Investiție de 2,3 milioane de euro la Colegiul Pedagogic „Regina Maria”. Banii vin de la UE

Primăria Deva și Agenția de Dezvoltare Regională Vest au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”.

Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și echiparea școlii generale și a sălii de sport cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, inclusiv curtea școlii; intervenții la școală, respectiv înlocuirea tâmplăriei existente, recompartimentare interioară, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reparații la nivelul șarpantei și demisolului, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier și echipamente IT; intervenții la sală de sport, respectiv anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplariei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrări de instalații termice, electrice, sanitare, antiefracție, dotare cu mobilier pentru sala de sport și vestiare și echipamente sportive; De asemenea, va avea loc reamenajarea curții școlii prin realizarea unor alei și zone verzi, locuri de odihnă pentru elevi. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a investiției este de 10.950.555 lei (2.350.711 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 10.688.592 lei (2.294.477 euro).

Un alt proiect al Devei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare este de creștere a eficienței energetice a blocului B de pe Bulevardul Decebal. Investiția vizează izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea lifturilor și instalarea de sisteme alternative de producerea energiei și înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.567.952 lei (336.586 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 940.771 lei (201.951 euro).

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014 – 2020, au fost contractate până în prezent 317 proiecte, în valoare totală de 304,65 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 236,73 milioane euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara