O grădiniță din Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE

Grădinița Piticot din municipiul Hunedoara va fi reabilitată cu 3,5 milioane de lei, fonduri de la Uniunea Europeană.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis, joi, către Primăria municipiului Hunedoara informarea că a admis cererea de finanțare pentru reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței cu Program Prelungit „Piticot”, din municipiul Hunedoara. Valoarea totală a proiectului este de 3.499.846 lei.

Vor fi realizate lucrări de reparare a acoperișului, recompartimentare, refacere a izolației termice, înlocuire a geamurilor, a ușilor și pardoselii, refacere a zidăriei, a tencuielii interioare și exterioare, lucrări necesare pentru obținerea avizelor de funcționare, inclusiv crearea de spații de joacă, amenajarea curții, în scopul creării condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii din grădiniță.

Apoi grădinița va fi dotată cu mobilier (pentru sălile grupelor, dormitor, vestiar, bucătărie, sala de mese) echipamente IT, echipamente adecvate sălii de sport etc. care vor contribui la creșterea calității actului educațional. Vor fi create spații de învățare și de recreere adecvată care promovează noi abordări de predare și învățare, pentru cei peste 100 de preșcolari. De asemenea, investiția prevede reducerea consumului anual specific de căldură pentru încălzire a clădirii izolate termic.

Proiectul a fost depus în sistemul electronic MySMIS, se află acum în faza de cerere admisă după verificare administrativă și de eligibilitate. Urmează evaluarea tehnică, precontractarea și semnarea contractului. „Primăria municipiului Hunedoara a depus 19 proiecte pentru finanțarea din fonduri europene, iar dintre acestea, cinci sunt deja contractate. Fiecare proiect presupune muncă migăloasă din partea colegilor de la Biroul de Proiecte cu Finanțare Europeană și de fiecare dată când proiectele sunt declarate eligibile și admise pentru finanțare, este un motiv de satisfacție profesională. Astăzi, satisfacția este dată și de faptul că banii vor fi folosiți pentru a le crea niște condiții decente micuților care merg la grădinița Piticot”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. (FOTO: Primăria Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului         Exercițiu al pompierilor alpiniști pe stâncile Dealului Cetății din Deva         ADR Vest a declarat eligibile proiectele de 30 de milioane de euro din Hunedoara         Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost printre cele mai vizitate monumente istorice din județ         Carmen Hărău : „În octombrie, PSD dă ceasurile românilor înapoi, nu cu o oră, ci cu 20 de ani”         Ședință comună pentru reabilitarea DN 7A         Reparații finalizate la drumul tehnologic spre deponeul de la Bârcea