Medicii care au operat un băieţel la mâna greşită sunt chemaţi la bară

Părinţii micuţului de nici patru ani operat la mâna greşită la Spitalul de Urgenţă Petroşani îşi caută dreptatea în instanţă. Asta după ce  ancheta declanşată de Colegiul Medicilor nu are nici acum un verdict final, prima sancţiune fiind contestată de medicii în cauză.

alexandru.danciuProcesul deschis de Florin Danciu, tatăl micuţuluiAlexandru, se află pe rolul Judecătoriei Petroşani şi are termen în data de 28 octombrie. În acest dosar sunt judecaţi medicul chirurg plastician Sorin Brătilă şi medicul ortoped Daniel Colan, însă şi Spitalul de Urgenţă Petroşani are calitatea de pârât.

Pe lângă acţiunea în instanţă, cei doi medici fac şi obiectul unei anchete a Colegiului Medicilor. În urma anchetei desfăşurate de forul judeţean din Hunedoara,  a fost aplicată sancţiunea avertismentului pentru ambii medici. Numai că sancţiunea a fost contestată, iar cazul se află acum pe rolul Comisiei Superioare de Disciplină de la Colegiul Naţional al Medicilor.

Mâini încurcate în timpul operaţiei

Reamintim că, în luna mai a anului trecut tatăl unui băieţel de numai 3 ani şi jumătate l-a acuzat pe medicul Sorin Brătilă că, în timpul operaţiei, a  încurcat mâinile copilului. Practic, micuţul avea o problemă la mâna dreaptă, dovedită şi de radiografie, dar doctorul l-a operat la stânga. Tatăl micuţului declara la vremea respectivă că băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Sorin Brătilă. Acesta spune că deşi se scria clar că este vorba despre mâna dreaptă şi exista chiar şi o radiografie, în timp ce problema medicală era vizibilă, doctorul Brătilă l-a operat exact la mâna opusă. Şi, în plus, micuţul a fost operat şi de fimoză, fără acordul părinţilor. Cazul a intrat în atenţia organelor de cercetare, dar şi Colegiul Medicilor s-a autosesizat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne