PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Situație paradoxală la Complexul Energetic Hunedoara. Minele aflate pe program de închidere, Lupeni și Lonea, și-au depășit planul. Cele considerate viabile, unde activitatea extractivă ar urma să fie păstrată, au rămas mult în urmă față de producția prognozată.

O relevă cifrele oficiale ale Ministerului Energiei, care a atras atenția că societatea energetică hunedoreană are probleme în ceea ce privește asigurarea stocurilor pentru perioada de iarnă. A fost un cumul de factori, spun cei din Energie, dar paradoxal este că producția a fost chiar depășită la minele aflate pe program de închidere. Chiar și calitatea cărbunelui a fost mai bună.
Astfel, conform datelor oficiale, în perioada iunie – septembrie Mina Lonea trebuia să realizeze o producție de 22.489 tone, și a realizat efectiv 30.086 tone. Mina Lupeni prognozase 50.077 tone și a realizat efectiv 61.467 tone. În schimb, Livezeniul a realizat cu 14.197 tone mai puțin, iar Vulcanul cu 7.623 de tone mai puțin decât producția prognozată. De fapt, EM Lupeni, la care activitatea de producție ar urma să fie sistată de la finele acestui ani, este campioană în ceea ce privește cantitatea de huilă extrasă.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Viața în „colonia” celui mai sărac oraş al Hunedoarei         Frații Gărdean au scăpat de pedepse pentru dare de mită. Faptele s-au prescris!         Sentință definitivă. Complexul Energetic Hunedoara nu intră în insolvență!         Accident la Mina Lupeni/ Un angajat a căzut în gol de la 6 metri         Prima mare investiție din Deva în ultimii zece ani a demarat         Au mers ore în zăpadă pentru cățelușa care păzește Sarmizegetusa Regia         Doliu la muzeu. A murit un tânăr arheolog         Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani