Noi rezultate obţinute de elevi pianişti la concursuri muzicale

Elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva au participat recent la două concursuri de interpretare instrumentală, cu participare internatională, ambele fiind incluse în calendarul competiţional al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anul şcolar în curs.

Prima competiţie a fost Concursul-Festival Euroregional “Alma Cornea-Ionescu”, ediţia a XIV-a, desfăşurat la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu”-Timişoara, în perioada 11-13 mai 2018. În concurs au participat 80 de elevi şi studenţi pianişti din Timiş şi judeţele învecinate, precum şi din Ungaria şi Serbia. Rezultatele elevilor liceului din Deva au fost:

 • Logojan Mircea Vasile, cls. a XI-a, prof. Ona Doina – premiul I cu 100 de puncte şi participare în cadrul Galei Laureaţilor
 • Bălan Flavius Sebastian, cls. a V-a, prof. Ona Doina – premiul I
 • Raţiu Raul Andrei, cls.a VII-a, prof. Onţanu-Crăciun Mariana – menţiune

Ce de-a doua competiţie – Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte

Vizuale, cu participare internaţională, ediţia a XXVI-a – a avut loc în zilele de 17-19 mai 2018 la Sighetu-Marmaţiei. La secţiunea de muzică au participat 170 de elevi (dintre care 80 de pianişti) din clasele I-VIII, elevi din România, Cehia, Serbia, Ucraina şi Ungaria. Reprezentanţii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” – Deva au obţinut următoarele rezultate:

 • Bălan Flavius Sebastian, cls. a V-a, prof. Ona Doina, premiul I şi participare în cadrul Galei Laureaţilor
 • Teodorescu Pavliuc Alma, cls. a II-a, prof. Ona Doina – premiul I
 • Trif Mario, cls. a II-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul I
 • Eşş Alexandra, cls.a IV-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul I
 • Moise Radu, cls. a VIII-a, prof. Ona Doina – premiul I
 • Băluş Daria, cls. a II-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul II
 • Bozan Laurenţiu, cls. a VII-a, prof. Dumitriu Cristian – premiul II
 • Chiş Radu, cls. a VI-a, prof. Dumitriu Cristian – menţiune

La invitaţia organizatorilor, din juriul secţiunii de pian a făcut parte şi doamna profesor Ona Doina, absolventă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice “George Enescu” din Sighetu Marmaţiei.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii