Mii de pelerini la hramul Mănăstirii Prislop

Mii de oameni au ajuns, vineri dimineață, la Mănăstirea Prislop, pentru a participa la hramul așezării monahale. Pelerinii s-au adunat în jurul bisericii medievale, la slujba săvârșită de un sobor de preoți condus de episcopul Gurie, al Devei și Hunedoarei, apoi s-au îndreptat spre mormântul duhovnicului Arsenie Boca, unde a fost ținută o slujbă de pomenire. Cei care au vrut să se reculeagă în fața locului de veci al părintelui au avut de așteptat, în rând, zeci de minute. Oaspeții veniți din toate colțurile țării au primit sarmale de post.

„Vin deseori la mănăstire, mai ales în zilele de sărbătoare. De această dată a fost mai puțină aglomerație și mă bucur că am putut ajunge mai repede la mormântul părintelui Arsenie, față de anii trecuți”, spune Ioan, un pelerin venit din Arad, cu autocarul.

Hramul mănăstirii din Țara Hațegului are loc de Ziua Înălțării Sfintei Cruci, o sărbătoare religioasă care marchează aflarea Crucii pe care a fost răstignit Iisus şi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în 14 septembrie 335.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − nouă =