NEWS-ALERT Autocar răsturnat pe DN 7. Pasagerii au fost evacuaţi prin turela maşinii

Accidentul rutier în care a fost implicat un autocar s-a petrecut pe DN7, în această după-amiază. Şoferul maşinii în care se aflau 23 de persoane a ieşit în decor în urma unei manevre greşite.

[wzslider autoplay=”true”]

„Echipajele medicale care au ajuns la faţa locului au constatat că doi dintre pasageri au suferit răni uşiare. Aceştia au primit îngrijiri. Călătorii au ieşit prin turelă autocarului răsturnat, nefiind nevoie de intervenţia echipajelor Descarcerării”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Traficul a fost restricţionat în zona localităţii Turmaş, în care s-a produs accidentul. „Şoferul a frânat brusc pentru a nu intra în impact cu autoturismul care rula în faţa sa şi care a oprit pentru a vira la stânga, a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, oprindu-se în şanţul de colectare a apei pluviale, pe partea dreaptă a direcţiei sale de mers. Conducătorul auto şi cei 20 de pasageri care se deplasau cu autocarul cu destinaţia Belgia”, a informat inspectorul principal de poliţie, Bogdan Niţu.  

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 320 de lei şi 3 puncte de penalizare pentru nepăstrarea distanţei corespunzătoare în mers, mai informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Mărturiile unui martor ocular

“Pe la ora 13:30 cand ma intorceam de la facultate, mergeam linistit, pana am ajuns la drumul ce duce spre Turmas de pe drumul european, am urcat acea mica panta, si cand eram in drept cu izvorul, vad pe contrasens in varful pantei un autocar ce mergea pe 2 roti, nici nu am apucat sa incetinesc ca autocarul s-a si rasturnat in sant.

Oamenii din autocar au zis ca soferul a incercat sa ocoleasca o masina dacia logan ce intrase pe european fara sa se asigure si i-a taiat calea autocarului. Soferul autocarului a incercat sa il ocoleasca, si a reusit, insa a intrat in balans, a vazut ca merge catre sant, apoi a tras de volan stanga, sa se redreseze, insa a vazut ca pe contrasens veneau masini (eu si inca vreo 4 masini) in coloana, ca sa ne evite, a tras de volan iarasi dreapta, insa inca fiind in balans s-a ridicat pe 2 roti iar si de data asta s-a rasturnat in sant.
In urma accidentului doar o singura persoana a avut nevoie de ingrijiri medicale, un barbat in varsta de 30-40 ani.”

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “NEWS-ALERT Autocar răsturnat pe DN 7. Pasagerii au fost evacuaţi prin turela maşinii

  1. deveanu

    la drumurile europene si cele nationale, santurile ar trebui acoperite cu dale perforate (din beton). Pe de o parte, ar asigura un refugiu pentru masini poe timp de ploaie, drum alunecos, etc. evitand unele accidetne grave. Pe de alta parte, ar putea constitui o eventuala pista pentru biciclete. E necesara o investitie minima si organizare. Ceea ce in Romania e cel mai greu…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.