Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!

Dacă în 2012, în primul an, la startul competiţiei de alergare montană Retezat Sky Race se adunaseră 100 de participanţi, la şase ani distanţă, într-o singură zi, s-au înscris 820 de concurenţi. Lucian Al Mării, organizatorul competiţiei, povesteşte, pentru ZHD, că este fericit pentru faptul că, în sfârşit, toată munca din ultimii ani se vede, Retezat Sky Race devenind un eveniment de referinţă al Văii Jiului, cunoscut atât în România, cât şi în afara ţării.

“Suntem în al şaselea an de Retezat Sky Race. În prima zi s-au înscris 820 de concurenţi, atât din România, cât şi din străinătate. Ca în fiecare an, am invitat atleţi de top să participle, sperăm să vină. Nu putem da nume încă, fiindcă nu am primit confirmările, mai aşteptăm puţin cu anunţurile”, a declarat Lucian Al Mării.

Organizatorul competiţiei mai spune că obiectivul pentru anul acesta este Acela de a avea 1000 de concurenţi care să termine cursa.

“Anul trecut am avut 750 de participant, sperăm ca anul acesta să avem 1000 de finisheri. Simt că am făcut un lucru bun şi că toate zbaterile din primii ani nu au fost făcute în zadar. Retezat Sky Race este un eveniment de top al Văii Jiului, apreciat de oamenii din toată ţara şi din străinătate”, mai spune Lucian Al Mării.

Pe site-ul competiţiei se precizează că Retezat Sky Race este atât de apreciat, datorită traseelor: “Acestea sunt o îmbinare între forestier, poteca de trail, creasta calcaroasă cu urcare-coborâre tehnică, o adevarată provocare pentru oricine. Creasta Piule-Pleşa oferă o perspectivă unică pentru toți concurenții, dar cei care vor ajunge în timpul competiţiei pe Vârful Custura la aproape 2500 m altitudine nu vor uita asta niciodata. Zona de start/sosire este complexul turistic Cheile Buţii, un loc primitor, din spatele căruia se înalţă imediat Retezatul Mic.

Două din probele competiţiei noastre se încadrează la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adreseaza celor care iubesc trekkingul sau celor care vor să înceapă  alergarea montană”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − zece =

ACTUALITATE
S-au răsturnat cu mașina în Strei         Mașină condusă de un minor         Băut și fără permis auto, la volan         Cristian Litera a fost condamnat pentru amenințare și violențe         Restricții pe Drumul Național 76 Deva – Brad. Au loc lucrări la Autostrada A1         Mesajul dur al lui Train Berbeceanu, la patru ani de la arestarea sa         Lecție de viață. Povestea Roxanei Irimia, tânăra pictoriță fără mâini         Despre fericire și nu numai…         Petrecere de Haloween la bibliotecă         Accident rutier grav pe șoseaua Petrila – Jieț         Vagonul unui marfar a fost distrus într-un incendiu, la Simeria Triaj         Achitări în dosarul DIICOT al oamenilor de afaceri din Geoagiu, după un deceniu de anchetă și procese         A murit scriitorul hunedorean Eugen Evu         good.bee Credit sprijină „Finanţarea echitabilă pentru toţi!”         Viceprimarul din Bănița a fost condamnat. Rechizitoriul accidentului în care a murit un motociclist         Brandul Sense lansează campania aniversară „10 ani de modă românească”         Uniunea Națională a Notarilor Publici din România – Ziua Porţilor Deschise         Premierul Mihai Tudose se va afla într-o vizită de lucru în Hunedoara         Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii