Ministrul Educației Naționale se află în județul Hunedoara

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, efectuează o vizită în județul Hunedoara.  Joi, ministrul Valentin Popa s-a aflat în Valea Jiului, la Universitatea Petroșani și la Vulcan, iar vineri merge la Deva.

”Voi vizita și câteva unități din sistemul preuniversitar. Mă voi deplasa la Vulcan, voi merge mâine și la Deva. Am programate mai multe întâlniri cu autoritățile locale, cu membrii de sindicat, să discutăm măsurile luate de Guvern până acum. Este important să vedem și feed-back-ul acestor măsuri”, a declarat, la Petroșani, Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Ministrul Valentin Popa a fost prezent la Petroșani cu ocazia aniversării a 70 de ani de activitate a Universității Petroșani. 

Bani pentru salariile cadrelor didactice

Ministrul Educației Naționale a dat încă o dată asigurări că bugetul pentru salarii va fi suficient până la finele acestui an și nici un angajat din sistemul de învățământ nu va rămâne fără banii cuveniți pentru munca prestată.

“Au crescut semnificativ salariile. Numai ultima mărire de 20% din martie reprezintă un salt în veniturile acestora. Se adaugă desigur și sporurile noi care au apărut. (…) Am asigurat că există banii suficienți, poate că sunt foarte bine alocați la nivel teritorial, poate că unele școli primesc mai mult decât au nevoie și altele mai puțin și de aceea am impus încă de ieri dimineață (n.r. miercuri) o regulă foarte clară de a verifica soldurile unităților școlare, de a verifica exact dacă toate cheltuielile salariale sunt corect făcute, calculate și legal constituite, să se repartizeze întregul fond în primul rând pentru acoperirea tuturor salariile nete și  contribuțiilor către bugetul de stat. Acolo unde va fi necesar, vom suplimenta, dar sigur vom și verifica eficiența cheltuirii banului public”, a mai spus ministrul Educației.

Declarațiile lui Valentin Popa vin în contextual îngrijorării exprimate în mediul public în ultima perioadă cu privire la bugetele necesare pentru salarii.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului