MITING LA DEVA Proteste tăcute ale sindicaliştilor hunedoreni

IMG_6945Membrii sindicatelor afiliate Cartel ALFA au ieşit în stradă, nemulţumiţi de întârzierile cu care sunt puse în aplicare reformele promise de guvern.

Acţiunea protestatarilor a avut loc în faţa Prefecturii Hunedoara. Mai puţin de 30 de oameni au participat la miting, semn că mişcările sindicale nu mai sunt ceea ce reprezentau în anii trecuţi. Dacă până în urmă cu câţiva ani, numărul celor care se alăturau acţiunilor de protest depăşea, uneori, câteva mii de persoane, în prezent, astfel de mişcări nu mai stârnesc interesul scontat. Vasile Bujor, unul dintre liderii de sindicat care s-au aflat joi în faţa Prefecturii, pune numărul mic al protestatarilor pe seama faptului că unii dintre ei nu au reuşit să ajungă la miting. De asemenea, forţa sindicatelor a scăzut în ultimii ani.

Problemele muncitorilor au rămas însă, iar ceea ce îi nemulţumeşte pe reprezentanţii lor este faptul că reformele menite să le aducă mai multă siguranţă la locul de muncă şi venituri mai mari au întârziat în ultimii ani. Protestul sindicaliştilor a fost organizat de confederaţia „Cartel Alfa”, la nivel naţional. Mitingurile au avut loc joi în toată ţara. Acţiunea organizată în Deva a fost lipsită de incidente şi s-a încheiat într-un mod formal: o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu subprefectul Vasilică Potecă şi i-a prezentat o listă cu cereri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MITING LA DEVA Proteste tăcute ale sindicaliştilor hunedoreni

  1. florin

    niste putori care de regula nu produc nimic.
    m am saturat sa platesc din banii mei pe aia de la Mintia, pe bugetarii aia din primarii, consilii judetene , prefecturii.
    numai in Romaia este platita lenea.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani