Marile bulevarde din Hunedoara vor fi iluminate cu tehnologie LED

Primăria Hunedoara a scos la licitaţie publică delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiu. Valoarea contractului care va fi atribuit pe următorii şase ani, cu posibilitatea prelungirii pe alţi şase ani, se risică la 10.084.000 de lei.

În prezent, activitatea este gestionată în baza unui contract al municipalităţii cu SC Luxten Lightning, semnat în 2004, cu termen de valabilitate până în 2 martie 2019. Potrivit contractului iniţial, valoarea lucrărilor de modernizare (extindere) a sistemului de iluminat din Hunedoara a fost stabilită la 2.570.412 euro, ulterior fiind suplimentată cu 408.000 euro şi cu 876.899 euro. Majoritatea investiţiilor în modernizare au fost efectuate la începutul contractului, în zona unităţilor şcolare, a spitalului municipal, la Castelul Corvinilor, pe bulevardele Dacia şi Corvin. Ultimele activităţi notabile de modernizare a sistemului de iluminat au vizat Parcul Tineretului, Strada George Enescu, centrul pietonal şi zona Peştiş a DJ 687, unde au fost amplasate aparate de iluminat LED.

„Viitoarele investiţii majore, considerate necesare pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciului, urmăresc implementarea tehnologiei LED pe primele două cele mai circulate atere rutiere ale municipiului (Bulevardul Dacia şi ruta de la intrarea dinspre Deva până la ieşirea spre Călan: Bulevardul Traian- Bulevardul Republicii – Strada Aurel Vlaicu – Bulevardul Decebal) şi străzile dintre acestea. În acest sens, Primăria Hunedoara are demarat un proiect intitulat Iluminat Public Ecologic, prin accesarea de fonduri europene”, se arată în documentele publicate pe SEAP. Gradul de acoperire a serviciului de iluminat din Hunedoara depăşeşte 90 la sută din străzile municipiului.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare