Momentul Cupeţiu sau cum a pierdut Traian Berbeceanu lupta în Justiţie

Argumentele pentru care instanţa Curţii de Apel a decis arestarea preventivă a fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi a apropiaţilor săi au fost prezentate într-un referat de peste 120 de pagini.

CITIŢI DOCUMENTUL  AICI !

dotin cupetiu, om de afaceri

Percheziţie la domiciliul lui Dorin Cupeţiu. SURSA:DIICOT

Cea mai gravă acuzaţie dintre cele aduse lui Traian Berbeceanu este aceea că, înainte cu o zi de organizarea percheziţiilor la domiciliile unor evazionişti din Hunedoara, în dosarul în care aceştia au fost acuzaţi de prejudicii de aproape două milioane de euro, Dorin Cupeţiu (foto), unul dintre inculpaţi, s-ar fi întâlnit cu şeful de la BCCO Alba şi ar fi aflat astfel de descinderile care îl vizau. În dimineaţa de 8 octombrie 2012, când au avut loc percheziţiile, procurorii susţin că Dorin Cupeţiu a dat impresia că i-ar fi aşteptat pe poliţişti. Ulterior, el a declarat că „a visat urât” şi de aceea era treaz, dar s-a contrazis în declaraţii.

Replica lui Mărgan

Cornel Crâznic „Mărgan”, unul dintre foştii lideri ai lumii interlope din Deva, a dezminţit că ar avea vreo implicare în dosarul Berbeceanu, chiar dacă a fost menţionat ca “duşman” al acestuia, atât în scrisoarea lăsată de Berbeceanu, cât şi de unul dintre avocaţii comisarului de la Crimă Organizată Alba. Mărgan se află în Spania, în prezent, şi spune că nu a avut nicio legătură cu acest dosar.

În replică la cele transmise de Traian Berbeceanu şi la depoziţia apărătorilor săi în care aceştia au precizat că Mărgan s-ar fi aflat printre martorii acuzării, deveanul a declarat că fostul şef de la Crimă Organizată Alba a minţit pentru a-şi pregăti apărarea. „Eu niciodată nu am dat vreo declaraţie împotriva nimănui, nici măcar împotriva lui Berbeceanu. Cu el m-am întâlnit o dată, întâmplător, într-un local în care eram cu fiul meu, iar el a intrat apoi. Ne-am salutat şi am schimbat câteva vorbe. Apoi el ştiind probabil că va fi învinuit, şi-a pregătit apărarea vrând să dea impresia că este o victimă a lumii interlope. S-a folosit şi de numele meu, chiar dacă eu în ultimii 10 ani am petrecut doar câteva luni acasă. Din 2002 am fost plecat în Spania, apoi mi-am ispăşit condamnarea, pentru ca apoi să plec iar din ţară”, a spus Mărgan, aflat în prezent în Spania.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 9 =

ACTUALITATE
Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv