Patru statui noi în Hunedoara

Noua statuie a lui Michael Klein (1959 – 1993), fost fotbalist al echipei Corvinul Hunedoara și al Naționalei României, va fi inaugurată în 2 februarie. Monumentul care îl înfățișează pe sportiv în acțiune a fost amplasat în centrul civic al municipiului, în fața bazei sportive care îi poartă numele. Va fi dezvelit în 2 februarie, când acesta va fi comemorat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea sa.
Alte trei statui sunt plănuite în Hunedoara, potrivit primarului Dan Bobouțanu. Una dintre ele, a fostului primar George Dănilă, este inclusă în buget. George Dănilă (1839 – 1912) a fost primar al Hunedoarei între 1870 şi 1912, o perioadă prosperă a oraşului. În vremea sa au luat fiinţă Uzinele de Fier ale Hunedoarei, iar Castelul Corvinilor a intrat în cel mai amplu proiect de restaurare din istoria lui. În perioada interbelică, o stradă a purtat numele primarului legendar.
Iancu de Hunedoara va avea un nou monument în Hunedoara, alături bustul din fața Palatului administrativ și de statuia de bronz în care voievodul Transilvaniei medievale este înfățișat în picioare. „Ioan de Hunedoara va avea o statuie ecvestră”, spune primarul Dan Bobouțanu. Și regele Ferdinand I al României va fi omagiat, printr-un monument, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, printr-o statuie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an         Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch