Întâlnire cu roboții viitorului, la Deva

Pasionații de tehnologia viitorului vor putea face cunoștință, miercuri, 30 mai 2018, în Parcul Cetății Deva, cu roboții care reprezintă cu mândrie județul Hunedoara la competiții naționale și internaționale, dar și cu creatorii lor, elevi și profesori de la patru colegii din județ.

Expoziția ,, Robotica la Poalele Cetății” este organizată de Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public Administrare Cetate Deva, în parteneriat cu echipele de robotică din județul Hunedoara:  Robotics – Colegiul Național Decebal Deva (coordonator prof. Sorin Stănculescu), NRG Robotix – Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, RobotX Hunedoara – Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara (coordonator prof. Mircea Nistor), (coordonator prof. Paul Țoța) și Wafy – Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” Petrila (coordonator prof. Alin Roșca).

Organizatorii vă așteaptă  la o incursiune fascinantă în lumea roboticii, unde veți avea ocazia să vedeți în acțiune roboții creați în liceele din județul nostru și să aflați ce presupune robotica și cum poate să ajute aceasta la un viitor mai bun.

Roboții creați de către cele patru echipe te pot înlocui cu succes la o conferință, la cursuri, întâlniri sau alte evenimente, dar totodată pot lovi mingi, mută diferite obiecte, recunosc culori și coduri, joacă jocuri și pot interacționa în anumite situații cu oamenii.

,,Părinți” roboților, elevi și profesori au câștigat premii la importante competiții naționale și internaționale în domeniul roboticii.

Echipa RobotX Hunedoara va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – FIRST Global Competition, care se va desfășura în Mexic, în perioada 15-18 august 2018 și la care vor participa peste 150 de țări.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara