Ministrul Educației Naționale se află în județul Hunedoara

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, efectuează o vizită în județul Hunedoara.  Joi, ministrul Valentin Popa s-a aflat în Valea Jiului, la Universitatea Petroșani și la Vulcan, iar vineri merge la Deva.

”Voi vizita și câteva unități din sistemul preuniversitar. Mă voi deplasa la Vulcan, voi merge mâine și la Deva. Am programate mai multe întâlniri cu autoritățile locale, cu membrii de sindicat, să discutăm măsurile luate de Guvern până acum. Este important să vedem și feed-back-ul acestor măsuri”, a declarat, la Petroșani, Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Ministrul Valentin Popa a fost prezent la Petroșani cu ocazia aniversării a 70 de ani de activitate a Universității Petroșani. 

Bani pentru salariile cadrelor didactice

Ministrul Educației Naționale a dat încă o dată asigurări că bugetul pentru salarii va fi suficient până la finele acestui an și nici un angajat din sistemul de învățământ nu va rămâne fără banii cuveniți pentru munca prestată.

“Au crescut semnificativ salariile. Numai ultima mărire de 20% din martie reprezintă un salt în veniturile acestora. Se adaugă desigur și sporurile noi care au apărut. (…) Am asigurat că există banii suficienți, poate că sunt foarte bine alocați la nivel teritorial, poate că unele școli primesc mai mult decât au nevoie și altele mai puțin și de aceea am impus încă de ieri dimineață (n.r. miercuri) o regulă foarte clară de a verifica soldurile unităților școlare, de a verifica exact dacă toate cheltuielile salariale sunt corect făcute, calculate și legal constituite, să se repartizeze întregul fond în primul rând pentru acoperirea tuturor salariile nete și  contribuțiilor către bugetul de stat. Acolo unde va fi necesar, vom suplimenta, dar sigur vom și verifica eficiența cheltuirii banului public”, a mai spus ministrul Educației.

Declarațiile lui Valentin Popa vin în contextual îngrijorării exprimate în mediul public în ultima perioadă cu privire la bugetele necesare pentru salarii.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima ninsoare pe șoselele din Hunedoara         CEH nu are stocuri pentru iarnă. Care sunt cauzele         Omagiu minerilor și salvatorilor minieri, morți în explozia de la Petrila         Calvarul șoferilor de pe DN 7 ia sfârșit: se redeschide autostrada         Accident grav pe DN 7         Adolescenți prinși la furat         Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au înşelat un hunedorean         Exerciţii tactice antiteroriste în Deva         Trecerea de pietoni de la Sântandrei va fi semnalizată         Primăria Deva, pregătită pentru iarnă         Începe distribuirea tichetelor gratuite pentru transportul public local         Când va dispărea „clădirea fantomă” din Parcul Corvin         Adolescenta răpită şi torturată de fostul iubit a fost condamnată         OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului