INFRASTRUCTURĂ. Câte maşini circulă zilnic pe DN 68A şi de ce nu poate fi reabilitat complet

Aproape 10.000 de maşini circulă zilnic, în perioada verii, pe cea mai aglomerată şosea din vestul ţării, sectorul dintre localităţile Ilia şi Margina al Drumului Naţional 68 A Deva – Lugoj.

Drumul devine un coşmar pentru şoferi la limita judeţelor Hunedoara şi Timiş, unde este degradat din cauza traficului greu.

În fiecare zi au loc reparaţii pe şosea şi astfel se creează abuteiaje, şoferii find nevoiţi să întârzie zeci de minute în zonele unde sunt lucrări. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara le recomandă şoferilor să aleagă rute ocolitoare, pentru a evita aglomeraţia.

Drumul nu poate fi închis, susţin specialiştii, pentru reabilitarea totală, din cauza traficului intens, iar problemele cauzate de acesta se vor rezolva abia când loturile 2, 3 şi 4 ale Autostrăzii Deva – Lugoj vor fi date în folocinţă.

Construcţia celor 70 de kilometri de autostradă a început în primăvara anului 2014 şi trebuia finalizată în mai 2016. Loturile 3 şi 4 ar putea fi inaugurate în 2019, iar u sector de circa 12 kilometri din Lotul doi al autostrăzii nu are termen de finalizare, proiectul de construcţie a două ecoducte nefiind semnat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara