OPERATORUL DE APĂ, ALTFEL DECÂT ÎL ŞTIŢI. Apa Prod a realizat un proiect european, încheiat cu succes de nivel naţional

Se întâmplă la Apa Prod. Pe bune. Măcinată de scandaluri generate, în general, de parazitismul politic, firma Apa Prod a reuşit să finalizeze un proiect de peste o sută de milioane de euro, fără nicio corecţie financiară. Este o performanţă unică la nivel naţional în programul Sectorial de Mediu. Meritele aparţin unui grup de specialişti, meseriaşi, plătiţi relativ modest (cam cât ia un şofer angajat în administraţia publică)

Rezultatele muncii care s-a derulat pe parcursul a peste patru ani au fost prezentate într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Apa Prod de directorul Victor Arion, flancat de două doamne – ing. Delia Doană şi ing. Simona Petruţiu, care au dus greul implementării cu succes a proiectului (după cum ne informează şeful Apa Prod).
O poveste de succes
A fost prezentată ultima etapă din cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Hunedoara, în aria de operare a SC Apa Prod. „Este al 10-lea contract şi este un contract în care perioada de notificare a defectelor s-a încheiat. Noi, fizic, am încheiat acest proiect în anul 2016, iar acum, cu această dată am încheiat pe de-a întregul proiectul. La nivel de ţară este primul proiect încheiat în cadrul Programului Sectorial de Mediu şi valoarea acestui contract, pe de-a-ntregul, a fost de 106 milioane de euro”, spune Victor Arion, director general Apa Prod SA.
Condiţii occidentale în zona urbană
Locuitorii din zonele urbane ale judeţului Hunedoara beneficiază de o reţea de apă comparabilă cu acelea din statele occidentale, spun reprezentanţii Apa Prod. „Tot ce înseamnă localităţi mai mari de 10.000 de locuitori au un grad de acoperire la apă şi canalizare de 98 la sută şi populaţiile din satele care sunt în lungul conductei de aducţie (Bretea Română, Ruşi, Strei, Batiz, Băcia) au un grad de conectivitate de 90 la sută. Noi am îndeplinit ceea ce ne-am propus: să realizăm gradul de conectivitate conform obligaţiilor noastre europene. Urmează ca pe următorul proiect şi localităţile mai mici, mă refer la cele care au peste 50 de locuitori, să aibă conectivitate la apă, iar aglomerările cu peste 2000 de locuitori să aibă conectivitate la o reţea publică de canalizare. Sunt analizate şi în curs de proiectare pentru noul proiect, pe care-l vom derula în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare care se derulează la nivelul ţării”, a informat Arion. Începând de anul viitor, operatorul de apă va trebui să plătească pentru returnarea a două împrumuturi externe rate în sumă totală de cam 850.000 de lei lunar, însă preţul al serviciile de apă-canal nu vor creşte, promit şefii Apa Prod.
Oamenii de toată isparava
Directorul Victor Arion s-a lăudat în conferinţa de presă cu specialiştii Apa Prod care au realizat o performanţă de nivel naţional. „Avem o Unitate de Implementare a Proiectelor în care ingineri, economişti, îşi fac treaba conform procedurilor pe cele două proiecte. Această echipă este coordonată de către şefa Unităţii Implementare, doamna inginer Delia Doană şi, în ceea ce priveşte dezvoltarea întreagă a proiectelor, această echipă este condusă de către doamna inginer Simona Petruţiu. Nu putem să asigurăm salarii foarte mari acestora cu toate că ar merita. Aceşti oameni sunt 40 din 1.000 de angajaţi şi avem un Contract Colectiv de Muncă şi… asta este situaţia. Din păcate, societăţile comerciale (din subordinea autorităţilor publice– n.red.) nu mai pot primi un spor de 25 la sută pentru proiecte pe fonduri europene, aşa cum se întâmpla până în anul 2008.
Sperăm că la noua negociere a CCM să putem să facem o diferenţiere, în funcţie de performanţă, pentru toţi angajaţii pe care îi are Apa Prod”, a mai spus Victor Arion.

EXTRA 1
Câteva date despre proiect
Titlu: „REABILITAREA ȘI EXTINDEREA CONDUCTELOR DE ADUCȚIUNE, A REŢELEI DE DISTRIBUŢIE ȘI A REŢELEI DE CANALIZARE DIN BRAD”. Tipul Contractului de Lucrări HD-CL6 – Execuția lucrărilor este asigurată de către Antreprenor Asocierea S.C. TRANS CONSTRUCT IMPORT EXPORT S.R.L. și S.C. URBICON TEAM S.R.L; Data de începere: 28.05.2014; Perioada de execuție:28.05.2014 – 18.11.2016; Perioada de Notificare a Deficiențelor: 29.12.2016 – 28.09.2018; Valoarea Contractată 58.782.986,45 lei; Valoarea Finală a Contractului: 52.570.396,33 lei.

EXTRA 2
Câteva date despre etapa din zona Brad
În municipiul Brad s-au realizat cca. 61 km de rețele de alimentare cu apă și canalizare, inclusiv 995 branșamente de apă și 1676 racorduri de canalizare. În comunele Crișcior și Bucureșci s-au realizat cca. 15 km de rețele de alimentare cu apă și canalizare , inclusiv 342 branșamente de apă și 488 racorduri de canalizare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “OPERATORUL DE APĂ, ALTFEL DECÂT ÎL ŞTIŢI. Apa Prod a realizat un proiect european, încheiat cu succes de nivel naţional

  1. cetatean

    Laudati-va,ca realitatea este alta! Am vazut cum face Apa Prod lucrari,atunci cand au facut niste lucrari in blocul nostru.Sub orce critica,nu au fost finalizate,nu s-a dat termenul de garantie (de ce sa-si bata ei capul!).Si,ca sa remedieze,a trebuit ca 5 ani de zile sa umblam pe la usile lor,sa facem plangeri penale,ca nu se dadeau deloc urniti. Asti nu sunt specialisti,sunt un cuib de mafioti,care au furat pe ruptele in primul rand cu Consiliul Judetean Deva,ani de zile.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii