O grădiniță din Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE

Grădinița Piticot din municipiul Hunedoara va fi reabilitată cu 3,5 milioane de lei, fonduri de la Uniunea Europeană.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis, joi, către Primăria municipiului Hunedoara informarea că a admis cererea de finanțare pentru reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței cu Program Prelungit „Piticot”, din municipiul Hunedoara. Valoarea totală a proiectului este de 3.499.846 lei.

Vor fi realizate lucrări de reparare a acoperișului, recompartimentare, refacere a izolației termice, înlocuire a geamurilor, a ușilor și pardoselii, refacere a zidăriei, a tencuielii interioare și exterioare, lucrări necesare pentru obținerea avizelor de funcționare, inclusiv crearea de spații de joacă, amenajarea curții, în scopul creării condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii din grădiniță.

Apoi grădinița va fi dotată cu mobilier (pentru sălile grupelor, dormitor, vestiar, bucătărie, sala de mese) echipamente IT, echipamente adecvate sălii de sport etc. care vor contribui la creșterea calității actului educațional. Vor fi create spații de învățare și de recreere adecvată care promovează noi abordări de predare și învățare, pentru cei peste 100 de preșcolari. De asemenea, investiția prevede reducerea consumului anual specific de căldură pentru încălzire a clădirii izolate termic.

Proiectul a fost depus în sistemul electronic MySMIS, se află acum în faza de cerere admisă după verificare administrativă și de eligibilitate. Urmează evaluarea tehnică, precontractarea și semnarea contractului. „Primăria municipiului Hunedoara a depus 19 proiecte pentru finanțarea din fonduri europene, iar dintre acestea, cinci sunt deja contractate. Fiecare proiect presupune muncă migăloasă din partea colegilor de la Biroul de Proiecte cu Finanțare Europeană și de fiecare dată când proiectele sunt declarate eligibile și admise pentru finanțare, este un motiv de satisfacție profesională. Astăzi, satisfacția este dată și de faptul că banii vor fi folosiți pentru a le crea niște condiții decente micuților care merg la grădinița Piticot”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. (FOTO: Primăria Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”