Nou echipaj de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu

La 1 februarie a avut loc inaugurarea echipajului de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Geoagiu ce deservește 30 de localități cu aproape 10 mii de locuitori.

Operaționalizarea echipajului de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu are rolul de a îmbunătăți considerabil timpul de răspuns în situații de urgență.

Distanța de 50 de kilometri între Detașamentul de Pompieri Orăștie și cea mai îndepărtată localitate din raionul de intervenție al Gărzii Geoagiu, precum și afluxul mare de turiști, în perioada de vara, în stațiunea Geoagiu impunea înființare unui echipaj de prim ajutor în cadrul Gărzii Geoagiu.

În ultimii 5 ani echipajul de prim ajutor al Detașamentului Orăștie a intervenit la 721 de cazuri doar pe raza raionului de intervenție al Gărzii Geoagiu.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, a declarat la operaționalizarea echipajului: Timpul de răspuns are un rol esențial în reușita unei intervenții indiferent că este vorba despre un incendiu, sau un accident, atunci când în joc este viața unei persoane. Acest nou echipaj de prim ajutor, al 14 –lea de pe teritoriul județului Hunedoara, vine să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le oferim populației.

Garda de Intervenție Geoagiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie, cuprinde un oraș și două comune, raionul de intervenție al acesteia având o suprafață de aproximativ 40.000 de ha.

La deschiderea oficială a modului de prim ajutor au participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, primarii comunelor Orăștioara de Sus, Rapoltu Mare, Romos, Balșa și Ceru Băcăinți, viceprimarii localităților Beriu și Mărtinești, membrii ai Consiliului Local și pompieri ai Detașamentului Orăștie.

ISU Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare