MITING LA DEVA Proteste tăcute ale sindicaliştilor hunedoreni

IMG_6945Membrii sindicatelor afiliate Cartel ALFA au ieşit în stradă, nemulţumiţi de întârzierile cu care sunt puse în aplicare reformele promise de guvern.

Acţiunea protestatarilor a avut loc în faţa Prefecturii Hunedoara. Mai puţin de 30 de oameni au participat la miting, semn că mişcările sindicale nu mai sunt ceea ce reprezentau în anii trecuţi. Dacă până în urmă cu câţiva ani, numărul celor care se alăturau acţiunilor de protest depăşea, uneori, câteva mii de persoane, în prezent, astfel de mişcări nu mai stârnesc interesul scontat. Vasile Bujor, unul dintre liderii de sindicat care s-au aflat joi în faţa Prefecturii, pune numărul mic al protestatarilor pe seama faptului că unii dintre ei nu au reuşit să ajungă la miting. De asemenea, forţa sindicatelor a scăzut în ultimii ani.

Problemele muncitorilor au rămas însă, iar ceea ce îi nemulţumeşte pe reprezentanţii lor este faptul că reformele menite să le aducă mai multă siguranţă la locul de muncă şi venituri mai mari au întârziat în ultimii ani. Protestul sindicaliştilor a fost organizat de confederaţia „Cartel Alfa”, la nivel naţional. Mitingurile au avut loc joi în toată ţara. Acţiunea organizată în Deva a fost lipsită de incidente şi s-a încheiat într-un mod formal: o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu subprefectul Vasilică Potecă şi i-a prezentat o listă cu cereri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MITING LA DEVA Proteste tăcute ale sindicaliştilor hunedoreni

  1. florin

    niste putori care de regula nu produc nimic.
    m am saturat sa platesc din banii mei pe aia de la Mintia, pe bugetarii aia din primarii, consilii judetene , prefecturii.
    numai in Romaia este platita lenea.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie