O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, între orele 19:00-23:00, în Cetatea Devei vor fi amplasate mai multe telescoape performante cu ajutorul cărora vizitatorii vor putea observa cerul, planetele Jupiter și Saturn cu sateliții lor, dar și satelitul natural al Pământului – Luna.

Acțiunea dorește să marcheze și echinocțiul de toamnă, care în anul 2018 are loc pe data de 23 septembrie, la ora 04:54, moment din care ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, a informat Primăria Deva.
Telescoapele vor fi oferite de Societatea Română pentru Astronomie Culturală din Timișoara și de Colegiul Național Decebal din Deva.
Membrii Cercului de Robotică de la Colegiul Național Decebal din Deva și prof. Sorin Stănculescu, precum și specialiștii de la Societatea Română pentru Astronomie Culturală din Timișoara vor susține lecții de astrofizică și astronomie pentru cei fascinați de astre și de această știință.
Camera de artilerie din Cetatea Devei se va transforma timp de câteva ore într-un mic planetariu.
Între orele 20:30-21:30, pe Platforma Artilerie Vest din Cetate va avea loc o demonstrație airsoft pe timp de noapte. Membrii Asociației Decebal Airsoft Club din Deva vor aplica tactici de luptă în nocturnă: trasoare, lasere, fumigene. Muniția folosită – bile fosforescente, care se văd noaptea cu ajutorul unui echipament special. Turiștii se vor putea implica și ei în acest mic ,,război”. Echipamentul night-vison (dispozitiv pentru vedere pe timp de noapte) va putea fi folosit de toți cei pasionați de acest sport.
Pentru cei care iubesc muzica rock, trupa Black Light din Deva va susține între orele 22:30-23:00, pe Platforma Artilerie Vest un recital.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric