Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!

Dacă în 2012, în primul an, la startul competiţiei de alergare montană Retezat Sky Race se adunaseră 100 de participanţi, la şase ani distanţă, într-o singură zi, s-au înscris 820 de concurenţi. Lucian Al Mării, organizatorul competiţiei, povesteşte, pentru ZHD, că este fericit pentru faptul că, în sfârşit, toată munca din ultimii ani se vede, Retezat Sky Race devenind un eveniment de referinţă al Văii Jiului, cunoscut atât în România, cât şi în afara ţării.

“Suntem în al şaselea an de Retezat Sky Race. În prima zi s-au înscris 820 de concurenţi, atât din România, cât şi din străinătate. Ca în fiecare an, am invitat atleţi de top să participle, sperăm să vină. Nu putem da nume încă, fiindcă nu am primit confirmările, mai aşteptăm puţin cu anunţurile”, a declarat Lucian Al Mării.

Organizatorul competiţiei mai spune că obiectivul pentru anul acesta este Acela de a avea 1000 de concurenţi care să termine cursa.

“Anul trecut am avut 750 de participant, sperăm ca anul acesta să avem 1000 de finisheri. Simt că am făcut un lucru bun şi că toate zbaterile din primii ani nu au fost făcute în zadar. Retezat Sky Race este un eveniment de top al Văii Jiului, apreciat de oamenii din toată ţara şi din străinătate”, mai spune Lucian Al Mării.

Pe site-ul competiţiei se precizează că Retezat Sky Race este atât de apreciat, datorită traseelor: “Acestea sunt o îmbinare între forestier, poteca de trail, creasta calcaroasă cu urcare-coborâre tehnică, o adevarată provocare pentru oricine. Creasta Piule-Pleşa oferă o perspectivă unică pentru toți concurenții, dar cei care vor ajunge în timpul competiţiei pe Vârful Custura la aproape 2500 m altitudine nu vor uita asta niciodata. Zona de start/sosire este complexul turistic Cheile Buţii, un loc primitor, din spatele căruia se înalţă imediat Retezatul Mic.

Două din probele competiţiei noastre se încadrează la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adreseaza celor care iubesc trekkingul sau celor care vor să înceapă  alergarea montană”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 1 =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara