Mii de pelerini la hramul Mănăstirii Prislop

Mii de oameni au ajuns, vineri dimineață, la Mănăstirea Prislop, pentru a participa la hramul așezării monahale. Pelerinii s-au adunat în jurul bisericii medievale, la slujba săvârșită de un sobor de preoți condus de episcopul Gurie, al Devei și Hunedoarei, apoi s-au îndreptat spre mormântul duhovnicului Arsenie Boca, unde a fost ținută o slujbă de pomenire. Cei care au vrut să se reculeagă în fața locului de veci al părintelui au avut de așteptat, în rând, zeci de minute. Oaspeții veniți din toate colțurile țării au primit sarmale de post.

„Vin deseori la mănăstire, mai ales în zilele de sărbătoare. De această dată a fost mai puțină aglomerație și mă bucur că am putut ajunge mai repede la mormântul părintelui Arsenie, față de anii trecuți”, spune Ioan, un pelerin venit din Arad, cu autocarul.

Hramul mănăstirii din Țara Hațegului are loc de Ziua Înălțării Sfintei Cruci, o sărbătoare religioasă care marchează aflarea Crucii pe care a fost răstignit Iisus şi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în 14 septembrie 335.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești