Noul telescaun din Parâng s-a defectat în plin sezon turistic

De o săptămână, în plin sezon turistic, telescaunul nou din Stațiunea Parâng nu mai funcţionează, iar conducerea Primăriei Petroşani a anunţat că o piesă din mecanismul său este defectă. Pentru repararea sau înlocuirea acesteia, administratorii instalaţiei din Parâng au cerut ajutor firmei austriece care a construit-o. Luni, la orele după-amiezii, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că telescaunul este în curs de reparare şi că urma să fie repornit în cursul aceleiaşi zile. Puţinii turişti care au ajuns la început de săptămână la punctul de îmbarcare al telescaunului, au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Telescaunul are o vechime de doar doi ani, dar în acest timp a fost mai rar folosit decât vechea instalaţie a staţiunii, un telescaun cu bănci din lemn, amenajat în urmă cu peste trei decenii.

Povestea noului telescaun din Parâng oferă numeroase controverse. A fost inaugurat în 30 noiembrie 2014, de primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi soţia sa Monica Iacob Ridzi, deputată la acea vreme. La punerea sa în funcţiune cei doi declarau că speră că investiţia de peste 13 milioane de lei, finanţată de primărie dintr-un împrumut, urma să contribuie la revigorarea turismului în zona montană. „Investiţia în telescaunul TS3 este foarte mare, iar noi am făcut acest efort considerabil de a o susţine şi aşteptăm să primim resursele necesare pentru ea de la Guvernul României. Vom continua să investim în Staţiunea Parâng prin amenajarea unui nou telescaun, TS 4, însă deocamdată aşteptăm o decizie definitivă în instanţă, pentru un litigiu pe care îl avem cu Romsilva pe acea zonă”, declara primarul Tiberiu Iacob Ridzi, la inaugurarea din 2014. Deocamdată, cel de-al doilea telescaun nou, anunţat de administraţia locală, nu a mai fost realizat.

În ultimii doi ani, investiţile în Parâng s-au lăsat aşteptate, deşi planurile pentru domeniul schiabil al Parângului, sprijinite iniţial de Guvernul României, erau ambiţioase. Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Masivul Parâng, aprobat în 2009, a fost estimat la 70 de milioane de euro. Planurile vizau ca domeniul schiabil din Parâng să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi să aibă 17 pârtii (12 pârtii noi), iar între Petroşani şi staţiunea montană învecinată, Straja, să fie amenajată o telegondolă. De asemenea, numărul locurilor din cele două parcări amenajate urma să se ridice la 750. Din 2012, Guvernul României a interupt, până anul trecut, acordarea finanţărilor pentru proiectele din Parâng.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020