Întâlnire cu roboții viitorului, la Deva

Pasionații de tehnologia viitorului vor putea face cunoștință, miercuri, 30 mai 2018, în Parcul Cetății Deva, cu roboții care reprezintă cu mândrie județul Hunedoara la competiții naționale și internaționale, dar și cu creatorii lor, elevi și profesori de la patru colegii din județ.

Expoziția ,, Robotica la Poalele Cetății” este organizată de Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public Administrare Cetate Deva, în parteneriat cu echipele de robotică din județul Hunedoara:  Robotics – Colegiul Național Decebal Deva (coordonator prof. Sorin Stănculescu), NRG Robotix – Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, RobotX Hunedoara – Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara (coordonator prof. Mircea Nistor), (coordonator prof. Paul Țoța) și Wafy – Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” Petrila (coordonator prof. Alin Roșca).

Organizatorii vă așteaptă  la o incursiune fascinantă în lumea roboticii, unde veți avea ocazia să vedeți în acțiune roboții creați în liceele din județul nostru și să aflați ce presupune robotica și cum poate să ajute aceasta la un viitor mai bun.

Roboții creați de către cele patru echipe te pot înlocui cu succes la o conferință, la cursuri, întâlniri sau alte evenimente, dar totodată pot lovi mingi, mută diferite obiecte, recunosc culori și coduri, joacă jocuri și pot interacționa în anumite situații cu oamenii.

,,Părinți” roboților, elevi și profesori au câștigat premii la importante competiții naționale și internaționale în domeniul roboticii.

Echipa RobotX Hunedoara va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – FIRST Global Competition, care se va desfășura în Mexic, în perioada 15-18 august 2018 și la care vor participa peste 150 de țări.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii