Lacul Cinciș a devenit patinoar și loc de săniuș

Temperaturile scăzute care s-au menţinut în ultimele săptămâni au făcut ca întreaga suprafaţă a luciului de apă al Lacului Cinciş să îngheţe.

Ccovorul îngheţat care acoperă luciul apei Lacului CInciș pare suficient de rezistent pentru a susţine greutatea unui om. Unii dintre turiştii care au ajuns duminică pe malul Lacului Cinciş s-au aventurat cu patinele, săniile, bicicletele sau chiar cu motocicletele pe patinoarul natural. Au făcut fotografii pe care le-au publicat pe paginile lor de socializare. Alţi turişti au traversat lacul împreună cu copii lor, fără să ţină cont că sub covorul de gheaţă adâncimea apei depăşeşte în unele locuri 30 de metri.

„Gheața are peste 30 de centimetri la mal, deci nu ne-am griji că va crăpa sub greutatea noastră”, spune Marian, unul dintre turiștii care s-au aventurat pe lac. Autorităţile nu recomandă oamenilor să se plimbe pe luciul îngheţat al lacului. Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile municipiului Hunedoara. A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lacul Cinciș a devenit patinoar și loc de săniuș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − doi =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara