PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Situație paradoxală la Complexul Energetic Hunedoara. Minele aflate pe program de închidere, Lupeni și Lonea, și-au depășit planul. Cele considerate viabile, unde activitatea extractivă ar urma să fie păstrată, au rămas mult în urmă față de producția prognozată.

O relevă cifrele oficiale ale Ministerului Energiei, care a atras atenția că societatea energetică hunedoreană are probleme în ceea ce privește asigurarea stocurilor pentru perioada de iarnă. A fost un cumul de factori, spun cei din Energie, dar paradoxal este că producția a fost chiar depășită la minele aflate pe program de închidere. Chiar și calitatea cărbunelui a fost mai bună.
Astfel, conform datelor oficiale, în perioada iunie – septembrie Mina Lonea trebuia să realizeze o producție de 22.489 tone, și a realizat efectiv 30.086 tone. Mina Lupeni prognozase 50.077 tone și a realizat efectiv 61.467 tone. În schimb, Livezeniul a realizat cu 14.197 tone mai puțin, iar Vulcanul cu 7.623 de tone mai puțin decât producția prognozată. De fapt, EM Lupeni, la care activitatea de producție ar urma să fie sistată de la finele acestui ani, este campioană în ceea ce privește cantitatea de huilă extrasă.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune         Accident mortal pe șoseaua Hațeg – Petroșani         Gest golănesc făcut de Costel Avram: a îmbrâncit o jurnalistă care a venit să îi pună întrebări         Răzvan Mareş și alţi patru au furat prezenţa unor copii la Madrid, la un eveniment unic în viaţa tinerilor sportivi         Și eu… România în primul rând!         Un fiu al pădurenilor         Chinez prins muncind la negru în Hunedoara         Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia         Ce se întâmplă cu proiectul de 20 de milioane de euro, pentru transportul ecologic din Valea Jiului         Drum de cinci kilometri din Ținutul Pădurenilor modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean