Oameni de afaceri reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de 14 milioane de lei

baniCinci oameni de afaceri au fost puşi sub învinuire într-un dosar de evaziune fiscal în care sunt acuzaţi că au prejudiciat statul, în ultimii cinci ani cu peste 14 milioane de lei.

Trei dintre afacerişti au fost reţinuţi în această dimineaţă, la Deva, şi vor fi trimişi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventive. Cei cinci erau implicaţi în afaceri ilegale cu produse cerealiere, iar o parte din afaceri erau derulate printr-o societate din Deva.

La data de 07 aprilie 2014 organele de cercetare penală din cadrul IPJ Hunedoara au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a suspecţilor MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că inculpatul Marinescu-Chineaţă Alin-Mihai, în perioada 2010–2011, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale privind achiziţii de bunuri şi servicii de la societăţile administrate de ceilalţi doi suspecţi, precum şi de la alte societăţi comerciale, documente care nu au la bază operaţii reale, având ca rezultat compensări, fără drept, de TVA datorat bugetului de stat, respectiv sustragerea de la plata impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu total în sumă de 9.130.318 lei, la care se adaugă accesorii. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpaţii au ridicat în numerar, din conturile deţinute de societăţile ai căror reprezentanţi erau, sume ce depăşesc valoarea totală de 14 milioane lei, care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, existând indicii că pentru aceste ridicări de numerar au fost folosite documente false.

Prin ordonanţa din 08 aprilie 2014 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţi şi s-a dispus de către procuror, faţă de inculpaţii MARINESCU-CHINEAŢĂ ALIN-MIHAI, CHICHEA GABRIEL COSMIN şi SZOMORU FLORIN CRISTIAN luarea măsurii preventive a controlului judiciarpe o durată de 30 zile, măsură apreciată ca necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor, printre obligaţiile impuse acestora fiind şi aceea de a nu depăşi limita teritorială a ţării. SURSA Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Anchetarea celor trei şi a altor doi complici ai acestora a fost făcută de Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 10 =

ACTUALITATE
Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara