Maşinile de colecţie, vedete la Petroşani

Maşini vechi, de colecţie, vor fi din nou vedete la Petroşani, unde se organizează cea de a doua ediţie a „Retro paradei”, de data aceasta ediţia de toamnă.

retromobil_8După ce prima ediţie a „Retro Paradei”, organizată în primăvara acestui an, s-a dovedit a fi un succes, Retro Club România – Filiala Hunedoara a decis să ofere din nou momente de încântare pentru iubitorii de maşini de colecţie, ce altă dată umpleau străzile. În data de 19 octombrie, Piaţa Victoriei din Petroşani se va umple din nou de  Fiat-uri,  IMS-uri, Trabanturi, Dacii sau Vartburg 1000, toate vechi dar funcţionale.

O pasiune cât o viaţă, care necesită foarte mulţi bani mai întâi pentru achiziţionarea „bătrânelor doamne”, iar mai apoi pentru recondiţionarea lor. Proprietarii lor sunt foarte mândri de vechile autoturisme ori chiar motociclete redevenite funcţionale prin muncă asiduă ce poate dura şi doi ani şi recunosc că, deşi de multe ori promit că se opresc, întotdeauna se va găsi încă o maşină care să le facă cu ochiul şi pe acre să şi-o dorească în colecţie.

Organizatorii evenimentului mizează cel puţin pe o participare la fel de numeroasă cum a  fost al prima ediţie, din primăvara acestui an.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități