INVESTIȚIE ÎN STAND BY. Controversele șoselei Hunedoara – Călan, devenită motiv de răfuială în Consiliul Județean

Au trecut cinci luni de la semnarea contractului de reabilitare a Drumului Județean 687, pe sectorul de circa 10 kilometri, între Hunedoara și Călan, iar execuția proiectului încă nu a demarat, spre nemulțumirea șoferilor care își pun în pericol siguranța și își strică mașinile pe șoseaua plină de gropi și denivelări.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, a declarat zilele trecute că nu știe când vor începe lucrările și a dat vina pe șefa Direcției Tehnice a Consiliului Județean Hunedoara, Carmen Guran, pentru întârzieri. Aceasta, la rândul ei, nu a dorit să comenteze afirmațiile administratorului public, menționând doar că sunt lipsite de suport.

Acuzațiile au venit chiar a doua zi după ce Tribunalul Hunedoara a suspendat atât hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara prin care a fost desfiinţată Direcţia Tehnică a instituţiei şi dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara de demitere a directorului acesteia. Răfuielile interne din Consiliul Județean Hunedoara, pe tema reabilitării Drumului Județean 687 Hunedoara – Călan nu au dus la grăbirea începerii lucrărilor, însă au dat naștere unor controverse legate de investiție.

Contractul semnat din octombrie 2018

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, în 2 octombrie 2018, contractul de investiţii privind modernizarea şoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional  2014 – 2020, şi are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan. Durata de execuţie a lucrării a fost estimată de 23 de luni, la care s-a adăugat o perioadă de trei luni necesară proiectării.

Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare