simota

Lovitură de teatru/ Alin Simota ar putea să scape de unul dintre cele mai grele dosare

Omul de afaceri Alin Simota ar putea să scape de unul dintre cele mai grele dosare în care este judecat, alături de alte 18 persoane, pentru constituirea unui grup infracţional şi fraude de natură economică. La ultimul termen de judecată, magistraţii Tribunalului Hunedoara au exclus din materialul probator adminsitrat de procurorii DIICOT mai multe documente financiar – contabile, care au stat la baza trimiterii cauzei în instanţă.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara care judecă această cauză au dispus excluderea din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale mai multe procese verbale de control şi rapoarte de constatare financiar contabile întocmite de organele fiscale judeţene sau naţionale. Decizia a fost comunicată şi procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, care au instrumentat cauza, iar aceştia trebuie să comunice instanţei dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată a inculpaţilor. “În temeiul art. 345 al.2 teza a III a C.p.p, exclude din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale: – procesul verbal de control încheiat de ANAF – Direcţia Generală Coordonare Inspecţie Fiscală, Unitatea de Investigaţii Fiscale, la data de 21.10.2011 la SC Atomis Internaţional Prod SRL – procesul verbal de control încheiat de DGFP Hunedoara, Serviciul de Inspecţie Fiscală Persoane Juridice 3( nr.10717/15.06.2012) la SC Simar SRL. – procesul verbal de control încheiat de DGFP Hunedoara cu numărul 10953/28.07.2011, cu privire la SC Muri Building SRL – Raportul de inspecţie fiscală generală nr. 367/20.12.2007, întocmit de DGFP Hunedoara cu privire la SC Atomis International Prod SRL – Raportul de inspecţie fiscală nr. 106/27.02.2012, întocmit de DGFP Hunedoara cu privire la SC Atomis International Prod SRL – Raportul de inspecţie fiscală nr. 345/12.07.2012 întocmit de DGFP Hunedoara cu privire la SC Simar SRL – Raportul de inspecţie fiscală nr. 229/26.06.2014 întocmit de AJFP Hunedoara cu privire la SC Atomis SRL – Raportul de constatare financiar contabilă din data de 02.06.2014 ( vol 24 fila 9 și urm.) – Raportul de constatare financiar contabilă din data de 19.11.2014 ( vol 52 fila 8 și urm.) – Raportul de constatare financiar contabilă din data de 12.02.2015 ( vol 247 fila 24 și urm.) În temeiul art. 345 al.3 C.p.p prezenta încheiere se va comunica DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, urmând ca procurorul, în termen de 5 zile, să comunice, dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpaţilor”, a decis judecătorul de caz. De precizat că în acest dosar, la termenul din luna mai, chiar judecătorul de cameră preliminară a invocat din oficiu mai multe excepţii, care au fost comunicate părţilor.. Articolul 345, al. 2 din Codul de procedură penală, invocat de magistraţi, stipulează că “în cazul în care judecătorul de cameră preliminară constată neregularităţi ale actului de sesizare, în cazul în care sancţionează potrivit art. 280-282 actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii ori dacă exclude una sau mai multe probe administrate, încheierea se comunică de îndată parchetului care a emis rechizitoriul”.

 

Trimişi în judecată după o acţiune în forţă a DIICOT

 

Reamintim că acest dosar, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, a fost constituit după ce, în data de 5 august 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT au fost efectuate opt percheziții simultane la domiciliile unora dintre membrii grupului, precum și la sediile firmelor implicate în circuitul evazionist. Procurorii DIICOT spun că, din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în fapt, începând cu anul 2007, Alin Simota împreună cu mai multe persoane din conducerea S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L., S.C. Simar S.R.L., S.C. Atomis Energie S.R.L., S.C. Elco Invest Consult S.R.L., precum şi alte persoane de încredere, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi alte infracțiuni, pentru a obţine beneficii materiale. În contabilitatea primelor două societăţi au fost înregistrate cheltuieli fictive, fiind pe de o parte afectate astfel taxele datorate bugetului de stat (TVA şi impozit pe profit), iar pe de altă parte, în baza acestor acte de cheltuieli fictive, fiind devalizate propriile societăţi cu sume mari de bani. Anchetatorii spun că Simota era liderul grupării care avea o structură bine determinată, fiecare membru având sarcini exact delimitate. Procurorii DIICOT au apreciat că, prin activitatea infracțională derulată prin intermediul firmelor S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L. și S.C. Simar S.R.L, gruparea a creat un prejudiciu de 3.453.402,88 de lei plus accesorii, prejudiciul total prin delapidare fiind de 4.077.977,72 lei RON (viramente bancare către S.C. Lubrex Company S.R.L. şi S.C. Muri Building S.R.L. efectuate în baza unor facturi fictive de achiziţie materiale şi monoperă).

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 20 =

ACTUALITATE
Un an de tragedia din Colectiv: două familii din Hunedoara își plâng morții         Mandate de arestare pentru tinerii acuzați de camătă și șantaj         PROBLEME LA ACOPERIŞ. „Reduta” Teatrului de Artă Deva a cedat ploilor         LA DEPUNEREA CANDIDATURILOR ALDE, Alin Bena: „Vreţi schimbare, DA ori BA?”         PICĂ OAMENII LUI MĂRGINEAN. Primăria Deva a desfiinţat postul ocupat de „pupila” fostului primar         Mai sunt aproximativ două săptămâni până la începerea campaniei privind alegerile parlamentare din 11 decembrie         1000 DE CĂRȚI. Fișă de lectură: „Margot”, de Gheorghe Brăescu         CĂLĂTOR ÎN RETEZAT. Spre Tăul Țapului         ÎN ȚARA LUI ZAMOLXIS. Piatra Iorgovanului, vârful cu nume de viteaz         Alin Simota este sub control judiciar în Emiratele Arabe Unite!         Un tânăr a fost reținut de poliție pentru tentativa de înșelăciune prin Metoda Accidentul         Investiție de mediu, blocată. Termocentrala Paroșeni, torpilată chiar de statul român         Stadiul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva: Vom putea circula pe încă 15 kilometri de autostradă spre Lugoj, până la sfârșitul anului 2016         Accident mortal: un tânăr a fost ucis, după impactul mașinii cu un cal         Dr. Ioan Demeter: „Actuala clădire în care este găzduită Pediatria nu corespunde normativelor de asistenţă medicală”         ÎNSCRIERI LA BEJ HUNEDOARA. PNL, PSD, PMP şi PRU au intrat oficial în cursa electorală         Peste 20 de metri cubi de lemne furate au fost recuperate de jandarmi         ARHIVELE HUNEDOAREI. Povestea studentului criminal condamnat la moarte, în anii 1970, după ce a măcelărit o familie         Peisajele impresionante din Retezat, surprinse de un hunedorean pe muntele acoperit de nori         Mesaje de revoltă împotriva turistului ceh care a vandalizat o cetate dacică