Inspectorii sanitar – veterinari ne numără animalele de casă

Autoritatea Sanitar Veterinară vrea să ştie cu exactiate câte animale de companie sunt în casele românilor, Ca atare se pregăteşte un nou recensamânt, dar  de data aceasta se vor număra câinii, pisicile, hamsterii sau papagalii.

pisiDacă aveţi un animal de companie sau chiar mai multe, pregătiţi-vă să deschideţi uşa inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare. Aceştia vor să numere câinii, pisicile, dar şi hamsterii sau papagalii care trăiesc în casele românilor.Cu ocazia recensământului se vor verifica şi condiţiile în care sunt crescute animalele. Pentru cei care refuză accesul în case, reprezentanţii ANSVSA vor apela la forţele de ordine. În plus, există şi sancţiuni pecuniare, cuprinse între 2.000 şi 40.000 de lei. Iar pentru cei care organizează lupte ilegale cu animale, pentru cei care îşi abandonează animalele sau le maltratează se pot da pedepse cu închisoarea între şase luni şi trei ani Acum se lucrează la normele metodologice prin care să verifice cum sunt îngrijite animalele de către stapânii lor, dar şi câţi câini sau pisici sunt în fiecare casă din România. Pe de altă parte, resprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Hunedoara se tem tocmai de imposibilitatea efectuării unui control corect, pentru că nu ar fi exclus ca o parte dintre proprietarii de animale să încerce să le ascundă. „Ideea este foarte bună, numai să fie dusă până la capăt, pentru că este forate greu controlul în sine”, au spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani