Investiție de 2,3 milioane de euro la Colegiul Pedagogic „Regina Maria”. Banii vin de la UE

Primăria Deva și Agenția de Dezvoltare Regională Vest au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”.

Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și echiparea școlii generale și a sălii de sport cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, inclusiv curtea școlii; intervenții la școală, respectiv înlocuirea tâmplăriei existente, recompartimentare interioară, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reparații la nivelul șarpantei și demisolului, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier și echipamente IT; intervenții la sală de sport, respectiv anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplariei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier pentru sala de sport și vestiare și echipamente sportive; De asemenea, va avea loc reamenajarea curții școlii prin realizarea unor alei și zone verzi, locuri de odihnă pentru elevi. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a investiției este de 10.950.555 lei (2.350.711 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 10.688.592 lei (2.294.477 euro).

Un alt proiect al Devei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare este de creștere a eficienței energetice a blocului B de pe Bulevardul Decebal. Investiția vizează izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea lifturilor și instalarea de sisteme alternative de producerea energiei și înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.567.952 lei (336.586 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 940.771 lei (201.951 euro).

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014 – 2020, au fost contractate până în prezent 317 proiecte, în valoare totală de 304,65 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 236,73 milioane euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani