Lista neagră a comisarului Berbeceanu: cine au fost martorii care l-au înfundat pe poliţist

berbe mediatizatÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a judecat miercuri recursul declarat de Traian Berbeceanu şi oamenii de afaceri Titus şi Anişoara Biriescu, faţă de măsura arestării preventive emisă pe numele celor trei, la cererea DIICOT, de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Ziua de miercuri a fost extrem de tensionată pentru fostul şef de la Crimă Organizată, Traian Berbeceanu. Învinuit pentru favorizarea membrilor unor grupări infracţionale, comisarul şef de la BCCO Alba a fost înfăţişat instanţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a judecat recursul declarat de acesta şi ceilalţi doi oameni de afaceri, faţă de măsura arestării preventive dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia.

Procesul a fost public, astfel că apropiaţii poliţistului au putut asista la audieri. Berbeceanu a fost audiat timp de patru ore de completul de judecată şi a trebuit să răspundă întrebărilor despre relaţiile sale cu membrii grupărilor infracţionale şi oamenii de afaceri implicaţi în ilegalităţi, pe care i-ar fi protejat. Poliţistul şi-a menţinut afirmaţiilr pe care le-a făcut în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia. A precizat că s-a întâlnit cu interlopii Cristian Litera (judecat pentru infracţiuni de crimă organizată, răpiri, şantaj, cămătărie) şi cu Ovidiu Ioiescu „Pera” (fost condamnat în dosarul „Spumă şi Bibanu”, al mafiei anilor 2000 din Deva), însă a precizat că nu el l-a anunţat pe Dorin Cupeţiu (judecat într-un dosar al mafiei fierului, cu prejudiciu de circa două milioane de euro) despre percheziţiile care urmau să aibă la domiciliul afaceristului. În final, Berbeceanu a declarat că nu este vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse şi că este un poliţist cinstit.

L-au acuzat că a fost prieten cu infractorii

Procurorii au fost de altă părere. Au cerut respingerea recursului declarat de Traian Berbeceanu şi de soţii Biriescu, pe motiv că „există probe certe că Berbeceanu a ajutat grupuri infracționale și a fost audiat de un alt procuror pentru că Berbeceanu a susţinut că e în relaţii de duşmănie cu Mureșan. Martorii nu aveau motiv să mintă deoarece aceştia au fost trimişi deja în judecată”, a precizat procurorul. De asemenea, potrivit acuzatorului, Berbeceanu a făcut o ţintă din procurorul şef Ioan Mureşan de la DIICOT Alba.

Lista neagră a lui Berbeceanu

Potrivit avocaţilor lui Traian Berbeceanu, 21 de oameni au depus mărturie împotriva comisarului şef BCCO Alba. Apărătorii poliţistului susţin că mulţi dintre cei care au făcut declaraţii care să îl incrimineze pe poliţist au fost inculpaţi în dosare penale pe care Berbeceanu le-a gestionat. Printre „duşmanii” lui Berbeceanu se numără Ioan Petru, Zerkula (cercetat în dosarul aurului dacic), Ovidiu Ioiescu “Pera” (condamnat în dosarul Spumă şi Bibanu), Dan Balint, Călin Udrea, Dorin Şionei, Dorin Cupeţiu (judecaţi în dosarul mafiei fierului, cu prejudiciu de aproape două milioane de euro),Gheorghe Bota, Alin Simota, Lăcătuș Valer, Cristian Litera (judecaţi în dosarul de şantaj, cămătărie şi infracţiuni economice).

După şase ore de audieri, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţii şi Justiţie a României au trecut la deliberări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − șase =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice