Noi expertize în dosarul tragediei de la Mina Uricani

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au admis cererea de efectuare a două noi expertize în dosarul privind accidentul mortal de muncă de la Mina Uricani, din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni.

mina_uricaniPotrivit deciziei judecătorilor, una dintre expertize va fi făcută în domeniul electromecanic, iar cea de a doua vizează protecţia muncii. Avocatul a doi dintre inculpaţi, Paula Iacob,este de părere că în acest fel va fi dovedită nevinovăţia clienţilor săi, coroborat şi cu declaraţiile martorilor. „Noi avocaţii, având un mod de gândire absolut identic în acest caz şi sesizând erorile care s-au făcut la prima judecată, am solicitat o expertiză având aceleaşi obiective şi am avut plăcuta surpriză să văd că instanţa a înţeles necesitatea expertizei, a înţeles că fără ea nu se poate judeca această cauză şi că avem nevoie efectiv de părerea unor experţi. Judecătoria  Petroşani a avut o comportare pot să spun excelentă, s-au admis probele aşa cum au fost solicitate, s-au admis obiectivele, s-a văzut că e necesară nu o singură expertiză ci două expertize, deci urmează să audiem martorii”, a declarat avocatul Paula Iacob.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani, patru foşti şefi ai Exploatării Miniere –  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan – au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie, când se va continua cu audierea martorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață