Marea investiţie de la Castelul Corvinilor se lasă așteptată de un an și jumătate

A trecut un an şi jumătate de când Agenţia de Dezvoltare Regională Vest şi Primăria Hunedoara au semnat contractul de finanţare al celui mai important proiect derulat în Hunedoara pe fonduri de la Uniunea Europeană, restaurarea Castelului Corvinilor.

Proiectul investiţiei estimate la cinci milioane de euro a fost depus la ADR Vest în vara anului 2016, iar în luna mai a anului trecut, a fost semnat contractul de finanţare.

Municipalitatea a scos proiectul la licitaţie publică, dar până în noiembrie 2018, de cinci ori, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a respins publicarea documentaţiei de atribuire pentru lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor. Motivul a fost, potrivit reprezentanţilor Primăriei, că administraţia locală a solicitat ca firmele înscrise la licitaţie să fie evaluate atât după preţul cel mai mic, cât şi după experienţa în lucrări de restaurare şi consolidare de monumente istorice clasa A. În cele din urmă Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice a acceptat criteriile pe care Primăria Hunedoara a dorit să le impună celor care participă la licitaţia publică.

În luna iunie a acestui an, Primăria Hunedoara anunţa că două firme s-au calificat pentru derularea investiţiei. Câştigătoarea a fost declarată SC Corint, însă licitaţia pentru reabilitarea Castelului Corvinilor a fost contestată de SC Coral la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiei. Coral a solicitat, printre altele, reluarea procedurii de evaluare a ofertelor prin reevaluarea ofertei depusă de S.C. Corint S.R.L. şi stabilirea ofertei câştigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ”.

În luna septembrie, CNSC a admis contestaţia formulată de de SC Coral SRL şi a luat, în final, decizia de a obliga Primăria Hunedoara să anuleze raportul procedurii de atribuire nr. 57707/14.08.2018 şi să dispună reevaluarea ofertei depusă de SC Corint SRL.

După reluarea procedurilor de analizare a dosarelor, nici până în prezent nu a fost declarat un câştigător al licitaţiei. Cel mai probabil, abia anul viitor vor putea începe lucrările de reabilitare.

Cinci milioane de euro de la UE, pentru castel
Proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Judeţul Hunedoara, monument istoric de clasa A” are o valoare de aproape cinci milioane de euro şi este finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţonal Regional. Lucrările se vor derula pe 28 de luni şi vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Nje boisia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii