Maşinile de colecţie, vedete la Petroşani

Maşini vechi, de colecţie, vor fi din nou vedete la Petroşani, unde se organizează cea de a doua ediţie a „Retro paradei”, de data aceasta ediţia de toamnă.

retromobil_8După ce prima ediţie a „Retro Paradei”, organizată în primăvara acestui an, s-a dovedit a fi un succes, Retro Club România – Filiala Hunedoara a decis să ofere din nou momente de încântare pentru iubitorii de maşini de colecţie, ce altă dată umpleau străzile. În data de 19 octombrie, Piaţa Victoriei din Petroşani se va umple din nou de  Fiat-uri,  IMS-uri, Trabanturi, Dacii sau Vartburg 1000, toate vechi dar funcţionale.

O pasiune cât o viaţă, care necesită foarte mulţi bani mai întâi pentru achiziţionarea „bătrânelor doamne”, iar mai apoi pentru recondiţionarea lor. Proprietarii lor sunt foarte mândri de vechile autoturisme ori chiar motociclete redevenite funcţionale prin muncă asiduă ce poate dura şi doi ani şi recunosc că, deşi de multe ori promit că se opresc, întotdeauna se va găsi încă o maşină care să le facă cu ochiul şi pe acre să şi-o dorească în colecţie.

Organizatorii evenimentului mizează cel puţin pe o participare la fel de numeroasă cum a  fost al prima ediţie, din primăvara acestui an.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”