Noroiul, anulat în instanţă. Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au dat „verde” pentru repararea străzii Mărăşeşti

Operatorul de apă  şi canal din Valea Jiului a câştigat în instanţă dreptul de a repara o stradă din Petroşani distrusă în urma introducerii conductelor de canalizare. Este vorba despre strada Mărăşeşti pentru care ApaServ Valea Jiului SA se judecă cu una dintre firmele controlate de ex-prefectul de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, respectiv Gerom Real Estate.

marasestiLocuitorii de pe Strada Mărăşeşti din Petroşani pot răsufla uşuraţi. Calea de acces spre casele lor poate fi din nou practicabilă, ca urmare a unei sentinţe pronunţate de Tribunalul Hunedoara, care a judecat apelul în procesul dintre ApaServ Valea Jiului SA, executantul lucrării şi una dintre firmele controlate de ex-prefectul de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, Gerom Real Estate.

Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început după ce muncitorii de la Zona D, care au câştigat lucrarea contractată de ApaServ Valea Jiului SA, au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de la ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite.

Au scăpat de noroaie

În luna octombrie a anului trecut, Gerom a introdus la Judecătoria Petroşani o ordonanţă preşedenţială prin care cerea sistarea de îndată a lucrărilor de pe strada Mărăşeşti. În data de 17 octombrie 2013, Judecătoria Petroşani a  admis cererea formulată de Gerom în contradictoriu cu S.C. ZONA D S.R.L. şi S.C. ApaServ Valea Jiului SA şi a  dispus „sistarea lucrărilor de implementare a reţelei de canalizare, pe str. Mărăşeşti din municipiul Petroşani, executate de S.C. ZONA D S.R.L. în beneficiul S.C. APA SERV VALEA JIULUI S.A., în temeiul contractului VJ-CL04- Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în aglomerarea Petroşani”, iar hotărârea instanţei este „executorie de drept şi fără somaţie sau trecerea unui termen”. Sentinţa a fost atacată cu apel de beneficiar şi executant, soluţionat zilele trecute de Tribunalul Hunedoara. Iar magistraţii de aici au dat câştig de cauză apelanţilor, aşa încât situaţia de pe strada Mărăşeşti să poată intra în normalitate. Potrivit dispozitivului sentinţei pronunţată de Tibunalul Hunedoara, „schimbă în tot sentinţa atacată în sensul că respinge cererea de ordonanţă preşedenţială formulată de reclamantă. obligă reclamanta să plătească pârâtei SC Apa Serv Valea Jiului suma de 20 lei cheltuieli de judecată în apel”.

S-a rezolvat doar o parte a dosarului

De precizat că, luni de zile, firma aflată sub contract cu SC ApaServ Valea Jiului SA pentru introducerea reţelei de canalizare nu a avut voie să intervină aşa încât să aducă terenul la starea iniţială. Strada a rămas un morman de pământ şi noroi, în care oamenii cu greu au putut ajunge la locuinţele lor.

Pe de altă parte, sentinţa Tribunalului nu a rezolvat decât un capitol al acestui dosar complex. La Judecătoria Petroşani continuă procesul pe fond între părţile menţionate, acţiune introdusă chiar de Gerom Real Estate. Instanţa a stabilit ca termen de judecată data de 25 aprilie.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara