Investiţii hunedorene în infrastructură

Edilii hunedoreni apasă pe acceleraţie încercând să pornească, înainte de ultimul an de mandat, cât mai multe proiecte, mai ales legate de modernizarea drumurilor

Iarna nu este chiar atât de departe, sezonul încă e bun pentru lucrări de infrastructură, se apropie şi bunătate de an electoral, aşa că chiar din această toamnă se pare că se vor înmulţi proiectele legate de reabilitări şi modernizări prin localităţile judeţului Hunedoara. Câteva proiecte, în diverse stadii – unele vor începe lucrul, altele aşteaptă rezolvarea demersurilor necesare -, sunt legate de reabilitarea şi modernizarea drumurilor din două localităţi ale Văii Jiului, din zona Cerbăl, dar şi de un aviz de modificare privind regularizarea Văii Bejan, la Deva.

Canal betonat pe Valea Bejan

La Deva, consilierii locali se vor întâlni într-o şedinţă extraordinară joi, 17 septembrie 2015, pentru a aproba un deviz general revizuit în cazul obiectivului de investiţii „Regularizare curs Valea Bejan”. De asemenea, legat de acelaşi proiect devean, aleşii locali vor aproba şi modificarea soluţiei tehnice din Studiul de
fezabilitate întocmit pentru în acest sens, cu caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici stabiliţi în acest sens.
Trebuie spus faptul că regularizarea Văii Bejan, din Deva, se va face, din estimările municipalităţii, la o valoare de calcul de 586.859,115 lei, cu TVA, din care construcţii şi manoperă în valoare de 511.140,549lei valoare cu TVA.
Finanţarea lucrărilor se face din fonduri de la bugetul general al Municipiului
Deva.
De ce era nevoie de un pas suplimentar? Din explicaţiile oficiale, ca urmare a conditiilor impuse de Agenţia de Protecţia Mediului, precum şi din condiţii de arhitectura, ţinând cont că zona este amenajată ca o zonă de relaxare pentru cetăţenii municipiului Deva, soluţia tehnică propusă în Studiul de Fezabilitate şi preluată în Proiectul Tehnic întocmit, care prevedea execuţia unui canal betonat, trebuie schimbată doar pentru rigola colectoare de evacuare ape meteorice, în lungime totală de 820 m.
În aceste condiţii, canalul colector se va executa din pământ înierbat, având forma trapezoidală, drept pentru care secţiunea s-a redimensionat, rezultând o secţiune de scurgere de 4,78 mp, care asigura evacuarea debitului maxim calculat. Restul soluţiilor tehnice se păstrează, cu adaptarea acestora la noua secţiune a canalului.
Tocmai de aceea era absolut necesară aprobarea Devizului General revizuit
şi modificarea soluţiei constructive din studiul de fezabilitate întocmit pentru obiectivul de investiţii „Regularizare curs Valea Bejan din municipiul Deva”.

Drum modernizat la Cerbăl

Spre sfârşitul acestei luni, mai exact în data de 25 septembrie 2015, este termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru lucrările de modernizare a drumului comunal DC 115B, Socet – Poiana Răchiţelii, pe o lungime de aproximativ 4,9 kilometri, din extravilanul comunei Cerbăl.
Conform datelor oficiale, lucrările la acest drum comunal, care vor dura cam trei ani, au o valoare estimată de 3.050.521 lei noi, iar fondurile bugetare vor fi alocate investiţiei în tranşe.
Modernizarea acestui drum era strict necesară, având în vedere situaţia în care se află acum, punctată în documentaţiile de analiză şi studiu.
Astfel, ceea ce au găsit în teren specialiştii arată că acest drum are foarte multe probleme. În primul rând, structura actuală a traseului drumului este alcătuită din pământ, cu porţiuni pietruite intercalate, cu o grosime variabilă de 10-20 cm. Lăţimea părţii carosabile este de 3-7 m, având pante transversale necorespunzătoare, cu mari denivelări, gropi şi făgaşe – degradăriile fiind atât de mari, încât singura soluţie este realizarea unui drum nou.

Modernizare pe Libertăţii, la Aninoasa

După evaluarea unei licitaţii, la începutul acestei luni, mai exact în data de 3 septembrie 2015, Primăria Aninoasa a semnat contractul de lucrări pentru investiţia
„Modernizare DJ 666 B, respectiv strada Libertăţii”, de la km 2+875 la km 5+150.
Valoarea estimată a lucrărilor la porţiunea de drum vizată, fără TVA, a fost de 3.337.750 lei. În urma licitaţiei, care a fost câştigată de societatea Strabag, contractul de lucrări încheiat în data de 11 septembrie 2015, finanţat din fonduri bugetare, a ajuns la o valoare mai mică, respectiv 2.421.025,97 lei.

Reabilitare la Vulcan

Tot în Valea Jiului, Primăria Vulcan a finalizat procedurile specifice şi a încheiat contractul pentru obiectivul de investiţii reprezentând proiectare şi execuţie lucrări pentru „Reabilitarea DJ 664, Tg. Jiu – Turcineşti – Schela – Pas Vulcan – Vulcan, km 42+500-km 44+930, sector intravilan (zona Dincă-Staţie Telegondolă)”.
Contractul prevede atât realizarea documentaţiilor tehnice cu asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor, cât şi execuţia propriu-zisă a lucrărilor la acest drum extrem de important pentru infrastructura legată de turism a municipiului Vulcan.
Valoarea estimată a contractului a fost de 2.693.318 lei, iar în urma licitaţiei câştigate de societatea Drupo din Călan, contractul încheiat în 28 august 2015 a ajuns la o valoare de 2.504.160,5 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 12 =

ACTUALITATE
Despre fericire și nu numai…         Petrecere de Haloween la bibliotecă         Accident rutier grav pe șoseaua Petrila – Jieț         Vagonul unui marfar a fost distrus într-un incendiu, la Simeria Triaj         Achitări în dosarul DIICOT al oamenilor de afaceri din Geoagiu, după un deceniu de anchetă și procese         A murit scriitorul hunedorean Eugen Evu         good.bee Credit sprijină „Finanţarea echitabilă pentru toţi!”         Viceprimarul din Bănița a fost condamnat. Rechizitoriul accidentului în care a murit un motociclist         Brandul Sense lansează campania aniversară „10 ani de modă românească”         Uniunea Națională a Notarilor Publici din România – Ziua Porţilor Deschise         Premierul Mihai Tudose se va afla într-o vizită de lucru în Hunedoara         Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii         Ștafeta Veteranilor va trece prin Deva         Situația contractelor de deszăpezire pentru drumurile naționale din vestul țării         Cum a evoluat în 25 de ani populaţia marilor oraşe din judeţul Hunedoara         Decembrie ’89 pe mai multe voci         Rectorul Radu Sorin este cel mai bine plătit profesor din Hunedoara         Tomograf nou achiziționat de Spitalul din Hunedoara         Bine că ești tu deștept! Alegeri în Deva. Conspirație, transpirație și clăbuci