Lucrările la calea ferată nu închid Valea Jiului. Trenurile de călători circulă fără restricţii pe Defileul Jiului

Veşti bune pentru cei care au treabă în sudul ţării şi se temeau că şi traficul feroviar pe Defileul Jiului va fi complet blocat. În ciuda alertelor apărute, oficialii Staţiei CFR Petroşani dau asigurări că lucrările pe linia de cale ferată nu vor afecta în niciun fel circulaţia trenurilor de călători.

CFR-PetrosaniDupă ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a instituit restricţii pe Defileul Jiului, pe ruta Livezeni – Bumbeşti Jiu, timp de 6 zile pe săptămână, şi Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că în luna aprilie, pe anumite secții de circulație de pe raza Regionalelor CF Craiova și Timișoara, se vor executa lucrări de reparații curente la infrastructură feroviară, graficul de circulație al trenurilor urmând a fi modificat temporar pe plan local. Pentru Valea Jiului, anunţul CFR SA a fost total bulversant, în sensul că oficialii companiei au precizat că, până la finele lunii aprilie, “se vor executa lucrări de înlocuire a traverselor între stațiile Târgu Jiu — Livezeni (Regionala CF Craiova), intervenție care presupune închiderea liniei curente, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică și a sărbătorilor legale. În acest interval, trenurile 1827 și 1828 vor circula pe relația Caracal — Craiova — Târgu Jiu și retur”. Reprezentanţii Staţiei CFR Petroşani îi liniştesc, însă, pe cei care au ca singură alternativă transportul pe calea ferată şi spun că traficul de călători nu va fi afectat în niciun fel de aceste lucrări. “Aceste lucrări nu afectează trenurile de călători. Singurele trenuri care ar fi fost afectate sunt 1827 – 1828 Caracal – Petroşani, dar pe relaţia aceasta circulă doar în week-end”, a declarat Ioan Aonofriesei, responsabil cu traficul de călători în stația CFR Petroșani. Responsabilul CFR spune, însă, că perechea de trenuri menţionate nu sunt singurele care tranzitează Gara Petroşani, cu care călătorii pot ajunge în judeţele din sudul ţării. “În total sunt 7 perechi de trenuri de călători care tranzitează Staţia CFR Petroşani. Primul pleacă la 4 dimineaţa, iar ultimul la 23.25”, a mai spus Ioan Aonofriesei.

De precizat că, de la intrarea în vigoare a restricţiilor de circulaţie pe DN 66, pe Defileul Jiului, încasările CRFR au crescut cu peste 20% pentru rutele care merg de la Petroşani spre Bucureşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”