Ministrul Educației Naționale se află în județul Hunedoara

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, efectuează o vizită în județul Hunedoara.  Joi, ministrul Valentin Popa s-a aflat în Valea Jiului, la Universitatea Petroșani și la Vulcan, iar vineri merge la Deva.

”Voi vizita și câteva unități din sistemul preuniversitar. Mă voi deplasa la Vulcan, voi merge mâine și la Deva. Am programate mai multe întâlniri cu autoritățile locale, cu membrii de sindicat, să discutăm măsurile luate de Guvern până acum. Este important să vedem și feed-back-ul acestor măsuri”, a declarat, la Petroșani, Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Ministrul Valentin Popa a fost prezent la Petroșani cu ocazia aniversării a 70 de ani de activitate a Universității Petroșani. 

Bani pentru salariile cadrelor didactice

Ministrul Educației Naționale a dat încă o dată asigurări că bugetul pentru salarii va fi suficient până la finele acestui an și nici un angajat din sistemul de învățământ nu va rămâne fără banii cuveniți pentru munca prestată.

“Au crescut semnificativ salariile. Numai ultima mărire de 20% din martie reprezintă un salt în veniturile acestora. Se adaugă desigur și sporurile noi care au apărut. (…) Am asigurat că există banii suficienți, poate că sunt foarte bine alocați la nivel teritorial, poate că unele școli primesc mai mult decât au nevoie și altele mai puțin și de aceea am impus încă de ieri dimineață (n.r. miercuri) o regulă foarte clară de a verifica soldurile unităților școlare, de a verifica exact dacă toate cheltuielile salariale sunt corect făcute, calculate și legal constituite, să se repartizeze întregul fond în primul rând pentru acoperirea tuturor salariile nete și  contribuțiilor către bugetul de stat. Acolo unde va fi necesar, vom suplimenta, dar sigur vom și verifica eficiența cheltuirii banului public”, a mai spus ministrul Educației.

Declarațiile lui Valentin Popa vin în contextual îngrijorării exprimate în mediul public în ultima perioadă cu privire la bugetele necesare pentru salarii.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + cincisprezece =

ACTUALITATE
Se duc în Germania să învețe cum se protejează patrimoniul         Primarii Văii Jiului au întocmit lista proiectelor pentru care ar vrea fonduri europene         Hramul Schitului aduce în Straja sute de oameni din întreaga țară         Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor         Un microbuz cu nouă persoane a fost implicat într-un accident rutier         Festivalul de muzică pop „Deva Music Star”         Noaptea muzeelor, la Deva, Orăștie și Brad         Turneul Naţional „Flautul Fermecat” – Deva         LOCURI UNICE ÎN ROMÂNIA. Spa-urile antice în care se răsfăţau dacii şi romanii         Recidivă. Relee CFR de peste 27.000 de lei furate dintr-un laborator         Carmen Hărău a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate         Family Day by STC         Expoziția de pictură „Angeli et Daemones” la Muzeul din Deva         Ziua Porților Deschise la Poliția Locală Deva         Tinerețea poeziei         Infirmiera care și-a ucis fiul a fost arestată preventiv         Ultimele achiziții de vară, la Primăria Hunedoara         Prins la furat pe calea ferată         Directorul general al CNAIR SA, Narcis Neaga, vizită tehnică pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva         Accident grav în Bălata