Locuitorii Hunedoarei au fost invitaţi să decidă soarta primei artere pietonale

Centrul civic al municipiului Hunedoara va fi reamenajat, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, care anunţă transformarea Bulevardului Corvin, pe porţiunea dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o arteră pietonală.

Maşinile vor avea interzis pe acest tronson, pe care în locul străzii aglomerate vor fi alei şi locuri de relaxare. Proiectul iniţiat de administraţia locală din Hunedoara va fi supus dezbaterii publice vineri, 17 iulie, iar până atunci, localnicii pot depune observaţii asupra acestuia şi pot consulta documentaţia la sediul primăriei.

„Evenimentul va avea loc vineri, 17 iulie 2015, ora 11.00, în sala de ședință, etajul I, camera 9 din sediul Primăriei municipiului Hunedoara, Bulevardul Libertății nr.17. Subiectul principal al dezbaterii va fi reprezentat de prezentarea privind amenajarea centrului pietonal, respectiv a primei propuneri de temă. Ne exprimăm speranța că dezbaterea va conduce la sprijinirea acestei inițiative publice care vizează una din cele mai reprezentative zone hunedorene, putând deveni un manifest al concepției de modernizare urbană, respectuoasă față de amplasamentul propus”, a informat primăria.

Problemele din centrul civic

Potrivit memoriului de prezentare realizat de arhitecţi, în ultimii 25 de ani, bulevard Corvin s-a dezvoltat ca o arteră comercială, la parterul imobilelor de locuinţe colective fiind realizate spaţii de deservire şi spaţii comerciale, în mare parte cu extinderi ale acestora faţă de aliniamentul iniţial. Acest fapt a dus la suprasolicitarea bulevardului Corvin în porţiunea cuprinsă între strada George Enescu şi Bulevardul Dacia, datorită autoturismelor parcate şi în mod egal datorită necesităţii de a aproviziona zona comercială.

„Spaţiul public actual nu este folosit ca spaţiu public, ci ca spaţii reziduale ale trotuarelor de-a lungul zonelor carosabile. În plus, spaţiul nu este folosit la potenţialul său nici din punct de vedere al comerţului. Strada nu dispune de elemente de mobilier urban adecvate. Spaţiul verde existent, deşi dezvoltat ca vegetaţie, este sufocat de prezenţa maşinilor, fiind înconjurat de un rând de parcare de maşini şi neavând nici o relaţie la nivel pietonal cu zonele adiacente. Principalele disfuncţionalităţi ale zonei, sunt suprafaţa asfaltată şi betonată excesivă, folosită pentru circulaţia şi parcarea autovehiculelor, parcările auto ocupă agresiv – fizic şi vizual – întreaga zonă a bulevardului Corvin, spaţiul verde fiind sufocat şi blocat de prezenţa maşinilor”, se arată în memoriul de prezentare al proiectului, realizat de arhitecţii Răzvan Rugescu şi Alexandru Rugescu.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

ACTUALITATE
Bulevardul Mihai Viteazul va fi modernizat         Parcarea jefuită de pe DN 76         Polițiștii au descins la locuințele unor tineri, suspectați de trafic de cannabis și cocaină         Comori dacice impresionante traficate de un german         Despre soarta cărților…         INIŢIATIVĂ. Aleşii ALDE prezintă surse de finanţare pentru Deva         Noaptea Lungă a Industriei – În 10 mai, Cugir și Sebes         Întâlnire inedită în Cetatea Deva         INVENTARUL ȚINUT LA SECRET DE CONSILIUL JUDEȚEAN. Cât de proaste sunt drumurile Hunedoarei         S-a reluat furnizarea gazului metan la Termocentrala Mintia         Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune. Prejudiciul depășește 200.000 de lei         DEVA. Mesaj emoţionant transmis de primarul Florin Oancea veteranilor de război         ULTIMUL EPISOD. Sarmizegetusa Regia, o istorie a furtunilor care au devastat monumentul UNESCO (IV)         Restaurarea Cetăţii Orăştiei va costa cinci milioane de euro         Nori de praf peste Hunedoara, de la combinatul siderurgic         Peste 85.000 de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară în munţii Orăştiei         Penalizări date constructorilor Lotului III din Autostrada Lugoj – Deva         Artezienele din centrul Hunedoarei mai au de așteptat         Termocentrala Mintia a fost tăiată de la alimentarea cu gaz metan         Dosar de deputat uitat de doi ani pe procedură de filtru