Inspectorii sanitar – veterinari ne numără animalele de casă

Autoritatea Sanitar Veterinară vrea să ştie cu exactiate câte animale de companie sunt în casele românilor, Ca atare se pregăteşte un nou recensamânt, dar  de data aceasta se vor număra câinii, pisicile, hamsterii sau papagalii.

pisiDacă aveţi un animal de companie sau chiar mai multe, pregătiţi-vă să deschideţi uşa inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare. Aceştia vor să numere câinii, pisicile, dar şi hamsterii sau papagalii care trăiesc în casele românilor.Cu ocazia recensământului se vor verifica şi condiţiile în care sunt crescute animalele. Pentru cei care refuză accesul în case, reprezentanţii ANSVSA vor apela la forţele de ordine. În plus, există şi sancţiuni pecuniare, cuprinse între 2.000 şi 40.000 de lei. Iar pentru cei care organizează lupte ilegale cu animale, pentru cei care îşi abandonează animalele sau le maltratează se pot da pedepse cu închisoarea între şase luni şi trei ani Acum se lucrează la normele metodologice prin care să verifice cum sunt îngrijite animalele de către stapânii lor, dar şi câţi câini sau pisici sunt în fiecare casă din România. Pe de altă parte, resprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Hunedoara se tem tocmai de imposibilitatea efectuării unui control corect, pentru că nu ar fi exclus ca o parte dintre proprietarii de animale să încerce să le ascundă. „Ideea este foarte bună, numai să fie dusă până la capăt, pentru că este forate greu controlul în sine”, au spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box