa au luat fiinţă Uzinele de Fier ale Hunedoarei, iar Castelul Corvinilor a intrat în cel mai amplu proiect de restaurare din istoria lui. În perioada interbelică, o stradă a purtat numele primarului legendar.
Iancu de Hunedoara va avea un nou monument în Hunedoara, alături bustul din fața Palatului administrativ și de statuia de bronz în care voievodul Transilvaniei medievale este înfățișat în picioare. „Ioan de Hunedoara va avea o statuie ecvestră”, spune primarul Dan Bobouțanu. Și regele Ferdinand I al României va fi omagiat, printr-un monument, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, printr-o statuie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 10 =

ACTUALITATE
Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei         O femeie a pierdut 70.000 de lei pe mâna escrocilor         Mărirea și declinul pelerinajelor la Mănăstirea Prislop         Tânărul dispărut din autogara Devei a fost găsit după trei săptămâni         Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva