Momentul Cupeţiu sau cum a pierdut Traian Berbeceanu lupta în Justiţie

Argumentele pentru care instanţa Curţii de Apel a decis arestarea preventivă a fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi a apropiaţilor săi au fost prezentate într-un referat de peste 120 de pagini.

CITIŢI DOCUMENTUL  AICI !

dotin cupetiu, om de afaceri

Percheziţie la domiciliul lui Dorin Cupeţiu. SURSA:DIICOT

Cea mai gravă acuzaţie dintre cele aduse lui Traian Berbeceanu este aceea că, înainte cu o zi de organizarea percheziţiilor la domiciliile unor evazionişti din Hunedoara, în dosarul în care aceştia au fost acuzaţi de prejudicii de aproape două milioane de euro, Dorin Cupeţiu (foto), unul dintre inculpaţi, s-ar fi întâlnit cu şeful de la BCCO Alba şi ar fi aflat astfel de descinderile care îl vizau. În dimineaţa de 8 octombrie 2012, când au avut loc percheziţiile, procurorii susţin că Dorin Cupeţiu a dat impresia că i-ar fi aşteptat pe poliţişti. Ulterior, el a declarat că „a visat urât” şi de aceea era treaz, dar s-a contrazis în declaraţii.

Replica lui Mărgan

Cornel Crâznic „Mărgan”, unul dintre foştii lideri ai lumii interlope din Deva, a dezminţit că ar avea vreo implicare în dosarul Berbeceanu, chiar dacă a fost menţionat ca “duşman” al acestuia, atât în scrisoarea lăsată de Berbeceanu, cât şi de unul dintre avocaţii comisarului de la Crimă Organizată Alba. Mărgan se află în Spania, în prezent, şi spune că nu a avut nicio legătură cu acest dosar.

În replică la cele transmise de Traian Berbeceanu şi la depoziţia apărătorilor săi în care aceştia au precizat că Mărgan s-ar fi aflat printre martorii acuzării, deveanul a declarat că fostul şef de la Crimă Organizată Alba a minţit pentru a-şi pregăti apărarea. „Eu niciodată nu am dat vreo declaraţie împotriva nimănui, nici măcar împotriva lui Berbeceanu. Cu el m-am întâlnit o dată, întâmplător, într-un local în care eram cu fiul meu, iar el a intrat apoi. Ne-am salutat şi am schimbat câteva vorbe. Apoi el ştiind probabil că va fi învinuit, şi-a pregătit apărarea vrând să dea impresia că este o victimă a lumii interlope. S-a folosit şi de numele meu, chiar dacă eu în ultimii 10 ani am petrecut doar câteva luni acasă. Din 2002 am fost plecat în Spania, apoi mi-am ispăşit condamnarea, pentru ca apoi să plec iar din ţară”, a spus Mărgan, aflat în prezent în Spania.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara