Papa Francisc i-a primit la Vatican pe copiii aflați în grija Fundației Sfântul Francisc, din Deva

Călugărul Csaba Böjte a însoțit 30 de fete şi băieţi care beneficiază de ajutorul Fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva, la Vatican, unde au participat la audienţa generală de miercuri a Papei Francisc, care a avut loc în aer liber, în Piaţa Sfântul Petru.
„Mulțumită lui Dumnezeu, astăzi am putut să-i prezentăm pe copiii noștri dragi Papei Francisc! O zi minunată în viața fundației Sfântul Francisc! Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor”, a scris pe călugărul franciscan Csaba Böjte, pe pagina sa de Facebook. O fereastră tradițională transilvăneană a fost dăruită de copii Papei. Pe ea a fost reprezentată figura copilului Isus, realizată din fotografiile cu portretele a 2300 de copii din casele fundației. Lucrarea a fost inspirată din recunoștința călugărului Csaba pentru mai mult de un sfert de secol de activitate în educarea copiilor. De asemenea, părintele Csaba a interpretat cererea copiilor către Papă, ca ziua de 1 iunie să fie declarată Ziua Copilului Iisus, informează vaticannews.va. La finalul audienței generale, Papa Francisc s-a întâlnit separat cu grupul de pelerini condus de părintele Böjte. Acesta a dat mâna cu copiii şi tinerii, i-a binecuvântat şi a făcut împreună cu ei o fotografie.
Părintele franciscan Csaba Böjte a schimbat destinele a mii de copii și tineri. Născut în 1959, la Cluj, preotul franciscan Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania. Tinereţea să nu a fost tocmai fericită, tatăl sau fiind condamnat la 7 ani de închisoare, de regimul Ceauşescu, pentru publicarea unei poezii. La o luna după eliberare, a murit din cauza rănilor suferite că urmare a torturii. Acesta a fost momentul în care Böjte Csaba a decis că vrea să devină preot şi să ajute oamenii, în special copiii. Fondatorul fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva se ocupă, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necăjiţi din Transilvania. Pentru acţiunile sale umanitare, Böjte Csaba a fost recompensat cu numeroase distincţii, iar Parlamentul European l-a declarat pe preotul franciscan drept „Cetăţeanul European al anului 2011” (Cîvî Europaeo Praemium).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare