Lacul Cinciș a devenit patinoar și loc de săniuș

Temperaturile scăzute care s-au menţinut în ultimele săptămâni au făcut ca întreaga suprafaţă a luciului de apă al Lacului Cinciş să îngheţe.

Ccovorul îngheţat care acoperă luciul apei Lacului CInciș pare suficient de rezistent pentru a susţine greutatea unui om. Unii dintre turiştii care au ajuns duminică pe malul Lacului Cinciş s-au aventurat cu patinele, săniile, bicicletele sau chiar cu motocicletele pe patinoarul natural. Au făcut fotografii pe care le-au publicat pe paginile lor de socializare. Alţi turişti au traversat lacul împreună cu copii lor, fără să ţină cont că sub covorul de gheaţă adâncimea apei depăşeşte în unele locuri 30 de metri.

„Gheața are peste 30 de centimetri la mal, deci nu ne-am griji că va crăpa sub greutatea noastră”, spune Marian, unul dintre turiștii care s-au aventurat pe lac. Autorităţile nu recomandă oamenilor să se plimbe pe luciul îngheţat al lacului. Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile municipiului Hunedoara. A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lacul Cinciș a devenit patinoar și loc de săniuș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 9 =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată