Noi expertize în dosarul tragediei de la Mina Uricani

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au admis cererea de efectuare a două noi expertize în dosarul privind accidentul mortal de muncă de la Mina Uricani, din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni.

mina_uricaniPotrivit deciziei judecătorilor, una dintre expertize va fi făcută în domeniul electromecanic, iar cea de a doua vizează protecţia muncii. Avocatul a doi dintre inculpaţi, Paula Iacob,este de părere că în acest fel va fi dovedită nevinovăţia clienţilor săi, coroborat şi cu declaraţiile martorilor. „Noi avocaţii, având un mod de gândire absolut identic în acest caz şi sesizând erorile care s-au făcut la prima judecată, am solicitat o expertiză având aceleaşi obiective şi am avut plăcuta surpriză să văd că instanţa a înţeles necesitatea expertizei, a înţeles că fără ea nu se poate judeca această cauză şi că avem nevoie efectiv de părerea unor experţi. Judecătoria  Petroşani a avut o comportare pot să spun excelentă, s-au admis probele aşa cum au fost solicitate, s-au admis obiectivele, s-a văzut că e necesară nu o singură expertiză ci două expertize, deci urmează să audiem martorii”, a declarat avocatul Paula Iacob.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani, patru foşti şefi ai Exploatării Miniere –  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan – au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie, când se va continua cu audierea martorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor