Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!

Dacă în 2012, în primul an, la startul competiţiei de alergare montană Retezat Sky Race se adunaseră 100 de participanţi, la şase ani distanţă, într-o singură zi, s-au înscris 820 de concurenţi. Lucian Al Mării, organizatorul competiţiei, povesteşte, pentru ZHD, că este fericit pentru faptul că, în sfârşit, toată munca din ultimii ani se vede, Retezat Sky Race devenind un eveniment de referinţă al Văii Jiului, cunoscut atât în România, cât şi în afara ţării.

“Suntem în al şaselea an de Retezat Sky Race. În prima zi s-au înscris 820 de concurenţi, atât din România, cât şi din străinătate. Ca în fiecare an, am invitat atleţi de top să participle, sperăm să vină. Nu putem da nume încă, fiindcă nu am primit confirmările, mai aşteptăm puţin cu anunţurile”, a declarat Lucian Al Mării.

Organizatorul competiţiei mai spune că obiectivul pentru anul acesta este Acela de a avea 1000 de concurenţi care să termine cursa.

“Anul trecut am avut 750 de participant, sperăm ca anul acesta să avem 1000 de finisheri. Simt că am făcut un lucru bun şi că toate zbaterile din primii ani nu au fost făcute în zadar. Retezat Sky Race este un eveniment de top al Văii Jiului, apreciat de oamenii din toată ţara şi din străinătate”, mai spune Lucian Al Mării.

Pe site-ul competiţiei se precizează că Retezat Sky Race este atât de apreciat, datorită traseelor: “Acestea sunt o îmbinare între forestier, poteca de trail, creasta calcaroasă cu urcare-coborâre tehnică, o adevarată provocare pentru oricine. Creasta Piule-Pleşa oferă o perspectivă unică pentru toți concurenții, dar cei care vor ajunge în timpul competiţiei pe Vârful Custura la aproape 2500 m altitudine nu vor uita asta niciodata. Zona de start/sosire este complexul turistic Cheile Buţii, un loc primitor, din spatele căruia se înalţă imediat Retezatul Mic.

Două din probele competiţiei noastre se încadrează la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adreseaza celor care iubesc trekkingul sau celor care vor să înceapă  alergarea montană”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor