Oameni de afaceri reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de 14 milioane de lei

baniCinci oameni de afaceri au fost puşi sub învinuire într-un dosar de evaziune fiscal în care sunt acuzaţi că au prejudiciat statul, în ultimii cinci ani cu peste 14 milioane de lei.

Trei dintre afacerişti au fost reţinuţi în această dimineaţă, la Deva, şi vor fi trimişi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventive. Cei cinci erau implicaţi în afaceri ilegale cu produse cerealiere, iar o parte din afaceri erau derulate printr-o societate din Deva.

La data de 07 aprilie 2014 organele de cercetare penală din cadrul IPJ Hunedoara au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a suspecţilor MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că inculpatul Marinescu-Chineaţă Alin-Mihai, în perioada 2010–2011, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale privind achiziţii de bunuri şi servicii de la societăţile administrate de ceilalţi doi suspecţi, precum şi de la alte societăţi comerciale, documente care nu au la bază operaţii reale, având ca rezultat compensări, fără drept, de TVA datorat bugetului de stat, respectiv sustragerea de la plata impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu total în sumă de 9.130.318 lei, la care se adaugă accesorii. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpaţii au ridicat în numerar, din conturile deţinute de societăţile ai căror reprezentanţi erau, sume ce depăşesc valoarea totală de 14 milioane lei, care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, existând indicii că pentru aceste ridicări de numerar au fost folosite documente false.

Prin ordonanţa din 08 aprilie 2014 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţi şi s-a dispus de către procuror, faţă de inculpaţii MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN luarea măsurii preventive a controlului judiciarpe o durată de 30 zile, măsură apreciată ca necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor, printre obligaţiile impuse acestora fiind şi aceea de a nu depăşi limita teritorială a ţării. SURSA Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Anchetarea celor trei şi a altor doi complici ai acestora a fost făcută de Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei