Noi expertize în dosarul tragediei de la Mina Uricani

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au admis cererea de efectuare a două noi expertize în dosarul privind accidentul mortal de muncă de la Mina Uricani, din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni.

mina_uricaniPotrivit deciziei judecătorilor, una dintre expertize va fi făcută în domeniul electromecanic, iar cea de a doua vizează protecţia muncii. Avocatul a doi dintre inculpaţi, Paula Iacob,este de părere că în acest fel va fi dovedită nevinovăţia clienţilor săi, coroborat şi cu declaraţiile martorilor. „Noi avocaţii, având un mod de gândire absolut identic în acest caz şi sesizând erorile care s-au făcut la prima judecată, am solicitat o expertiză având aceleaşi obiective şi am avut plăcuta surpriză să văd că instanţa a înţeles necesitatea expertizei, a înţeles că fără ea nu se poate judeca această cauză şi că avem nevoie efectiv de părerea unor experţi. Judecătoria  Petroşani a avut o comportare pot să spun excelentă, s-au admis probele aşa cum au fost solicitate, s-au admis obiectivele, s-a văzut că e necesară nu o singură expertiză ci două expertize, deci urmează să audiem martorii”, a declarat avocatul Paula Iacob.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani, patru foşti şefi ai Exploatării Miniere –  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan – au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie, când se va continua cu audierea martorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie