Medicii care au operat un băieţel la mâna greşită sunt chemaţi la bară

Părinţii micuţului de nici patru ani operat la mâna greşită la Spitalul de Urgenţă Petroşani îşi caută dreptatea în instanţă. Asta după ce  ancheta declanşată de Colegiul Medicilor nu are nici acum un verdict final, prima sancţiune fiind contestată de medicii în cauză.

alexandru.danciuProcesul deschis de Florin Danciu, tatăl micuţuluiAlexandru, se află pe rolul Judecătoriei Petroşani şi are termen în data de 28 octombrie. În acest dosar sunt judecaţi medicul chirurg plastician Sorin Brătilă şi medicul ortoped Daniel Colan, însă şi Spitalul de Urgenţă Petroşani are calitatea de pârât.

Pe lângă acţiunea în instanţă, cei doi medici fac şi obiectul unei anchete a Colegiului Medicilor. În urma anchetei desfăşurate de forul judeţean din Hunedoara,  a fost aplicată sancţiunea avertismentului pentru ambii medici. Numai că sancţiunea a fost contestată, iar cazul se află acum pe rolul Comisiei Superioare de Disciplină de la Colegiul Naţional al Medicilor.

Mâini încurcate în timpul operaţiei

Reamintim că, în luna mai a anului trecut tatăl unui băieţel de numai 3 ani şi jumătate l-a acuzat pe medicul Sorin Brătilă că, în timpul operaţiei, a  încurcat mâinile copilului. Practic, micuţul avea o problemă la mâna dreaptă, dovedită şi de radiografie, dar doctorul l-a operat la stânga. Tatăl micuţului declara la vremea respectivă că băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Sorin Brătilă. Acesta spune că deşi se scria clar că este vorba despre mâna dreaptă şi exista chiar şi o radiografie, în timp ce problema medicală era vizibilă, doctorul Brătilă l-a operat exact la mâna opusă. Şi, în plus, micuţul a fost operat şi de fimoză, fără acordul părinţilor. Cazul a intrat în atenţia organelor de cercetare, dar şi Colegiul Medicilor s-a autosesizat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție