Mănăstirea Prislop: 103 ani de la naşterea lui Arsenie Boca FOTOGALERIE

Mănăstirea Prislop a fost în sărbătoare, duminică. Într-o zi de 29 septembrie s-a născut Arsenie Boca, duhovnicul de numele căruia se leagă ultimele decenii din istoria lăcaşului din Ţara Haţegului, devenit loc de pelerinaj pentru creştinii din toate colţurile ţării.

Pe o ploaie mocănească, duminică dimineaţa, oamenii s-au strâns în număr de câteva mii în curtea mănăstirii, pentru a asista la Liturghie şi, mai ales, pentru a se ruga la mormântul duhovnicului.

„Am venit în Prislop din dorinţa de a mă ruga la crucea părintelui Arsenie Boca, nu neapărat pentru ceva anume, dar ştiind că e ziua de naştere a lui şi că miile de rugăciuni care se înalţă astăzi spre cer, de la mormântul lui, îmi dau o linişte în suflet, o senzaţie de bine cum rar se întâmplă în viaţă”, a spus Maria, o femeie venită cu un grup de pelerini din Bucureşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

ACTUALITATE
O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie         Coroane de flori în memoria Majestății Sale Regele Mihai I         Cântecul măturătoarei de fluturi         Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva         Demers ciudat. Brandul Arsenie Boca a fost luat de un maghiar         Directoarea șpăgară din Petroșani a fost condamnată         Braconierul oprit cu focuri de armă de poliţistul Roman Murar         Risc de avalanșă în munți         Vânătoare ilegală         Povestea aeroportului InternaŢional sibiu continuă alături de voi         Lista drumurilor județene din Hunedoara modernizate în 2017         „Crăciunul Vienez” deschide sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”         Polițiștii din Lupeni și-au reclamat șeful, întors la lucru după nouă luni de concediu medical         Bilațul investițiilor în spitalele din județul Hunedoara         A încărcat mai mult lemn decât trebuia         Transport ilegal de lemne         Bătaie cu urmări grave         Lucrări recepționate pe strada Pietroasa din Deva         Concerte reprogramate, ca urmare a decretării doliului național