Noul telescaun din Parâng s-a defectat în plin sezon turistic

De o săptămână, în plin sezon turistic, telescaunul nou din Stațiunea Parâng nu mai funcţionează, iar conducerea Primăriei Petroşani a anunţat că o piesă din mecanismul său este defectă. Pentru repararea sau înlocuirea acesteia, administratorii instalaţiei din Parâng au cerut ajutor firmei austriece care a construit-o. Luni, la orele după-amiezii, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că telescaunul este în curs de reparare şi că urma să fie repornit în cursul aceleiaşi zile. Puţinii turişti care au ajuns la început de săptămână la punctul de îmbarcare al telescaunului, au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Telescaunul are o vechime de doar doi ani, dar în acest timp a fost mai rar folosit decât vechea instalaţie a staţiunii, un telescaun cu bănci din lemn, amenajat în urmă cu peste trei decenii.

Povestea noului telescaun din Parâng oferă numeroase controverse. A fost inaugurat în 30 noiembrie 2014, de primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi soţia sa Monica Iacob Ridzi, deputată la acea vreme. La punerea sa în funcţiune cei doi declarau că speră că investiţia de peste 13 milioane de lei, finanţată de primărie dintr-un împrumut, urma să contribuie la revigorarea turismului în zona montană. „Investiţia în telescaunul TS3 este foarte mare, iar noi am făcut acest efort considerabil de a o susţine şi aşteptăm să primim resursele necesare pentru ea de la Guvernul României. Vom continua să investim în Staţiunea Parâng prin amenajarea unui nou telescaun, TS 4, însă deocamdată aşteptăm o decizie definitivă în instanţă, pentru un litigiu pe care îl avem cu Romsilva pe acea zonă”, declara primarul Tiberiu Iacob Ridzi, la inaugurarea din 2014. Deocamdată, cel de-al doilea telescaun nou, anunţat de administraţia locală, nu a mai fost realizat.

În ultimii doi ani, investiţile în Parâng s-au lăsat aşteptate, deşi planurile pentru domeniul schiabil al Parângului, sprijinite iniţial de Guvernul României, erau ambiţioase. Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Masivul Parâng, aprobat în 2009, a fost estimat la 70 de milioane de euro. Planurile vizau ca domeniul schiabil din Parâng să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi să aibă 17 pârtii (12 pârtii noi), iar între Petroşani şi staţiunea montană învecinată, Straja, să fie amenajată o telegondolă. De asemenea, numărul locurilor din cele două parcări amenajate urma să se ridice la 750. Din 2012, Guvernul României a interupt, până anul trecut, acordarea finanţărilor pentru proiectele din Parâng.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

ACTUALITATE
Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara         Camionetă cu butelii implicată într-un accident rutier         MODELUL ORADEA. Poliţie locală fără ifose, turism fără vedetism politic         Eminesciana 2018         DOSARELE SECRETE ALE HUNEDOAREI. Cum a fost şters regele Mihai din tradiţia păstrată de femeile din Ținutul Pădurenilor         Trafic rutier oprit pentru un an pe DN 66 A         Cum a trenat ancheta șefului de Poliție Dănuț Mocanu