O grădiniță din Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE

Grădinița Piticot din municipiul Hunedoara va fi reabilitată cu 3,5 milioane de lei, fonduri de la Uniunea Europeană.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis, joi, către Primăria municipiului Hunedoara informarea că a admis cererea de finanțare pentru reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței cu Program Prelungit „Piticot”, din municipiul Hunedoara. Valoarea totală a proiectului este de 3.499.846 lei.

Vor fi realizate lucrări de reparare a acoperișului, recompartimentare, refacere a izolației termice, înlocuire a geamurilor, a ușilor și pardoselii, refacere a zidăriei, a tencuielii interioare și exterioare, lucrări necesare pentru obținerea avizelor de funcționare, inclusiv crearea de spații de joacă, amenajarea curții, în scopul creării condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii din grădiniță.

Apoi grădinița va fi dotată cu mobilier (pentru sălile grupelor, dormitor, vestiar, bucătărie, sala de mese) echipamente IT, echipamente adecvate sălii de sport etc. care vor contribui la creșterea calității actului educațional. Vor fi create spații de învățare și de recreere adecvată care promovează noi abordări de predare și învățare, pentru cei peste 100 de preșcolari. De asemenea, investiția prevede reducerea consumului anual specific de căldură pentru încălzire a clădirii izolate termic.

Proiectul a fost depus în sistemul electronic MySMIS, se află acum în faza de cerere admisă după verificare administrativă și de eligibilitate. Urmează evaluarea tehnică, precontractarea și semnarea contractului. „Primăria municipiului Hunedoara a depus 19 proiecte pentru finanțarea din fonduri europene, iar dintre acestea, cinci sunt deja contractate. Fiecare proiect presupune muncă migăloasă din partea colegilor de la Biroul de Proiecte cu Finanțare Europeană și de fiecare dată când proiectele sunt declarate eligibile și admise pentru finanțare, este un motiv de satisfacție profesională. Astăzi, satisfacția este dată și de faptul că banii vor fi folosiți pentru a le crea niște condiții decente micuților care merg la grădinița Piticot”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. (FOTO: Primăria Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată