NEVOIAŞII ÎN ATENŢIA EDILILOR. Bilanţul asistaţilor sociali din Deva

Direcţia de Asistenţă Socială Deva a prezentat un scurt bilanţ de activitate privind serviciile acordate în anul 2016. În medie 100 de persoane din municipiul Deva au beneficiat, lunar, de ajutoare sociale acordate în baza Legii privind venitul minim garantat.

 

Asistaţii au efectuat acţiuni de interes local, conform planului de acţiuni aprobat de Consiliul Local Deva şi au fost verificate periodic, la domiciliu, prin efectuarea de anchete sociale.

 

Ajutoare şi indemnizaţii

 

Astfel, 166 de familii/ persoane au beneficiat, anul trecut, de ajutoare de urgenţă, în valoare totală de 137.600 de lei, conform criteriilor stabilite prin hotărâre a Consiliului Local Deva şi pe baza actelor doveditoare şi a anchetelor sociale efectuate de Direcţia de Asistenţă Socială Deva. Un număr mediu de 13 persoane au primit, lunar, în perioada aprilie-iunie 2016 şi septembrie-decembrie 2016, tichete educaţionale în valoare de 50 lei/persoană, conform Legii privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor care provin din familii devaforizate. De asemenea, 89 de familii beneficiare de ajutor social au primit ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în valoare de 58/lună/familie în perioada sezonului rece. Au fost acordate ajutoare pentru încălzirea locuinţei pentru familiile şi persoanele singure care folosesc pentru încălzire energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, astfel: 119 cereri au fost aprobate pentru perioada ianuarie-martie 2016; 547 de cereri au fost aprobate pentru perioada noiembrie-decembrie 2016. Un număr mediu de 580 de persoane cu grad grav de dizabilitate au beneficiat de o indemnizaţie lunară, conform Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, în timp ce alte 212 dosare de indemnizaţie lunară pentru persoana cu dizabilitate gravă au fost încetate, în cursul anului trecut, din diverse motive (decesul persoanei bolnave, încadrarea în alt grad de dizabilitate, angajarea unui asistent personal etc.).

 

Hrană şi adăpost

 

O sută de persoane în medie au beneficiat, în 2016, de hrană gratuită la Cantina de ajutor social, în urma efectuării unui anumit număr de ore ca acţiuni de interes local, conform unei hotărâri a Consiliului Local Deva. Cel mai mare număr de beneficiari ai acestui serviciu social s-a înregistrat în luna ianuarie (127 de persoane), iar cel mai mic, în luna noiembrie (58 de persoane). Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte, care furnizează servicii de găzduire pe perioadă determinată, asociate cu acordarea unor servicii de consiliere şi integrare socială, a găzduit, anul trecut, un număr de 54 de persoane. Alte 68 de persoane au beneficiat de servicii sociale prin Centrul de zi “Clubul Seniorilor”, care oferă vârstnicilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în mod activ şi plăcut şi de a se implica în viaţa comunităţii.

 

Locuinţe ANL

 

Un număr de 73 de locuinţe au fost repartizate, în 2016, persoanelor îndreptăţite, de către comisiile de locuinţe sociale şi locuinţe ANL, astfel: 30 de locuinţe sociale în imobilele de pe str. Zăvoi şi Aleea Streiului, 26 de camere în căminele sociale, 11 locuinţe ANL, 2 apartamente construite din fondurile statului şi 1 locuinţă de serviciu. Totodată, Direcţia de Asistenţă Socială Deva a înregistrat 85 de noi cereri pentru locuinţe sociale şi alte 31 de cereri noi pentru locuinţe ANL. Pe de altă parte, în cursul anului trecut, au fost vândute cu plata în rate 12 locuinţe ANL, încasându-se aproximativ 304.000 de lei, dintre care aproape două treimi s-a constituit venit la bugetul local, iar restul, venit la bugetul ANL Bucureşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 15 =

ACTUALITATE
Doi ambasadori au venit la inaugurarea muzeului textilelor, fondat de Florica Zaharia         Tragedie pe Autostrada Deva – Orăștie         Cine sunt cei mai buni elevi ai promoției 2018         Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu