Mănăstirea Prislop: 103 ani de la naşterea lui Arsenie Boca FOTOGALERIE

Mănăstirea Prislop a fost în sărbătoare, duminică. Într-o zi de 29 septembrie s-a născut Arsenie Boca, duhovnicul de numele căruia se leagă ultimele decenii din istoria lăcaşului din Ţara Haţegului, devenit loc de pelerinaj pentru creştinii din toate colţurile ţării.

Pe o ploaie mocănească, duminică dimineaţa, oamenii s-au strâns în număr de câteva mii în curtea mănăstirii, pentru a asista la Liturghie şi, mai ales, pentru a se ruga la mormântul duhovnicului.

„Am venit în Prislop din dorinţa de a mă ruga la crucea părintelui Arsenie Boca, nu neapărat pentru ceva anume, dar ştiind că e ziua de naştere a lui şi că miile de rugăciuni care se înalţă astăzi spre cer, de la mormântul lui, îmi dau o linişte în suflet, o senzaţie de bine cum rar se întâmplă în viaţă”, a spus Maria, o femeie venită cu un grup de pelerini din Bucureşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii         Se strâng ajutoare pentru sinistraţi         Muncitoarea care și-a atacat șeful cu un cuțit a fost reținută pentru 24 de ore         Primăria solicită fonduri UE pentru Cetatea Devei         Buget negativ pentru CEH. Pierderea e imensă