Oameni de afaceri reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de 14 milioane de lei

baniCinci oameni de afaceri au fost puşi sub învinuire într-un dosar de evaziune fiscal în care sunt acuzaţi că au prejudiciat statul, în ultimii cinci ani cu peste 14 milioane de lei.

Trei dintre afacerişti au fost reţinuţi în această dimineaţă, la Deva, şi vor fi trimişi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventive. Cei cinci erau implicaţi în afaceri ilegale cu produse cerealiere, iar o parte din afaceri erau derulate printr-o societate din Deva.

La data de 07 aprilie 2014 organele de cercetare penală din cadrul IPJ Hunedoara au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a suspecţilor MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că inculpatul Marinescu-Chineaţă Alin-Mihai, în perioada 2010–2011, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale privind achiziţii de bunuri şi servicii de la societăţile administrate de ceilalţi doi suspecţi, precum şi de la alte societăţi comerciale, documente care nu au la bază operaţii reale, având ca rezultat compensări, fără drept, de TVA datorat bugetului de stat, respectiv sustragerea de la plata impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu total în sumă de 9.130.318 lei, la care se adaugă accesorii. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpaţii au ridicat în numerar, din conturile deţinute de societăţile ai căror reprezentanţi erau, sume ce depăşesc valoarea totală de 14 milioane lei, care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, existând indicii că pentru aceste ridicări de numerar au fost folosite documente false.

Prin ordonanţa din 08 aprilie 2014 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţi şi s-a dispus de către procuror, faţă de inculpaţii MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN luarea măsurii preventive a controlului judiciarpe o durată de 30 zile, măsură apreciată ca necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor, printre obligaţiile impuse acestora fiind şi aceea de a nu depăşi limita teritorială a ţării. SURSA Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Anchetarea celor trei şi a altor doi complici ai acestora a fost făcută de Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca