Lista viitoarelor „orașe șantier” din Hunedoara, cu proiecte finanțate prin PNDL 2

Lista actualizată a investițiilor pentru care au fost alocate fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine aprobate ale Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) poate fi consultată pe site-ul instituției. Ea oferă detalii despre cum au reușit administrațiile locale să acceseze fonduri pentru investițiile plănuite. În județul Hunedoara, peste 200 de proiecte au fost aprobate pentru a primi finanțări. Municipiul Hunedoara a obținut finanțare pentru 35 de investiții, în schimb, în Deva, vor fi alocate fonduri prin PNDL 2 pentru doar două proiecte.

Topul municipiilor și orașelor hunedorene cu cele mai multe investiții aprobate este următorul:
Hunedoara va primi finanțare pentru 35 de proiecte, cele mai mari investiții fiind construcția unei creșe (6,1 milioane lei) și reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul (6,9 milioane lei).
Orăștie va primi fonduri prin PNDL 2 pentru zece proiecte, cel mai important fiind dotarea cu echipamente medicale și de înaltă performanță, echipamente pentru blocul alimentar și mobilier medical la Spitalul Municipal Orăștie (4,5 milioane lei).
Petrila a obținut fonduri pentru opt proiecte de infrastructură locală, cea mai mare investiție fiind modernizarea străzilor și cartierelor 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia (4,5 milioane lei).
Geoagiu a primit finanțare pentru șapte proiecte, Geoagiu, cel mai important fiind construirea unui pod pe Râul Geoagiu spre acces în cartierul locuit romi (2,1 milioane lei).
Uricani va derula șase proiecte finanțate prin PNDL 2, cel mai valoros fiind modernizarea drumurilor vicinale din oraşul Uricani şi din localităţile componente (zece milioane lei).
Simeria va demara cinci proiecte, cele mai importante fiind reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Colegiul Tehnic de transport feroviar Anghel Saligny – Școala gimnazială Sigismund Toduţă (15 milioane lei) și Reabilitarea, modernizare şi dotare Colegiul Tehnic de transport feroviar Anghel Saligny (nouă milioane lei).
Patru proiecte finanțate prin PNDL 2 se vor derula în Hațeg, cel mai mare fiind modernizarea străzilor Horea și Progresului (1,4 milioane lei).
Municipiul Vulcan are trei proiecte aprobate în PNDL 2, cel mai important fiind modernizarea străzilor şi aleilor pietonale din cartierul Traian (două milioane lei).
Călan va derula trei proiecte, cu fonduri alocate de minister, cel mai mare fiind modernizarea străzilor din oraș (13,3 milioane lei).

Administrația locală din Deva va primi finanțare doar pentru două proiecte, iar municipiile Petroșani, Lupeni, Brad și orașul Aninoasa pentru câte o investiție.
PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport, informează Ministerul Dezvoltării Regionale. „Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei, credite de angajament”, au precizat reprezentanții MDRAPFE.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”