Inspectorii sanitar – veterinari ne numără animalele de casă

Autoritatea Sanitar Veterinară vrea să ştie cu exactiate câte animale de companie sunt în casele românilor, Ca atare se pregăteşte un nou recensamânt, dar  de data aceasta se vor număra câinii, pisicile, hamsterii sau papagalii.

pisiDacă aveţi un animal de companie sau chiar mai multe, pregătiţi-vă să deschideţi uşa inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare. Aceştia vor să numere câinii, pisicile, dar şi hamsterii sau papagalii care trăiesc în casele românilor.Cu ocazia recensământului se vor verifica şi condiţiile în care sunt crescute animalele. Pentru cei care refuză accesul în case, reprezentanţii ANSVSA vor apela la forţele de ordine. În plus, există şi sancţiuni pecuniare, cuprinse între 2.000 şi 40.000 de lei. Iar pentru cei care organizează lupte ilegale cu animale, pentru cei care îşi abandonează animalele sau le maltratează se pot da pedepse cu închisoarea între şase luni şi trei ani Acum se lucrează la normele metodologice prin care să verifice cum sunt îngrijite animalele de către stapânii lor, dar şi câţi câini sau pisici sunt în fiecare casă din România. Pe de altă parte, resprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Hunedoara se tem tocmai de imposibilitatea efectuării unui control corect, pentru că nu ar fi exclus ca o parte dintre proprietarii de animale să încerce să le ascundă. „Ideea este foarte bună, numai să fie dusă până la capăt, pentru că este forate greu controlul în sine”, au spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 7 =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani