INFRASTRUCTURĂ. Câte maşini circulă zilnic pe DN 68A şi de ce nu poate fi reabilitat complet

Aproape 10.000 de maşini circulă zilnic, în perioada verii, pe cea mai aglomerată şosea din vestul ţării, sectorul dintre localităţile Ilia şi Margina al Drumului Naţional 68 A Deva – Lugoj.

Drumul devine un coşmar pentru şoferi la limita judeţelor Hunedoara şi Timiş, unde este degradat din cauza traficului greu.

În fiecare zi au loc reparaţii pe şosea şi astfel se creează abuteiaje, şoferii find nevoiţi să întârzie zeci de minute în zonele unde sunt lucrări. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara le recomandă şoferilor să aleagă rute ocolitoare, pentru a evita aglomeraţia.

Drumul nu poate fi închis, susţin specialiştii, pentru reabilitarea totală, din cauza traficului intens, iar problemele cauzate de acesta se vor rezolva abia când loturile 2, 3 şi 4 ale Autostrăzii Deva – Lugoj vor fi date în folocinţă.

Construcţia celor 70 de kilometri de autostradă a început în primăvara anului 2014 şi trebuia finalizată în mai 2016. Loturile 3 şi 4 ar putea fi inaugurate în 2019, iar u sector de circa 12 kilometri din Lotul doi al autostrăzii nu are termen de finalizare, proiectul de construcţie a două ecoducte nefiind semnat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”