Ministrul Educației Naționale se află în județul Hunedoara

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, efectuează o vizită în județul Hunedoara.  Joi, ministrul Valentin Popa s-a aflat în Valea Jiului, la Universitatea Petroșani și la Vulcan, iar vineri merge la Deva.

”Voi vizita și câteva unități din sistemul preuniversitar. Mă voi deplasa la Vulcan, voi merge mâine și la Deva. Am programate mai multe întâlniri cu autoritățile locale, cu membrii de sindicat, să discutăm măsurile luate de Guvern până acum. Este important să vedem și feed-back-ul acestor măsuri”, a declarat, la Petroșani, Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Ministrul Valentin Popa a fost prezent la Petroșani cu ocazia aniversării a 70 de ani de activitate a Universității Petroșani. 

Bani pentru salariile cadrelor didactice

Ministrul Educației Naționale a dat încă o dată asigurări că bugetul pentru salarii va fi suficient până la finele acestui an și nici un angajat din sistemul de învățământ nu va rămâne fără banii cuveniți pentru munca prestată.

“Au crescut semnificativ salariile. Numai ultima mărire de 20% din martie reprezintă un salt în veniturile acestora. Se adaugă desigur și sporurile noi care au apărut. (…) Am asigurat că există banii suficienți, poate că sunt foarte bine alocați la nivel teritorial, poate că unele școli primesc mai mult decât au nevoie și altele mai puțin și de aceea am impus încă de ieri dimineață (n.r. miercuri) o regulă foarte clară de a verifica soldurile unităților școlare, de a verifica exact dacă toate cheltuielile salariale sunt corect făcute, calculate și legal constituite, să se repartizeze întregul fond în primul rând pentru acoperirea tuturor salariile nete și  contribuțiilor către bugetul de stat. Acolo unde va fi necesar, vom suplimenta, dar sigur vom și verifica eficiența cheltuirii banului public”, a mai spus ministrul Educației.

Declarațiile lui Valentin Popa vin în contextual îngrijorării exprimate în mediul public în ultima perioadă cu privire la bugetele necesare pentru salarii.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Manifestări.Eroii omagiaţi la 1.600 de metri altitudine         Comemorare la un an de la moartea scriitoarei Ileana Lucia Floran         Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an