Momentul Cupeţiu sau cum a pierdut Traian Berbeceanu lupta în Justiţie

Argumentele pentru care instanţa Curţii de Apel a decis arestarea preventivă a fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi a apropiaţilor săi au fost prezentate într-un referat de peste 120 de pagini.

CITIŢI DOCUMENTUL  AICI !

dotin cupetiu, om de afaceri

Percheziţie la domiciliul lui Dorin Cupeţiu. SURSA:DIICOT

Cea mai gravă acuzaţie dintre cele aduse lui Traian Berbeceanu este aceea că, înainte cu o zi de organizarea percheziţiilor la domiciliile unor evazionişti din Hunedoara, în dosarul în care aceştia au fost acuzaţi de prejudicii de aproape două milioane de euro, Dorin Cupeţiu (foto), unul dintre inculpaţi, s-ar fi întâlnit cu şeful de la BCCO Alba şi ar fi aflat astfel de descinderile care îl vizau. În dimineaţa de 8 octombrie 2012, când au avut loc percheziţiile, procurorii susţin că Dorin Cupeţiu a dat impresia că i-ar fi aşteptat pe poliţişti. Ulterior, el a declarat că „a visat urât” şi de aceea era treaz, dar s-a contrazis în declaraţii.

Replica lui Mărgan

Cornel Crâznic „Mărgan”, unul dintre foştii lideri ai lumii interlope din Deva, a dezminţit că ar avea vreo implicare în dosarul Berbeceanu, chiar dacă a fost menţionat ca “duşman” al acestuia, atât în scrisoarea lăsată de Berbeceanu, cât şi de unul dintre avocaţii comisarului de la Crimă Organizată Alba. Mărgan se află în Spania, în prezent, şi spune că nu a avut nicio legătură cu acest dosar.

În replică la cele transmise de Traian Berbeceanu şi la depoziţia apărătorilor săi în care aceştia au precizat că Mărgan s-ar fi aflat printre martorii acuzării, deveanul a declarat că fostul şef de la Crimă Organizată Alba a minţit pentru a-şi pregăti apărarea. „Eu niciodată nu am dat vreo declaraţie împotriva nimănui, nici măcar împotriva lui Berbeceanu. Cu el m-am întâlnit o dată, întâmplător, într-un local în care eram cu fiul meu, iar el a intrat apoi. Ne-am salutat şi am schimbat câteva vorbe. Apoi el ştiind probabil că va fi învinuit, şi-a pregătit apărarea vrând să dea impresia că este o victimă a lumii interlope. S-a folosit şi de numele meu, chiar dacă eu în ultimii 10 ani am petrecut doar câteva luni acasă. Din 2002 am fost plecat în Spania, apoi mi-am ispăşit condamnarea, pentru ca apoi să plec iar din ţară”, a spus Mărgan, aflat în prezent în Spania.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață