Patru statui noi în Hunedoara

Noua statuie a lui Michael Klein (1959 – 1993), fost fotbalist al echipei Corvinul Hunedoara și al Naționalei României, va fi inaugurată în 2 februarie. Monumentul care îl înfățișează pe sportiv în acțiune a fost amplasat în centrul civic al municipiului, în fața bazei sportive care îi poartă numele. Va fi dezvelit în 2 februarie, când acesta va fi comemorat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea sa.
Alte trei statui sunt plănuite în Hunedoara, potrivit primarului Dan Bobouțanu. Una dintre ele, a fostului primar George Dănilă, este inclusă în buget. George Dănilă (1839 – 1912) a fost primar al Hunedoarei între 1870 şi 1912, o perioadă prosperă a oraşului. În vremea sa au luat fiinţă Uzinele de Fier ale Hunedoarei, iar Castelul Corvinilor a intrat în cel mai amplu proiect de restaurare din istoria lui. În perioada interbelică, o stradă a purtat numele primarului legendar.
Iancu de Hunedoara va avea un nou monument în Hunedoara, alături bustul din fața Palatului administrativ și de statuia de bronz în care voievodul Transilvaniei medievale este înfățișat în picioare. „Ioan de Hunedoara va avea o statuie ecvestră”, spune primarul Dan Bobouțanu. Și regele Ferdinand I al României va fi omagiat, printr-un monument, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, printr-o statuie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara