O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, între orele 19:00-23:00, în Cetatea Devei vor fi amplasate mai multe telescoape performante cu ajutorul cărora vizitatorii vor putea observa cerul, planetele Jupiter și Saturn cu sateliții lor, dar și satelitul natural al Pământului – Luna.

Acțiunea dorește să marcheze și echinocțiul de toamnă, care în anul 2018 are loc pe data de 23 septembrie, la ora 04:54, moment din care ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, a informat Primăria Deva.
Telescoapele vor fi oferite de Societatea Română pentru Astronomie Culturală din Timișoara și de Colegiul Național Decebal din Deva.
Membrii Cercului de Robotică de la Colegiul Național Decebal din Deva și prof. Sorin Stănculescu, precum și specialiștii de la Societatea Română pentru Astronomie Culturală din Timișoara vor susține lecții de astrofizică și astronomie pentru cei fascinați de astre și de această știință.
Camera de artilerie din Cetatea Devei se va transforma timp de câteva ore într-un mic planetariu.
Între orele 20:30-21:30, pe Platforma Artilerie Vest din Cetate va avea loc o demonstrație airsoft pe timp de noapte. Membrii Asociației Decebal Airsoft Club din Deva vor aplica tactici de luptă în nocturnă: trasoare, lasere, fumigene. Muniția folosită – bile fosforescente, care se văd noaptea cu ajutorul unui echipament special. Turiștii se vor putea implica și ei în acest mic ,,război”. Echipamentul night-vison (dispozitiv pentru vedere pe timp de noapte) va putea fi folosit de toți cei pasionați de acest sport.
Pentru cei care iubesc muzica rock, trupa Black Light din Deva va susține între orele 22:30-23:00, pe Platforma Artilerie Vest un recital.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare