Liderul unei asociaţii civice, „blatist” în sanctuarul dacic

tiberiu galambosTiberiu Galambos, preşedintele Asociaţiei Civice „Dreptate”, a fost prins fără bilet în incinta cetăţii Sarmizegetusa Regia.

Hunedoreanul Tiberiu Galambos a fost nevoit să părăsească cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia, după ce angajaţii din situl UNESCO l-au prins fără bilet, în timp ce vizita situl. Oprit de forţele de ordine,  preşedintele Asociaţiei Civice „Dreptate” le-a arătat acestora un bilet vechi, cu care intrase în urmă cu două săptămâni în cetate. A fost condus afară din incintă. Tiberiu Galamboş a povestit că a refuzat să plătească biletul, pentru că nu respectă autoritatea noii administraţii a sitului istoric. Şi, de asemenea, s-a plâns că nu a fost lăsat să se urce pe monumente şi că oamenii care vin să practice diverse ritualuri, nu mai au voie să o facă. „Nu deteriorăm sanctuarul aşa cum spun alţii. Soarele de andezit ar suporta greutăţi de câteva tone, deci ne-ar ţine şi pe noi. Evreii merg şi ating Zidul Plângerii, noi de ce nu mai avem voie să ne aşezăm pe monumente? Nu ne putem încărca energetic doar de la iarba din jurul discului solar de andezit. Consider că mi se încalcă unele libertăţi“, a spus Galamboş.

Regulamentul de vizitare a monumentului istoric trebuie respectat de toţi cei care ajung în Sarmizegetusa Regia, a precizat Vladimir Brilinsky, reprezentantul administraţiei sitului aflat în patrimoniul UNESCO. Acelaşi regulament stipulează că sunt interzise activităţile care îi pot deranja pe ceilalţi turişti, dar şi urcarea pe monumente. „Există un regulament de vizitare al cetăţii, realizat de un consiliu ştiinţific. Acest regulament interzice ritualurile, activităţile spirituale, întrunirile pentru rugăciuni în grup, urcarea pe monumente, sexul pe acestea, aşa cum au fost nenumărate cazurile în trecut. În ultimii ani, din cauza celor care au fost lăsaţi să practice diverse ritualuri aici, monumentul UNESCO s-a deteriorat cum nu s-a întâmplat în ultimele trei secole“, spune Vladimir Brilinsky, şeful administraţiei sitului istoric, din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!