Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania

Maria Ștefănie, șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara, Sorin Demeter, director al Colegiului tehnic „Transilvania” din Deva și alte două profesoare s-au întors din Tanzania, după mai mult de o săptămână petrecută într-un schimb de experiență.

Călătoria din perioada 1 – 9 februarie a stârnit controverse, dascălii fiind acuzați că au mers în vacanță în Africa, sub pretextul unui proiect bilateral. „Am decis să nu decontăm transportul, deși a fost aprobat în Consiliul de Administrație, cu toate că a fost primită invitație oficială, a fost semnat un proiect bilateral. Am decis să nu decontăm nimic, și să fie suportate toate cheltuielile din buzunarul propriu”, a declarat astăzi Sorin Demeter, directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva. Inițial, el declarase că transportul, circa 730 de euro de persoană, va fi achitat din fondurile colegiului.

„Toate costurile pentru deplasarea mea și a doamnei inspector școlar Cristina Oprean au fost suportate de către fiecare persoană în parte. Nu am ridicat nicio sumă de la casieria instituției și nu vom deconta nici măcar transportul, deși legea permite acest lucru, fiind vorba despre un proiect bilateral instituțional”, a declarat Maria Ștefănie, în conferința de presă organizată joi. Șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara a relatat că excursia în Tanzania ar putea aduce beneficii elevilor hunedoreni.

„A fost o experienţă unică, de neuitat, o adevărată lecţie de viaţă! Oamenii din Tanzania sunt buni, ospitalieri, credincioşi şi foarte respectuoşi. Am fost impresionaţi foarte mult de respectul pe care copii şi tinerii îl au faţă de părinţii lor şi faţă de persoanele în vârstă: Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, a informat reprezentanta Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare