Noi expertize în dosarul tragediei de la Mina Uricani

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au admis cererea de efectuare a două noi expertize în dosarul privind accidentul mortal de muncă de la Mina Uricani, din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni.

mina_uricaniPotrivit deciziei judecătorilor, una dintre expertize va fi făcută în domeniul electromecanic, iar cea de a doua vizează protecţia muncii. Avocatul a doi dintre inculpaţi, Paula Iacob,este de părere că în acest fel va fi dovedită nevinovăţia clienţilor săi, coroborat şi cu declaraţiile martorilor. „Noi avocaţii, având un mod de gândire absolut identic în acest caz şi sesizând erorile care s-au făcut la prima judecată, am solicitat o expertiză având aceleaşi obiective şi am avut plăcuta surpriză să văd că instanţa a înţeles necesitatea expertizei, a înţeles că fără ea nu se poate judeca această cauză şi că avem nevoie efectiv de părerea unor experţi. Judecătoria  Petroşani a avut o comportare pot să spun excelentă, s-au admis probele aşa cum au fost solicitate, s-au admis obiectivele, s-a văzut că e necesară nu o singură expertiză ci două expertize, deci urmează să audiem martorii”, a declarat avocatul Paula Iacob.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani, patru foşti şefi ai Exploatării Miniere –  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan – au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie, când se va continua cu audierea martorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 1 =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită