INVESTIȚIE ÎN STAND BY. Controversele șoselei Hunedoara – Călan, devenită motiv de răfuială în Consiliul Județean

Au trecut cinci luni de la semnarea contractului de reabilitare a Drumului Județean 687, pe sectorul de circa 10 kilometri, între Hunedoara și Călan, iar execuția proiectului încă nu a demarat, spre nemulțumirea șoferilor care își pun în pericol siguranța și își strică mașinile pe șoseaua plină de gropi și denivelări.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, a declarat zilele trecute că nu știe când vor începe lucrările și a dat vina pe șefa Direcției Tehnice a Consiliului Județean Hunedoara, Carmen Guran, pentru întârzieri. Aceasta, la rândul ei, nu a dorit să comenteze afirmațiile administratorului public, menționând doar că sunt lipsite de suport.

Acuzațiile au venit chiar a doua zi după ce Tribunalul Hunedoara a suspendat atât hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara prin care a fost desfiinţată Direcţia Tehnică a instituţiei şi dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara de demitere a directorului acesteia. Răfuielile interne din Consiliul Județean Hunedoara, pe tema reabilitării Drumului Județean 687 Hunedoara – Călan nu au dus la grăbirea începerii lucrărilor, însă au dat naștere unor controverse legate de investiție.

Contractul semnat din octombrie 2018

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, în 2 octombrie 2018, contractul de investiţii privind modernizarea şoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional  2014 – 2020, şi are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan. Durata de execuţie a lucrării a fost estimată de 23 de luni, la care s-a adăugat o perioadă de trei luni necesară proiectării.

Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului         Pompierii caută trupul unui pescar înecat în Lacul Cinciș