Nu a mai apucat plăţile compensatorii

A murit înainte să primească plăţile compensatorii. O angajată a Exploatării Miniere Paroşeni nu a mai apucat să se bucure de banii de disponibilizare.

paroseni.minaAngajaţii minelor neviabile care s-au disponibilizat în această toamnă au primit plăţile compensatorii de care beneficiază la ieşirea din sistem. Nu toţi, însă, au intrat în posesia banilor. O femeie a murit în timpul preavizului, iar alţi 16 au avut concedii medicale şi au demarat formalităţile de ieşire din sistem cu câteva zile mai târziu decât colegii lor. Darm pentru 470 dintre disponibilizaţi banii au intrat deja în conturi. ”În total 488 de disponibilizaţi au fost pentru că o doamnă a decedat în timpul preavizului de la Mina Paroşeni şi au rămas 488 de disponibilizaţi. Au primit banii 470 dintre ei, pentru că aceştia au preavizul terminat în totalitate şi lichidarea terminată.  Mai rămân încă vreo 16 care au întârziat din cauza problemelor de sănătate au început preavizul mai târziu sau fie şi-au întrerupt preavizul cu concediu medical”, a declarat Laszlo Domokos, liderul de sindicat al Sindicatului Huila. Cei care nu au intrat în posesia sumelor compensatorii îşi vor primi banii în momentul în care vor ajunge cu preavizul la termen şi pleacă definitiv din sistem.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită         Elevii de la școlile din Deva au ales Poliția Locală de ,,Ziua meseriilor”         Sărbătoare la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara         Fântâna muzicală din centrul Devei – în pregătire pentru conservare         Simpozion științific la Muzeul din Deva         Deva24 are peste 1000 de utilizatori         Accident rutier în Bănița         Hunedorean prins după o tâlhărie comisă în Franța         Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Hunedoara         Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă