MITING LA DEVA Proteste tăcute ale sindicaliştilor hunedoreni

IMG_6945Membrii sindicatelor afiliate Cartel ALFA au ieşit în stradă, nemulţumiţi de întârzierile cu care sunt puse în aplicare reformele promise de guvern.

Acţiunea protestatarilor a avut loc în faţa Prefecturii Hunedoara. Mai puţin de 30 de oameni au participat la miting, semn că mişcările sindicale nu mai sunt ceea ce reprezentau în anii trecuţi. Dacă până în urmă cu câţiva ani, numărul celor care se alăturau acţiunilor de protest depăşea, uneori, câteva mii de persoane, în prezent, astfel de mişcări nu mai stârnesc interesul scontat. Vasile Bujor, unul dintre liderii de sindicat care s-au aflat joi în faţa Prefecturii, pune numărul mic al protestatarilor pe seama faptului că unii dintre ei nu au reuşit să ajungă la miting. De asemenea, forţa sindicatelor a scăzut în ultimii ani.

Problemele muncitorilor au rămas însă, iar ceea ce îi nemulţumeşte pe reprezentanţii lor este faptul că reformele menite să le aducă mai multă siguranţă la locul de muncă şi venituri mai mari au întârziat în ultimii ani. Protestul sindicaliştilor a fost organizat de confederaţia „Cartel Alfa”, la nivel naţional. Mitingurile au avut loc joi în toată ţara. Acţiunea organizată în Deva a fost lipsită de incidente şi s-a încheiat într-un mod formal: o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu subprefectul Vasilică Potecă şi i-a prezentat o listă cu cereri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MITING LA DEVA Proteste tăcute ale sindicaliştilor hunedoreni

  1. florin

    niste putori care de regula nu produc nimic.
    m am saturat sa platesc din banii mei pe aia de la Mintia, pe bugetarii aia din primarii, consilii judetene , prefecturii.
    numai in Romaia este platita lenea.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + zece =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice