Noul telescaun din Parâng s-a defectat în plin sezon turistic

De o săptămână, în plin sezon turistic, telescaunul nou din Stațiunea Parâng nu mai funcţionează, iar conducerea Primăriei Petroşani a anunţat că o piesă din mecanismul său este defectă. Pentru repararea sau înlocuirea acesteia, administratorii instalaţiei din Parâng au cerut ajutor firmei austriece care a construit-o. Luni, la orele după-amiezii, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că telescaunul este în curs de reparare şi că urma să fie repornit în cursul aceleiaşi zile. Puţinii turişti care au ajuns la început de săptămână la punctul de îmbarcare al telescaunului, au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Telescaunul are o vechime de doar doi ani, dar în acest timp a fost mai rar folosit decât vechea instalaţie a staţiunii, un telescaun cu bănci din lemn, amenajat în urmă cu peste trei decenii.

Povestea noului telescaun din Parâng oferă numeroase controverse. A fost inaugurat în 30 noiembrie 2014, de primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi soţia sa Monica Iacob Ridzi, deputată la acea vreme. La punerea sa în funcţiune cei doi declarau că speră că investiţia de peste 13 milioane de lei, finanţată de primărie dintr-un împrumut, urma să contribuie la revigorarea turismului în zona montană. „Investiţia în telescaunul TS3 este foarte mare, iar noi am făcut acest efort considerabil de a o susţine şi aşteptăm să primim resursele necesare pentru ea de la Guvernul României. Vom continua să investim în Staţiunea Parâng prin amenajarea unui nou telescaun, TS 4, însă deocamdată aşteptăm o decizie definitivă în instanţă, pentru un litigiu pe care îl avem cu Romsilva pe acea zonă”, declara primarul Tiberiu Iacob Ridzi, la inaugurarea din 2014. Deocamdată, cel de-al doilea telescaun nou, anunţat de administraţia locală, nu a mai fost realizat.

În ultimii doi ani, investiţile în Parâng s-au lăsat aşteptate, deşi planurile pentru domeniul schiabil al Parângului, sprijinite iniţial de Guvernul României, erau ambiţioase. Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Masivul Parâng, aprobat în 2009, a fost estimat la 70 de milioane de euro. Planurile vizau ca domeniul schiabil din Parâng să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi să aibă 17 pârtii (12 pârtii noi), iar între Petroşani şi staţiunea montană învecinată, Straja, să fie amenajată o telegondolă. De asemenea, numărul locurilor din cele două parcări amenajate urma să se ridice la 750. Din 2012, Guvernul României a interupt, până anul trecut, acordarea finanţărilor pentru proiectele din Parâng.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 1 =

ACTUALITATE
S-au răsturnat cu mașina în Strei         Mașină condusă de un minor         Băut și fără permis auto, la volan         Cristian Litera a fost condamnat pentru amenințare și violențe         Restricții pe Drumul Național 76 Deva – Brad. Au loc lucrări la Autostrada A1         Mesajul dur al lui Train Berbeceanu, la patru ani de la arestarea sa         Lecție de viață. Povestea Roxanei Irimia, tânăra pictoriță fără mâini         Despre fericire și nu numai…         Petrecere de Haloween la bibliotecă         Accident rutier grav pe șoseaua Petrila – Jieț         Vagonul unui marfar a fost distrus într-un incendiu, la Simeria Triaj         Achitări în dosarul DIICOT al oamenilor de afaceri din Geoagiu, după un deceniu de anchetă și procese         A murit scriitorul hunedorean Eugen Evu         good.bee Credit sprijină „Finanţarea echitabilă pentru toţi!”         Viceprimarul din Bănița a fost condamnat. Rechizitoriul accidentului în care a murit un motociclist         Brandul Sense lansează campania aniversară „10 ani de modă românească”         Uniunea Națională a Notarilor Publici din România – Ziua Porţilor Deschise         Premierul Mihai Tudose se va afla într-o vizită de lucru în Hunedoara         Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii