Mii de pelerini la hramul Mănăstirii Prislop

Mii de oameni au ajuns, vineri dimineață, la Mănăstirea Prislop, pentru a participa la hramul așezării monahale. Pelerinii s-au adunat în jurul bisericii medievale, la slujba săvârșită de un sobor de preoți condus de episcopul Gurie, al Devei și Hunedoarei, apoi s-au îndreptat spre mormântul duhovnicului Arsenie Boca, unde a fost ținută o slujbă de pomenire. Cei care au vrut să se reculeagă în fața locului de veci al părintelui au avut de așteptat, în rând, zeci de minute. Oaspeții veniți din toate colțurile țării au primit sarmale de post.

„Vin deseori la mănăstire, mai ales în zilele de sărbătoare. De această dată a fost mai puțină aglomerație și mă bucur că am putut ajunge mai repede la mormântul părintelui Arsenie, față de anii trecuți”, spune Ioan, un pelerin venit din Arad, cu autocarul.

Hramul mănăstirii din Țara Hațegului are loc de Ziua Înălțării Sfintei Cruci, o sărbătoare religioasă care marchează aflarea Crucii pe care a fost răstignit Iisus şi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în 14 septembrie 335.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sindicatul Muntele, solidar cu protestatarii de la Mintia         Protest la Termocentrala Mintia         Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap         Petroșani/ Centenarul Marii Uniri, cu fasole, cârnați și o masă rotundă. De 30.000 de lei         Explozie într-un bloc din Lupeni. Doar o minune a făcut să nu fie victime         ADMINISTRAȚIE. Cât s-a lucrat la noua secție de Pediatrie din Deva         Instalația de desprăfuire a combinatului a fost finalizată         Cioban atacat cu un cuțit         Tentativă de înșelăciune prin Metoda Accidentul         Adolescentă prinsă la furat în farmacie         Peste 100 de arbori tăiați ilegal de un hunedorean         Gestul nobil în ajutorul Lucreției, supraviețuitoarea din Munții Apuseni         PLANURI MICI PENTRU CJ HUNEDOARA. Doar 25 de kilometri de drumuri județene modernizate din bugetul propriu         Lansare de carte Ioachim Lazăr: „Delegați hunedoreni participanți la Adunarea de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918”         Sute de tone de material antiderapant răspândite pe șosele, la primele ninsori         Accident grav cu ATV-ul         Bicicleta care întoarce privirile         Au pornit tunurile de zăpadă în Straja         CenteRUN: Pentru 100 de ani de istorie. Pentru 100 de împliniri. Pentru 100 de dorințe de mai bine!         MAJORARE/ Taxele și impozitele locale de la Petroșani, în dezbatere publică