Inspectorii sanitar – veterinari ne numără animalele de casă

Autoritatea Sanitar Veterinară vrea să ştie cu exactiate câte animale de companie sunt în casele românilor, Ca atare se pregăteşte un nou recensamânt, dar  de data aceasta se vor număra câinii, pisicile, hamsterii sau papagalii.

pisiDacă aveţi un animal de companie sau chiar mai multe, pregătiţi-vă să deschideţi uşa inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare. Aceştia vor să numere câinii, pisicile, dar şi hamsterii sau papagalii care trăiesc în casele românilor.Cu ocazia recensământului se vor verifica şi condiţiile în care sunt crescute animalele. Pentru cei care refuză accesul în case, reprezentanţii ANSVSA vor apela la forţele de ordine. În plus, există şi sancţiuni pecuniare, cuprinse între 2.000 şi 40.000 de lei. Iar pentru cei care organizează lupte ilegale cu animale, pentru cei care îşi abandonează animalele sau le maltratează se pot da pedepse cu închisoarea între şase luni şi trei ani Acum se lucrează la normele metodologice prin care să verifice cum sunt îngrijite animalele de către stapânii lor, dar şi câţi câini sau pisici sunt în fiecare casă din România. Pe de altă parte, resprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Hunedoara se tem tocmai de imposibilitatea efectuării unui control corect, pentru că nu ar fi exclus ca o parte dintre proprietarii de animale să încerce să le ascundă. „Ideea este foarte bună, numai să fie dusă până la capăt, pentru că este forate greu controlul în sine”, au spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara