Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere

De la 1 martie, gara municipiului a rămas închisă, iar niciun tren nu a mai plecat din Hunedoara. Doar câteva trenuri de marfă mai folosesc un sector al căii ferate, de la Peştiş la Simeria, în timp ce „glasul roţilor de tren” nu a mai fost auzit în Hunedoara.

Conform unei informări recente a Ministerului Transporturilor, secţia de circulaţie Simeria – Hunedoara a fost scoasă la licitaţie publică de mai multe ori, începând din anul 2016 şi până în acest an, însă nu s-a prezentat niciun ofertant pentru închirierea secţiei, considerată nerentabilă.

Cele peste şase luni trecute de la închiderea rutei feroviare Hunedoara – Simeria au început să lase amprente asupra gării municipiului şi a căii ferate. Clădirea staţiei CFR, veche din anii 1950 şi considerată un monument de arhitectură, se degradează în ritm accelerat, iar buruienile şi rugine au pus stăpânire pe linia ferată. Hoţii nu s-au lăsat aşteptaţi, iar în ultimele luni au fost semnalate mai multe furturi de componente ale instalaţiilor feroviare.

Cei 18 kilometri ai tronsonului feroviar Hunedoara – Simeria au fost construiţi în anii 1883 şi 1884.În deceniile următoare, datorită dezvoltării oraşului Hunedoara şi a metalurgiei, calea ferată a devenit tot mai importantă pentru comunitate. În anii 1950, statul a dezvoltat proiectul feroviar, construind pe acelaşi tronson o reţea de linii industriale necesare combinatului siderurgic, lungimea totală a acestora depăşind 150 de kilometri. În 1984, linia CFR Hunedoara – Simeria a fost electrificată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primele cete de colindători au sosit la Episcopia Devei și Hunedoarei         Aproape 400 de pomi de Crăciun scoși la vânzare de Direcția Silvică         Șofer pericol public reținut de polițiști         Amendat pentru poluarea Crișului         Amendați pentru pescuit ilegal         Când vor fi finalizate artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara         Tânăr din Hunedoara premiat în Marea Britanie pentru serviciile oferite nevoiașilor         Tragedie în Vulcan         Constructorul drumului spre Parâng a cerut sistarea lucrărilor pe perioada iernii. CJ Hunedoara a refuzat cererea         Mașină în flăcări după un accident pe autostradă         Dispecerat unic pentru drumurile județene         Eugenia Crainic își va lansa și la Deva romanul „Studenta criminală”         Un mare actor, Radu Beligan         A fugit cu banii furați dintr-un magazin         Adolescenți reținuți de Poliție pentru furturi de mașini         Depozit de haine second-hand spart de hoți         Hoț de telefoane prins în Petroșani         Grupare de hoți prinsă de polițiști         Autospeciala pompierilor împotmolită pe drumul comunal. Cum se scuză primarul         S-au împlinit 122 de ani de la inaugurarea gării din Brad