Mănăstirea Prislop: 103 ani de la naşterea lui Arsenie Boca FOTOGALERIE

Mănăstirea Prislop a fost în sărbătoare, duminică. Într-o zi de 29 septembrie s-a născut Arsenie Boca, duhovnicul de numele căruia se leagă ultimele decenii din istoria lăcaşului din Ţara Haţegului, devenit loc de pelerinaj pentru creştinii din toate colţurile ţării.

Pe o ploaie mocănească, duminică dimineaţa, oamenii s-au strâns în număr de câteva mii în curtea mănăstirii, pentru a asista la Liturghie şi, mai ales, pentru a se ruga la mormântul duhovnicului.

„Am venit în Prislop din dorinţa de a mă ruga la crucea părintelui Arsenie Boca, nu neapărat pentru ceva anume, dar ştiind că e ziua de naştere a lui şi că miile de rugăciuni care se înalţă astăzi spre cer, de la mormântul lui, îmi dau o linişte în suflet, o senzaţie de bine cum rar se întâmplă în viaţă”, a spus Maria, o femeie venită cu un grup de pelerini din Bucureşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat