INFRASTRUCTURĂ. Câte maşini circulă zilnic pe DN 68A şi de ce nu poate fi reabilitat complet

Aproape 10.000 de maşini circulă zilnic, în perioada verii, pe cea mai aglomerată şosea din vestul ţării, sectorul dintre localităţile Ilia şi Margina al Drumului Naţional 68 A Deva – Lugoj.

Drumul devine un coşmar pentru şoferi la limita judeţelor Hunedoara şi Timiş, unde este degradat din cauza traficului greu.

În fiecare zi au loc reparaţii pe şosea şi astfel se creează abuteiaje, şoferii find nevoiţi să întârzie zeci de minute în zonele unde sunt lucrări. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara le recomandă şoferilor să aleagă rute ocolitoare, pentru a evita aglomeraţia.

Drumul nu poate fi închis, susţin specialiştii, pentru reabilitarea totală, din cauza traficului intens, iar problemele cauzate de acesta se vor rezolva abia când loturile 2, 3 şi 4 ale Autostrăzii Deva – Lugoj vor fi date în folocinţă.

Construcţia celor 70 de kilometri de autostradă a început în primăvara anului 2014 şi trebuia finalizată în mai 2016. Loturile 3 şi 4 ar putea fi inaugurate în 2019, iar u sector de circa 12 kilometri din Lotul doi al autostrăzii nu are termen de finalizare, proiectul de construcţie a două ecoducte nefiind semnat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste