Oameni de afaceri reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de 14 milioane de lei

baniCinci oameni de afaceri au fost puşi sub învinuire într-un dosar de evaziune fiscal în care sunt acuzaţi că au prejudiciat statul, în ultimii cinci ani cu peste 14 milioane de lei.

Trei dintre afacerişti au fost reţinuţi în această dimineaţă, la Deva, şi vor fi trimişi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventive. Cei cinci erau implicaţi în afaceri ilegale cu produse cerealiere, iar o parte din afaceri erau derulate printr-o societate din Deva.

La data de 07 aprilie 2014 organele de cercetare penală din cadrul IPJ Hunedoara au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a suspecţilor MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că inculpatul Marinescu-Chineaţă Alin-Mihai, în perioada 2010–2011, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale privind achiziţii de bunuri şi servicii de la societăţile administrate de ceilalţi doi suspecţi, precum şi de la alte societăţi comerciale, documente care nu au la bază operaţii reale, având ca rezultat compensări, fără drept, de TVA datorat bugetului de stat, respectiv sustragerea de la plata impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu total în sumă de 9.130.318 lei, la care se adaugă accesorii. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpaţii au ridicat în numerar, din conturile deţinute de societăţile ai căror reprezentanţi erau, sume ce depăşesc valoarea totală de 14 milioane lei, care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, existând indicii că pentru aceste ridicări de numerar au fost folosite documente false.

Prin ordonanţa din 08 aprilie 2014 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţi şi s-a dispus de către procuror, faţă de inculpaţii MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN luarea măsurii preventive a controlului judiciarpe o durată de 30 zile, măsură apreciată ca necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor, printre obligaţiile impuse acestora fiind şi aceea de a nu depăşi limita teritorială a ţării. SURSA Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Anchetarea celor trei şi a altor doi complici ai acestora a fost făcută de Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.