Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE

Cel mai recent raport al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, publicat la sfârşitul anului 2018, arată că în judeţul Hunedoara au fost depuse 131 de proiecte publice de construcţii prin care administraţiile locale solicită fonduri europene pentru realizarea unor investiţii.

Cele mai multe proiecte, 27, au ca loc de implementare Deva, majoritatea dintre ele sunt în evaluare, fiind depuse în ultimele luni la ADR Vest. Reşedinţa judeţului este urmată de Hunedoara, cu 20 de proiecte, Petrila, cu 18 proiecte, Orăştie, cu 15 proiecte, Uricani, cu 8 proiecte, Haţeg, cu 6 proiecte, Petroşani, cu 6 proiecte, Lupeni, cu 6 proiecte, Călan cu 4 proiecte, Brad, cu 3 proiecte, Simeria, cu 3 proiecte, Geoagiu, cu 3 proiecte, Vulcan, cu 2 proiecte, Băcia, Ribiţa şi Sălaşu de Sus, cu câte un proiect. Consiliul Judeţean Hunedoara va implementa 6 proiecte, iar dintre oraşe, Aninoasa nu a depus până în prezent niciun proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.

Hunedoara şi Deva au vor să atragă cele mai mari sume

Valoarea totală a proiectelor realizate de administraţiile publice din Hunedoara, pentru care sunt solicitate fonduri UE depăşeşte 324 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Hunedoara se află în topul celor mari fonduri care ar putea fi atrase, cu proiecte depuse în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. Două contracte au fost semnate cu ADR Vest, alte cinci investiţii fiind în evaluare.

Proiectele publice care vor fi implementate în Hunedoara, dacă vor primi finanţare de la UE, au o valoare totală de 70 de milioane de euro, în Deva de 58 de milioane de euro, în Orăştie de 38 milioane de euro, în Petrila de 19 milioane de euro, în Lupeni de 12 milioane de euro, în Uricani de 11 milioane de euro, în Haţeg de 8 milioane de euro, în Petroşani de 8 milioane de euro, în Călan de 6 milioane de euro, în Simeria de 5 milioane de euro, în Vulcan de 3,2 milioane de euro, în Ribiţa de 3,2 milioane euro, în Brad de 3 milioane euro, în Sălaşu de sus de 1.7 milioane euro, în Geoagiu de 1,5 milioane de euro, în Băcia 0,9 milioane euro.

Topul celor mai valoroase investiţii

O parte din proiectele depuse de autorităţile din judeţ au primit finanţare şi urmează să fie realizate pe fonduri UE. Dintre acestea, cele mai valoroase sunt: modernizarea drumurilor judeţene de pe Culoarul Mureş Nord (Consiliul Judeţean Hunedoara, 35 milioane de euro, contract semnat), modernizarea şoselei Hunedoara – Călan (CJ Hunedoara, 7,8 milioane de euro, contract semnat), Reabilitarea Casei de cultură din Orăştie (Primăria Orăştie, 5,6 milioane de euro, contract semnat) şi Restaurarea Castelului Corvinilor (Primăria Hunedoara, 4,8 milioane de euro, contract semnat), Eficientizarea energetică a spitalului municipal Hunedoara (Primăria Hunedoara, 5 milioane euro, contract semnat).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare