Lista neagră a comisarului Berbeceanu: cine au fost martorii care l-au înfundat pe poliţist

berbe mediatizatÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a judecat miercuri recursul declarat de Traian Berbeceanu şi oamenii de afaceri Titus şi Anişoara Biriescu, faţă de măsura arestării preventive emisă pe numele celor trei, la cererea DIICOT, de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Ziua de miercuri a fost extrem de tensionată pentru fostul şef de la Crimă Organizată, Traian Berbeceanu. Învinuit pentru favorizarea membrilor unor grupări infracţionale, comisarul şef de la BCCO Alba a fost înfăţişat instanţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a judecat recursul declarat de acesta şi ceilalţi doi oameni de afaceri, faţă de măsura arestării preventive dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia.

Procesul a fost public, astfel că apropiaţii poliţistului au putut asista la audieri. Berbeceanu a fost audiat timp de patru ore de completul de judecată şi a trebuit să răspundă întrebărilor despre relaţiile sale cu membrii grupărilor infracţionale şi oamenii de afaceri implicaţi în ilegalităţi, pe care i-ar fi protejat. Poliţistul şi-a menţinut afirmaţiilr pe care le-a făcut în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia. A precizat că s-a întâlnit cu interlopii Cristian Litera (judecat pentru infracţiuni de crimă organizată, răpiri, şantaj, cămătărie) şi cu Ovidiu Ioiescu „Pera” (fost condamnat în dosarul „Spumă şi Bibanu”, al mafiei anilor 2000 din Deva), însă a precizat că nu el l-a anunţat pe Dorin Cupeţiu (judecat într-un dosar al mafiei fierului, cu prejudiciu de circa două milioane de euro) despre percheziţiile care urmau să aibă la domiciliul afaceristului. În final, Berbeceanu a declarat că nu este vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse şi că este un poliţist cinstit.

L-au acuzat că a fost prieten cu infractorii

Procurorii au fost de altă părere. Au cerut respingerea recursului declarat de Traian Berbeceanu şi de soţii Biriescu, pe motiv că „există probe certe că Berbeceanu a ajutat grupuri infracționale și a fost audiat de un alt procuror pentru că Berbeceanu a susţinut că e în relaţii de duşmănie cu Mureșan. Martorii nu aveau motiv să mintă deoarece aceştia au fost trimişi deja în judecată”, a precizat procurorul. De asemenea, potrivit acuzatorului, Berbeceanu a făcut o ţintă din procurorul şef Ioan Mureşan de la DIICOT Alba.

Lista neagră a lui Berbeceanu

Potrivit avocaţilor lui Traian Berbeceanu, 21 de oameni au depus mărturie împotriva comisarului şef BCCO Alba. Apărătorii poliţistului susţin că mulţi dintre cei care au făcut declaraţii care să îl incrimineze pe poliţist au fost inculpaţi în dosare penale pe care Berbeceanu le-a gestionat. Printre „duşmanii” lui Berbeceanu se numără Ioan Petru, Zerkula (cercetat în dosarul aurului dacic), Ovidiu Ioiescu “Pera” (condamnat în dosarul Spumă şi Bibanu), Dan Balint, Călin Udrea, Dorin Şionei, Dorin Cupeţiu (judecaţi în dosarul mafiei fierului, cu prejudiciu de aproape două milioane de euro),Gheorghe Bota, Alin Simota, Lăcătuș Valer, Cristian Litera (judecaţi în dosarul de şantaj, cămătărie şi infracţiuni economice).

După şase ore de audieri, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţii şi Justiţie a României au trecut la deliberări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități