Noi rezultate obţinute de elevi pianişti la concursuri muzicale

Elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva au participat recent la două concursuri de interpretare instrumentală, cu participare internatională, ambele fiind incluse în calendarul competiţional al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anul şcolar în curs.

Prima competiţie a fost Concursul-Festival Euroregional “Alma Cornea-Ionescu”, ediţia a XIV-a, desfăşurat la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu”-Timişoara, în perioada 11-13 mai 2018. În concurs au participat 80 de elevi şi studenţi pianişti din Timiş şi judeţele învecinate, precum şi din Ungaria şi Serbia. Rezultatele elevilor liceului din Deva au fost:

 • Logojan Mircea Vasile, cls. a XI-a, prof. Ona Doina – premiul I cu 100 de puncte şi participare în cadrul Galei Laureaţilor
 • Bălan Flavius Sebastian, cls. a V-a, prof. Ona Doina – premiul I
 • Raţiu Raul Andrei, cls.a VII-a, prof. Onţanu-Crăciun Mariana – menţiune

Ce de-a doua competiţie – Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte

Vizuale, cu participare internaţională, ediţia a XXVI-a – a avut loc în zilele de 17-19 mai 2018 la Sighetu-Marmaţiei. La secţiunea de muzică au participat 170 de elevi (dintre care 80 de pianişti) din clasele I-VIII, elevi din România, Cehia, Serbia, Ucraina şi Ungaria. Reprezentanţii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” – Deva au obţinut următoarele rezultate:

 • Bălan Flavius Sebastian, cls. a V-a, prof. Ona Doina, premiul I şi participare în cadrul Galei Laureaţilor
 • Teodorescu Pavliuc Alma, cls. a II-a, prof. Ona Doina – premiul I
 • Trif Mario, cls. a II-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul I
 • Eşş Alexandra, cls.a IV-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul I
 • Moise Radu, cls. a VIII-a, prof. Ona Doina – premiul I
 • Băluş Daria, cls. a II-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul II
 • Bozan Laurenţiu, cls. a VII-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul II
 • Chiş Radu, cls. a VI-a, prof. Dumitriu Cristian – menţiune

La invitaţia organizatorilor, din juriul secţiunii de pian a făcut parte şi doamna profesor Ona Doina, absolventă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice “George Enescu” din Sighetu Marmaţiei.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara